Ik Vertrek, even weg: Bevriezen of ontdooien? 

Ik Vertrek, Even Weg

Toen ik vernam dat we deze week naar Aspen zouden reizen in Ik Vertrek, Even Weg sloeg mijn hart een tikje over. Zou ik deze aflevering helemaal los kunnen met mijn guilty pleasure? Lekker gluren op de plek waar de rich and the famous zich verzamelen voor een afdalinkje? Nou nee vriendin dat is AspeN dus bijna , bijna raak oftewel…  

Gelukkig kan er alsnog geskied én gebibberd worden want we gaan ook naar Oostenrijk. Van plus achttien naar min achttien graden. Met de vlam in de pijp,. Wordt het bevriezen of ontdooien? 

Nood breekt wet 

Ronald en Sacha gaan eerst ontdooien in Spanje. Ze hebben een samengesteld gezin en een Pannenkoekenhuis. Nadat Ronald jaren geleden zijn vrouw verloor dook weduwe Sacha er letterlijk bovenop door in het appartement boven hem te gaan wonen. Samen hebben ze maar liefst zes kinderen en gastheer David krijgt bijna een rolberoerte als hij hierachter komt. Hij checkt meteen of er genoeg wijn in de koelkast staat om het gespuis rustig te houden. Geen achttien? Geen probleem. Nood breekt wet.  

David haalt opgelucht adem als er slechts twee mensen de auto uit stappen. Zijn drankvoorraad wordt niet opgezopen en hij hoeft al die bedden niet op te maken dus dat scheelt. Hij zou ook niet weten wat hij zou moeten doen want er komen nooit gasten. Ze leven van de olijfolie en vooral van de massages.  

Volle mep 

Dat hij zijn handen vol heeft aan Ronald alleen al daar komt David sneller dan hem lief is achter. Ronald is gekomen om te helpen en dat zal David weten ook. Tijdens een gemoedelijk potje boeren golf vertelt Ronald al trots dat hij niet van het oefenen is maar altijd gelijk voor het echte werk gaat. Aha vandaar die vier kinderen. Bij het openingsborreltje mag niet kruislings geproost dat is niet goed! Oké sorry Ronald ik dacht dat je een pannenkoekenhuis had maar kennelijk werk je bij de Librije.. Ten slotte heeft Ronald nog een tip betreffende vrienden en familie. Als ze in het hoogseizoen komen moet je ze gewoon het dubbele laten betalen. Lekker uitknijpen die hap. Voor niets gaat de zon op.  

Hij doet wel ieder jaar een vrienden- en familieweekend en dan mag iedereen gratis komen. Gezien de sfeerimpressie die we tot nu toe van Ronald krijgen lijkt me dit financieel technisch gezien een lucratieve keuze. Het zal er vast geen storm lopen.  

Kruis maar raak 

Met een koffer vol ongevraagde maar bruikbare adviezen reizen David en Gine richting Oostenrijk. Aangekomen vertellen ze trots dat ze al veel tips hebben omgezet in daden. Ronald kijkt wat bedenkelijk. Dit was niet helemaal de bedoeling want straks heeft hij niets meer te zeuren en dan?! Gelukkig heeft hij nog genoeg goed bedoelde tips over in zijn koker. David en Gine moeten zich bijvoorbeeld niet zo’n zorgen maken over de gasten die overal en nergens rondscharrelen. Je kruist elkaar nu eenmaal Eh ik ben het spoor even bijster, dat hele kruizen was toch juist strikt verboden? David is er inmiddels meer dan klaar mee en vraagt zich af of er niet even twee tapejes gekruist over Ronald zijn lippen kunnen. Dan gaat hij misschien eindelijk eens biljarten. 

Waar hij David ook al gauw klaar mee is, is de helse kou. Zijn meest vreugdedevolle moment in Oostenrijk beleeft hij dan ook als hij de pantoffeltjes die voor hem klaar hangen spot. Een vreugdekreetje verlaat zijn keel.  

Wijze woorden 

Of de paden van deze twee stellen elkaar nog vaker gaan kruizen betwijfel ik. De dames deden erg hun best maar zesendertig  graden verschil was in een uur tijd gewoon te veel voor de mannen om tot elkaar te komen.  

Maar Ronald zou Ronald niet zijn als hij het laatste woord niet zou grijpen met een “wijze” quote. “Rijkdom zit niet in geld maar in jezelf en in de natuur om je heen”. Oké hak al die bomen om je heen dan maar snek in stukjes want de schoorsteen moet roken.  Lekker slaapmutsje is deze oneliner wel want ik begin er spontaan van te geeuwen. Welterusten Ronald. 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Ik Vertrek te lezen.

Beeld bron: AVROTROS

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 Ik Vertrek even weg