Kasteelvrouwe Emmy: Onze Emmy kwast vrolijk door ondanks commentaar Rutger

Kasteelvrouwe Emmy

Klus jij weleens in huis? Dan is het zeker de moeite waard om aflevering 4 van Kasteelvrouwe Emmy te kijken. De koningin van het kasteel deelt met de kijker een innoverende manier van schilderen.

Dinsdagavond was het weer tijd voor mijn favoriete uurtje televisie vermaak. Terwijl Emmy door het beeld stuiterde en ik languit op de bank een wijntje naar binnen goot en tegelijkertijd probeerde borrelnootjes op te vangen met mijn mond, werd ik plots opgeschrikt. Niet door een borrelnoot die in mijn luchtpijp belandde (dit keer niet), maar door een unieke verftechniek die ik nog nooit eerder had gezien.

Verven a la Emmy

Met een ‘petite’ kwastje schilderde Ems een muur alsof het een lieve lust was. Vooraf had ze natuurlijk wel eerst even het stof van de muur geblazen, waardoor het stof heerlijk door heel de kamer en in de verfpot terecht kwam. Net wanneer onze kasteelvrouwe de slag van het schilderen te pakken had, kwam Rutger een kijkje nemen.

Uiteraard is Rutger niet te beroerd om zijn mening te delen; “Zie het verband niet, ik kan zo een gat boren en dan een schilderij ophangen. Of het nou geverfd is of niet, maakt niet uit. Ik kan het schilderij toch weer weghalen? Dan kun je het alsnog verven. De logica ontbreekt hier totaal.”

Emmy wierp hem een vernietigende blik en ging stug door met verven. Goed zo meid, show him who is the boss. Als vrouw weet ik maar al te goed hoe irritant mannen kunnen zijn. Als je ze nodig hebt zijn ze nergens te vinden, maar als je even rustig wil werken komen ze zich plotseling overal mee bemoeien. 

Terwijl de vrouw des huizes fanatiek ‘doorkwast’, kom ik tot de ontdekking dat ik al jaren verkeerd schilder. Afplaktape, zeiltje op de vloer, een grote roller, je blijkt het allemaal niet eens nodig te hebben. Gewoon een simpel ‘kwassie’ en een pot verf en klaar is Kees. Ik neem me plechtig voor om de eerstvolgende keer dat ik ga verven de techniek van kasteelvrouwe Emmy te hanteren. Laat die betweterige mannen maar lekker lullen, wij doen het op onze manier.

De ’vrinden’ van Rutger

Nu we het toch over mannen hebben… Heb je de vrienden van Rutger gezien? Dat zijn toch ook een paar buitengewoon bijzondere figuren. Vooral Daan viel op. Hij was nog maar uit de auto, zijn stoel was nog warm, en confisqueerde al de ‘grasmaai Ferrari’ van Rutger. Plankgas ging hij er vandoor en reed al slingerend over het landgoed. Met een bijna maniakale grijns op zijn gezicht scheurde hij rakelings langs de scheerlijnen van de tent.

Na deze dodemansrit zou je verwachten dat Emmy en Rutger extra voorzichtig zouden doen met de op hol geslagen bejaarde. Tenminste, dat zou ik doen om te voorkomen dat mijn kasteel dadelijk in puinpoeier ligt. Nu heb ik geen kasteel en mijn vrienden zijn nog vrij normaal in vergelijking met Rutger zijn matties. 

De kasteel directeur en directrice zien echter geen reden om de losgeslagen Daan te beteugelen. Leven en laten leven. En hoe kan je het leven beter vieren dan met een fles wijn, of 2, 3 of voor de zekerheid 4. Yolo zoals ze in Amerika zeggen, oftewel ‘You Live Only Once’.

Zoals viel te verwachten had de wijn een impulsremmend effect op onze toch al zo jolige vrind. Hij danste tot de late uurtjes door de tuin van het landgoed de boogie woogie, foxtrot en salsa. Om de buren hoeft het gezelschap zich geen zorgen te maken. Een groot voordeel van een kasteelruïne in de rimboe van Frankrijk.

Zware dag

De kater was de volgende dag voor Emmy dusdanig groot, dat ze niet in staat was om te improviseren toen onverwachte Bed  & Breakfast gasten voor haar neus stonden. Na een kopje oprotkoffie met Madeleine cakes werd het stel geloosd. Lief als Emmy is, mag het stel de volgende nacht komen logeren. Hopelijk weten Rutger en Emmy Daan de komende 48 uur in bedwang te houden. Is het een idee om hem met een dwangbuis in de kasteelkelder te verstoppen? Wellicht ook een optie om Rutger daar op te bergen als je weer eens gaat schilderen Emmy.

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kasteelvrouwe Emmy te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 Kasteelvrouwe Emmy