Kasteelvrouwe Emmy is terug op de buis met een nieuw seizoen!

Dat sommige mensen hun leven lang in sprookjes blijven geloven zien we bij oud Ik Vertrek deelnemers Kasteelvrouwe Emmy en Rutger die al jaren bezig zijn met het renoveren van Chateau Chauvaux in Frankrijk. Het vreselijk gedateerde chateau zou wellicht ooit een respectabel onderkomen kunnen worden mits je een renoveerbudget zou hebben bestaande uit een getal met minimaal 6 nullen. Als het noodlot dan ook nog toeslaat door een vreselijk motorongeluk van de zoon van Kasteelvrouwe Emmy, staan alle plannen op losse schroeven.

Een noodlottig ongeval laat de deuren van het kasteel tijdelijk sluiten

Toen Kasteelvrouwe Emmy eindelijk de centen bij elkaar had weten te sprokkelen om het dak van Chateau Chauvaux te laten vernieuwen en ze eindelijk gasten kon gaan ontvangen in haar sprookjeskasteel in Frankrijk, kreeg haar zoon Wisse een ernstig motorongeval. De kasteeldeuren gingen op slot en Emmy week in Nederland geen minuut van de zijde van haar, vreselijk in de puinpoeder liggende kind.

Het gaat gelukkig weer wat beter met de zoon van de Kasteelvrouwe Emmy en nu ze terug is in Frankrijk is het hoog tijd om verder te gaan met haar grote droom in seizoen 2. Ze krijgt hierbij hulp van de twee vrijwilligers Robbert en Jasper. Haar partner Rutger woont nog altijd in Nederland waar hij op 73-jarige leeftijd zijn beroep als tandarts weer op heeft gepakt. Aangezien Rutger niet in een sprookjeswereld leeft, zal er tenslotte toch een snee brood verdient moeten.

Rutger en Kasteelvrouwe Emmy drijven relatietherapeuten tot waanzin

Ik begrijp werkelijk geen snars meer van de relatie tussen voormalig Ik Vertrek deelnemers Rutger en Kasteelvrouwe Emmy, maar dat er obstakels zijn in hun liefdesleven moge duidelijk zijn in aflevering 1 van seizoen 2. Heel concreet zijn de uitlatingen van het stel niet als het om hun samenzijn gaat. Rutger mompelt dat ‘Emmy slecht is in compromissen’. En de kasteelvrouwe sneert ‘Hij mag best komen, als hij zich gedraagt want hij bemoeit zich overal mee.’ Afijn, de verliefdheid druipt er geenszins vanaf en ik word er plaatsvervangend ongemakkelijk van. 

Wel of geen Rutger in haar leven, Kasteelvrouwe Emmy zit al weer vol nieuwe ideeën. Ze wil dolgraag evenementen gaan organiseren in haar kasteel en de aftrap moet een gekostumeerd bal worden met als thema Napoleon en Josephine. Als ze samen alvast een middagje kleding gaan uitzoeken voor het themafeest ga ik Emmy iets beter begrijpen. Rutger komt met het idee om statafels te gebruiken op het evenement. Welja joh, waarom boek je ook niet gelijk zanger Dries Roelvink? Past allemaal prima in het thema. 

En ze leefden nog lang en gelukkig

Ik ben een beetje beduusd na het bekijken van deze aflevering van Kasteelvrouwe Emmy en haar partner Rutger en hun Chateau Chauvaux in Frankrijk. Zij overduidelijk té enthousiast, terwijl hij té negatief is. Verder ben ik getuige van relatieperikelen waar een relatietherapeut de handen vol aan zou hebben. Kort samengevat, dit gaat mijns inziens geen sprookje worden met een happy end, daarvoor zul je toch echt naar een Thaise massagesalon moeten. Maar of je die kan vinden op het platteland van Frankrijk… Ik heb er een hard hoofd in. 

Klik hier om naar alle artikelen over de Ik Vertrek spin-off Kasteelvrouwe Emmy te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Kasteelvrouwe Emmmy op tv kunt kijken? Op televisie wordt Kasteelvrouwe Emmy elke zondag om 21:21 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken. Beeld bron: Still Tv NPO / Omroep Max

Beeldbron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 2 Kasteelvrouwe Emmy 2023