Slechte grappen en lompe opmerkingen in Ik Vertrek XL

Ik Vertrek XL

Ik dacht dat het weekend was, maar de stresshormonen gieren door mijn lichaam. Plaatsvervangende stresshormonen wel te verstaan. ‘Het verstieren van uw nachtrust wordt dit weekend mede mogelijk gemaakt door Ik Vertrek XL.’

In Noord-Italië hebben onze lieve vrienden te maken met 88 onvindbare erfgenamen die bezwaar mogen maken tegen de koop van een ingestorte bouwval. Tot die tijd is het meer pappen dan nathouden. Op Aruba lacht het leven Rinse & Co ook niet bepaald toe, want de centen zijn op en de bank komt niet over de brug met een lening. Hoewel ik het liefst zelf linea recta een Ik Vertrek XL zou doen bij het zien van zoveel ellende, blijven we onze dappere strijders natuurlijk trouw aanmoedigen vanaf de bank. Spandoeken in de lucht en juichen maar. Jullie kunnen dit luitjes!

Grote risico’s

In Italië begint de dag met een potje klussen. ‘Hans is een handige jongen, maar Wim is geen klusser’, aldus Wim. Hij is altijd ambtenaar geweest en heeft zich hierdoor wel enorm bekwaamd in de kunst van het vergaderen. Tenzij je Hans Klok heet en je met je slimme koppie tovertrucs kunt uithalen, zie ik nog niet hoe je met deze vaardigheden een lek dak kan repareren. Maar wie weet verrast Wim ons. 

Gelukkig lijkt hij oprecht op zoek naar nieuwe onontdekte talenten in zichzelf. Hij was het vergaderen namelijk zo enorm zat, dat de bespreking over de verdeling van de buit exact twee minuten geduurd heeft. Het huis komt op naam van Ada en de rest wordt verdeeld volgens de ‘schijf van vijf’. Oké ik wist niet dat we komkommers en volkorenbrood gingen uitdelen, maar in Italië kunnen ze overal wat lekkers van maken dus komt vast goed. 

Aan notarissen en contracten doen ze ook niet. Ze zijn one big happy family en met je familie sluit je immers ook geen contract. Ha, dan ken je de mijne nog niet. Als mijn broer vroeger mijn fiets wilde lenen kreeg hij eerst vijf A4tjes onder de neus geduwd waar alleen ik beter van werd. Volgende keer beter niet meer meedoen aan Ik Vertrek XL maar liever aan ‘Ik Neem Domme Risico’s XL’.

Botte opmerkingen

Op Bonaire showt Oscar trots een foto van zijn zwangere Vanessa aan Rinse en Francine. Francine merkt op dat zij zelf nooit zo ‘vol’ is geweest tijdens haar zwangerschappen. Ze raadt Oscar moederlijk aan om te checken of het er geen twee zijn. Oké mensen kunnen we even een momentje nemen om dit soort opmerkingen met elkaar virtueel en ritueel te vernietigen en bij wet te verbieden? Francine kan zich volgende week beter ook van deelname aan Ik Vertrek XL onthouden en meedoen aan ‘Lekker Bot Blaten XL’. 

Francine en Rinske blijken grotere problemen te hebben, want Corona slaat toe op Bonaire. Zoon Jan en zijn vriendin kunnen niet hun kant op komen. Jan maakt zich echter drukker om zijn kapsel dan om zijn ouders. Nu zijn favoriete barbier gesloten is heeft hij een afspraak met Ton gemaakt. Wie? ‘De Tondeuse’. Je vraagt je af welke stagiair van de stagiair deze monsterlijke slechte grap er niet uit heeft geknipt. 

De bolletjeshandel

In Italië besluit de ondernemende Hans zijn lot niet langer af te laten hangen van 88 maffiosi die zich zijn lekkende hut mogen toe-eigenen. Nee Hans gaat in de bolletjeshandel. Vergis ik me? Zit Hans dan toch op Bonaire om Neerlands nummer 1 export product te verpatsen? Nee, niets van dat alles, hij gaat voor nummer 3 op de lijst: de tulpenbolletjes. Die mochten gezellig meedoen met de emigratie. Kaas zou met al die klimaattoestanden al gesmolten zijn voor Hans België had bereikt, dus dat was geen optie. Mooie zet Hans, lekker fleurig. De ondernemersdrift is ook overgeslagen op aangenomen zoon Renzo, want die besluit hettrucje andersom te doen. Hij gaat de heerlijke Italiaanse wijntjes verpatsen bij de Hollandse huisvrouwtjes. Goeie ruilhandel mannen.

Enorme bewondering voor de kandidaten in Italië

Het blijft bewonderenswaardig hoe rustig al deze mensen blijven onder deze erbarmelijke omstandigheden. Mijn hart had drie keer aan de reanimatie gemoeten, om over mijn humeur nog maar te zwijgen. Dat hadden ze naast de botte opmerkingen van Francine en de slechte grappen van Jan ook op de brandstapel mogen gooien als ik in deze situatie gezeten had. Ergens ben ik dan heel nieuwsgierig naar wat er gezegd wordt als de camera niet draait. Maar eigenlijk ook weer niet. Laten wij ons vooral lekker blijven onderdompelen in het moderne sprookje van de dappere ridders met het engelengeduld.  

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Beeld bron: AVROTROS

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Ik Vertrek XL gemist? Kijk dan terug op NLziet.

Home » Televisie » Ik Vertrek » aflevering 2 Ik Vertrek XL