Het Jachtseizoen voortvluchtigen Gerard Ekdom en Snelle zitten in de puree

Na zeven ontsnappingen met wisselend resultaat is het aan Radio 10 DJ Gerard Ekdom en rapper Lars Bos alias Snelle om in deze laatste aflevering van seizoen 3 van Het Jachtseizoen uit handen van Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens te blijven. Dat de mannen van StukTV graag met recidivisten werken konden we vorige week al zien en ook nu zijn ze niet te beroerd om een eerder ontsnapte boef een tweede kans te geven.

Gerard Ekdom en Snelle op de vlucht in Het Jachtseizoen.

In 2019 had Snelle al een keer de eer om acte de présence te geven in Het Jachtseizoen. Dat de rapper zich niet voor niks Snelle noemt bleek destijds maar al te goed toen hij de mannen keer op keer te vlug af was. Een beetje angst voor de tactiek van deze criminelen zit er bij team StukTV op voorhand al een beetje in. 

De overhoringstactiek van de jagers is overigens ook niet best, want het antwoord op de vraag over de kwaliteiten en plannen van de voortvluchtigen is al net zo vaag als het verhaal van hoe Snelle aan zijn artiestennaam is gekomen. Iets met kaal geschoren zijkanten en het uiterlijk van een snelle Hagenees. Als klap op de vuurpijl onthullen ze ook maar even aan het begin van deze uitzending dat, mocht Snelle voor de tweede keer winnen, deze aflevering van het Jachtseizoen de ether niet zal halen. Nou lekker dan stelletje sukkels. Nu weten alle kijkers met een IQ van boven de 100 dus al hoe dit verhaal zal gaan eindigen. 

Team StukTV is zeker van hun zaak

Ik zal mijn best doen om nog niks te verklappen over de afloop van deze achtervolging, maar reken mij er niet op af als ik me toch per ongeluk verspreek. De ontsnapping van de twee mannen in oranje pakken is deze keer vanuit de Kruisberg gevangenis in Doetinchem. Het Jachtseizoen jagers Giel, Thomas en Stefan denken zeker te weten dat het wel even gaat duren voordat Gerard Ekdom en rapper Snelle de ‘bewoonde wereld’ zullen gaan bereiken. 

Ik verslik me bijna in een slok koffie bij het horen van zoveel domheid. Alsof de achterhoek een  of ander achtergesteld gebied is waar geen winkels zijn en niks te beleven valt. Laat Caroline van der Plas het maar niet horen mannen, want dan zou ze jullie eens flink met de neus door de koeienvlaaien halen. Ik hoop nu tegen beter weten in nog harder dat de mannen van StukTV helemaal zoek worden gereden in de Achterhoek.

Geen plan voor Gerard Ekdom en Snelle

De twee voortvluchtigen gaan in de laatste aflevering van Het Jachtseizoen in ieder geval op pad zonder tactiek en zonder plan, want dat werkt volgens ervaringsdeskundige Snelle het allerbeste. Gewoon de eerste geregelde vluchtauto instappen en daarna maar zien waar het schip strandt. ‘Het universum zijn werk laten doen’, zo luidt hun motto. Nou ik zou daar maar niet te veel op vertrouwen, want het universum heeft duidelijk vieze plannetjes met jullie. 

Na het comfort van de vluchtauto gaat het snel bergafwaarts met de liften. Zo belanden Het Jachtseizoen voortvluchtigen Gerard Ekdom en Snelle in een donkere, stinkende laadruimte van een busje met hun oranje konten tussen allerlei afval en etensresten. De komkommer die ergens onderuit wordt getoverd is volgens de bestuurder van het busje van zijn vrouw. Zag ik daar nu ‘na gebruik opeten’ op het etiket staan?

Onder de bemoedigende woorden van ‘ slechter dan dit kan het toch niet worden’ staan de heren net als hun vele voorgangers tevergeefs in de zo gevreesde middle of nowhere te liften. Veel getoeter volgt maar niemand die het lef heeft om de twee inmiddels stinkende criminelen mee te nemen op hun nog schone achterbank. 

Voortvluchtigen zitten in de puree

Uiteindelijk lukt het ze toch om een lift te krijgen richting Venray. Het universum heeft het duidelijk nog steeds gemunt op Gerard Ekdom en Snelle, want de chauffeuse van deze auto zegt in de puree te zitten en terwijl ze begint uit te wijden over haar werk in de aardappelpuree sector komen de jagers van Het Jachtseizoen steeds dichterbij. Bij het regelen van de volgende lift moet er eerst nog getankt worden en zijn de twee voortvluchtigen maar net op tijd weg. 

Gelukkig hebben ze tijdens dit getreuzel wel meteen een vervolglift kunnen regelen. De auto rijdt achter hen aan zodat ze na 20 minuten rustig kunnen overstappen. Nog steeds zonder tactiek rijden de criminelen richting Den Bosch. De vreugde van Snelle dat er een fan van hem achter het stuur zit is van korte duur als ze hem een rapper noemt. ‘Zoveel moeite gedaan om zanger te worden en nu word ik nog steeds rapper genoemd’,  klink zijn klaagzang vanaf de achterbank. Niet te lang in blijven hangen pik, jullie moeten door. StukTV nadert met rasse schreden. 

Gerard Ekdom en Snelle verliezen Het Jachtseizoen

Bij het volgende tankstation zien Giel, Thomas en Stefan de voortvluchtigen. In plaats van in de al geregelde vlucht auto te springen besluiten de boeven in blinde paniek het bos in te vluchten. En het gevreesde einde is daar. De voortvluchtigen zijn letterlijk in hun kraag gevat. 

Als straf van de mannen van StukTV én het universum mogen Gerard Ekdom en Snelle beiden als afsluiting van het Jachtseizoen een rondje spiraal afwerken. Bij iedere misser van de één, krijgt de ander een stroomstoot door zijn arm. Een schokkend einde. Gerard moet het voortaan toch maar gewoon bij de knoppen van de radio houden. En wat Snelle betreft: je wil zo graag zanger genoemd worden, maar om uit handen van de heren van StukTV te blijven kun je toch maar beter rapper zijn.

Klik hier om naar alle artikelen over het SBS6 programma Het Jachtseizoen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Dit was de laatste aflevering van seizoen 3 van Het Jachtseizoen op tv, maar op streamingsdienst NLziet is de aflevering met Gerard Ekdom en Snelle terug te kijken.

Beeld bron: (c) Talpa TV

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 3 Het Jachtseizoen 2023