Het wordt steeds natter onder de voeten van Kasteelvrouwe Emmy

Kasteelvrouwe Emmy

Emmy zit in een dip en gezien de omstandigheden is dat best goed te begrijpen. In Frankrijk gaat de reparatie van het dak niet van een leien dakje. In een aantal dakpannen aan de linkerzijde zit asbest en de lokale termieten hebben zichzelf voorzien van een grande buffet. Oftewel die kleine rakkers hebben hun nietsontziende kaken in de houten steunbalken van het dak gezet. Kasteelvrouwe Emmy is de wanhoop nabij.

Televisie kijkend Nederland zal hier ongetwijfeld een pittige mening over klaar hebben. ‘Dit kan je toch verwachten als je een bouwval koopt.’ Waarschijnlijk hebben de nuchtere kijkers gelijk, maar toch sluit ik mij aan bij kamp Emmy. Hoe mooi is het om te durven dromen in een wereld die zoveel narigheid heeft. Waar zouden we zijn zonder onze dromen?

Een nachtmerrie voor Kasteelvrouwe Emmy

Soms verandert een droom in een nachtmerrie. Maar hoe zou het zijn als je het überhaupt nooit had geprobeerd? Een leven met op de achtergrond die knagende ‘wat als?’ Nou mij niet gezien. Geef mij maar een avontuur met hoge pieken en diepe dalen. Kasteelvrouwe Emmy wil geen saai leven en die missie heeft ze in ieder geval volbracht.

Het valt mij deze week zwaar om een column vol grappen en grollen te schrijven, terwijl Emmy haar droom als een zeepbel uit elkaar ziet barsten. Ik ga het dan ook niet doen. De column van vandaag is wat serieuzer dan de lezers van mij gewend zijn.

Hoe gaat het met Rutger?

In Nederland heeft Rutger heimwee naar de naar b&b en het Franse leven. Een beetje touren op zijn grasmaaier, de tuin om vernaggelen met zijn heggenschaar en vooral heel veel wijntjes drinken. Wat wil een man op leeftijd nog meer?

Rutger heeft het zichtbaar moeilijk als Kasteelvrouwe Emmy hem belt. ‘Sorry, ik weet het allemaal even niet meer’, zegt Emmy emotioneel. Ik heb te doen met Rutger. Je vrouw overstuur aan de telefoon en niets kunnen doen om haar te helpen. Ineens lijkt de afstand tussen Frankrijk en Nederland drie keer zo ver. 

Doet ie het of doet ie het niet?

Maar is er dan écht niks wat de koddige tandarts kan doen om zijn chaotische vrouw te helpen? De oplossing is er namelijk wel. Alleen moet Rutger een knoop doorhakken en laat de tandarts daar nou net niet zo goed in zijn. Terwijl Emmy half verzuipt onder haar lekkende dak en haar b&b kasteel steeds verder onder water komt te staan, blijft Rutger twijfelen.

Wat zou ik die man graag een enorme schop onder zijn derrière willen geven. Houd eens op met dat ‘gedraaikont’ en maak een keus. Je gaat ervoor óf je gaat er niet voor. Zo simpel is dat. Vergeet niet dat je door geen keuze te maken indirect ook een keuze maakt. Want zolang je niet kiest gebeurt er niks en is het antwoord nee. 

Een boodschap voor Rutger

Voor Kasteelvrouwe Emmy en alle dromers onder ons, hoop ik dat het antwoord ja gaat worden. Met de financiële hulp van Rutger is het daadwerkelijk mogelijk om Chateau Chauvaux in een sprookjesachtige b&b om te toveren. Dus Rutger als je dit leest, grijp jezelf bij de ballen en maak een beslissing. Wat die beslissing ook is.

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Kasteelvrouwe Emmy te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 7 Kasteelvrouwe Emmy