Ik vertrek, even weg: Drinken of verzuipen

Ik vertrek, even weg

Ik Vertrek deelnemers Rosalie en Jean-Paul Mensing hebben het met hun twee kinderen prima naar hun zin in Italië. In eerste instantie lijkt Jean-Pauls grootste probleem dat hij wel een stoffer heeft maar geen blik. Ze houden van lekker eten, gitaar spelen en zingen. Op de bewuste berg in Italië hebben ze nog geen weet van de schimmige aantijgingen tegen Marco dus zijn liedjes mogen daar nog uit volle borst ten gehore gebracht worden. So far, so good. 

Een pittige start hadden ze wel. Het zal vast de buitenkant zijn maar ik heb altijd intens respect voor de rust en de achteloosheid waarmee deze mensen de grootste tegenslagen over zich heen laten komen. Mij zou je in een dwangbuis mogen afvoeren als het zoveelste plafond met drie lijken erin op mijn harses neerstort maar voor Rosalie en JP doet een wijninfuus al wonderen. En nu hebben ze ook nog de Carabinieri achter zich aan. Iets met wetten en regels en maffiapraktijken. Italiaanse dromen zijn bedrog, of toch niet? Gewoon wat verder open dat infuus en we kunnen er weer tegenaan.  

Gasten met knakworsten

Om goed beslagen ten ijs te komen hebben beide gezinnen natuurlijk elkaars verhalen bekeken. Rosalie Mensing ziet meteen enorme overeenkomsten. “Ze leven een beetje net als wij, met gasten en knakworsten.” Ik ben het met haar eens. Ondanks alle woke-bewegingen prefereer ik ook nog steeds ouderwetse gasten mét ouderwetse knakworsten. 

Ze maakt zich wel ernstige zorgen om het gebrek aan wijn in de video. Ze lijkt een telepathisch lijntje te hebben met haar evenknie in Spanje. Feikje bedelt namelijk op hetzelfde moment bij haar Dirk of ze ook alstublieft een klein wijntje mag drinken als ze straks in Italië is. Dirk is de beroerdste niet. Een kleintje dan. Maar het moet geen gewoonte worden. Feikje straalt van oor tot oor. Ze heeft haar Oase in de woestijn gevonden. De droogstand is voorbij. 

Haags bakkie

De familie Geurts is al onderweg en moeder Feikje blijkt een ware woordkunstenares. “Rome here we come.” Eenmaal aangekomen worden ze getrakteerd op een lekker ontbijt. Rosalie instrueert JP dat hij geen Haagse bakkies moet serveren. Nou dat komt helemaal goed hij gooit er gewoon een scheut wodka bij. Man naar mijn hart die Jean-Paul. Dirk is dat dan weer veel minder. Hij vraagt zich af waarom er in godsnaam geen kruidenthee bij het ontbijt geserveerd wordt. Ik heb één woord voor je Dirk; Seksloos. Feikje probeert deze aanname toch nog even te ontkrachten door het hoofd van haar man in de houdgreep te nemen en hem een flinke ongemakkelijke pakkerd te geven. Op zijn wang, dat wel. Want die kruidengeur uit zijn bakkes is niet te harden. 

Voortschrijdende inzichten

Jean-Paul is van nature een opgeruimde vent. Na een tegenslag is het wijn slikken en  weer doorgaan. Maar Dirk weet wel raad met die eeuwige positivo’s. Hij vraagt Jean op de man af of hij nooit momenten heeft dat hij het niet meer ziet zitten. Tot nu toe niet maar bedankt Dirk voor dit voortschrijdende inzicht, denk ik? Feikje maakt het af door voor te stellen om de drank uit het all inclusive menu te schrappen. Wie moeten ze dan in godsnaam nog de schuld geven van de lege drankkasten? Nee dit gaat helemaal de verkeerde kant op. Op naar de wissel, in vliegende vaart naar Spanje.

Koele kikker

Het ziet er allemaal prachtig uit daar in Spanje. Jean-Peal constateert opgewekt dat er zelfs een afgesloten slaapkamer is. Rosalie maakt meteen korte metten met deze subtiele verwijzing naar een afrodisiacum. Of hij niet van die ranzige teksten wil uitslaan. Ze heeft het twee keer in haar leven met hem gedaan en dat is meer dan zat. Jean-Paul is een beetje teleurgesteld. Het is nog wel zijn verjaardag. Gelukkig krijgt hij een Pinata om zich op uit te leven én er ligt bier in de koelkast. 

Laat de brandstof maar vloeien

Bij zonsondergang evalueren ze hun bezoeken. Dirk merkt op JP en Roos zo goed met kinderen zijn. Dat klopt. Ik heb altijd al geroepen dat wijn en kinderen een hele goede combinatie zijn. De Ik Vertrek deelnemers concluderen eensgezind dat ze toch wel erg trots mogen zijn op zichzelf. Wat zijn ze ver gekomen. Misschien toch nog eens onderzoeken of kruidenthee en wijn écht geen oplossing kunnen zijn voor de huidige brandstofproblematiek. 

Beeld bron: AVROTROS

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 2 Ik Vertrek even weg