Het Hoge Noorden: Samen met Rob op zoek naar ruis in de atmosfeer

Het Hoge Noorden – maandag 20:30 NPO1

Nee, ik heb geen klap van de molenwiek gehad, maar toch ga ik na het kijken van aflevering twee van Het Hoge Noorden een lans breken voor presentatrice Dionne Stax. Eerlijk is eerlijk, ook ik had niet zo’n hoge pet op van Dionne als presentatrice. Haar manier van spreken is wat lijzig, een beetje saai zelfs. Doorgaans krijg ik de kriebels van types waar peper in de reet mist, want daar wringt voor mij de schoen. Het is allemaal wat vlak. 

Echter na twee afleveringen van Het Hoge Noorden met Dionne Stax te hebben gekeken ben ik om. In de hele ambiance van het programma past zij perfect. We kijken tenslotte naar de rust en ruimte van Noorwegen en Zweden en de haast fragiele manier van doen van Dionne past daar perfect bij. Stel je toch eens voor dat er in die sfeer een spring in het veld als Ruben Nicolai zou rondhuppelen. Niet te doen, toch? 

Rob en Threes

Deze week maken we in Het Hoge Noorden kennis met deelnemers Rob en Threes die samen het Polarlightcenter in Noorwegen runnen. Zij emigreerden 16 jaar geleden en hun leven staat in het teken van het Noorderlicht. Rob heeft een compleet zelfgebouwd datacentrum om het Noorderlicht te ontrafelen en voorspellen. Eerlijk gezegd begreep ik er geen moer van en zag slechts een wand vol apparatuur en heel veel snoeren. Ik ben opgelucht als Threes bekent ook het spoor bijster te zijn. 

De apparaten zijn de ‘kindjes’ van Rob en volgens hem hebben ze ook een ziel. ‘Gaan we die kant op?!’,mompel ik lichtelijk geïrriteerd. Hij heeft het over ruis in de atmosfeer, maar ik voel vooral ruis tussen mijn oren ontstaan. Wanneer Het Hoge Noorden deelnemer Rob niet achter de knoppen in het Polarlightcenter zit, trekt hij er op de fiets op uit om buiten de geluiden van de atmosfeer op te vangen. Thermosfles thee mee en een boterham met hagelslag. We blijven ten alle tijden Nederlanders hè? 

Als Rob in the middle of nowhere zijn apparatuur opstelt en zijn koptelefoon opzet, roept hij verrukt: ‘Wow…wow!’ Hij schijnt heel bijzondere ontladingsverschijnselen in de atmosfeer op te vangen. Ik zet het programma even op pauze, want ik krijg acuut last van kramp gevolgd door ontladingsverschijnselen waar de atmosfeer waarschijnlijk niet van opknapt. 

Familie Ellenbrak

Met mijn voorspelling vorige week, dat deelnemers familie Ellerbrak uit Het Hoge Noorden het nog moeilijk zou gaan krijgen na hun emigratie naar Zweden, zat ik vooralsnog goed. Na ruim twee maanden is er nog altijd geen geschikte woning gevonden om hun droom van een B&B én een camping te verwezenlijken. 

Ze wonen in een hokje waarbij een tiny house nog een riante villa lijkt. Familie Ellerbrak is ook blij dat de sneeuw gesmolten is, want dat waren ze inmiddels best een beetje zat. Huh? Je bent geëmigreerd naar Zweden! Zoon Jesper verveelt zich de rambam en zit hele dagen op een kamertje op zijn gitaar te tokkelen. Hij mist zijn vriendin. ‘Contact met haar via Facetime en social media is toch anders dan elkaar in het echt zien’, vertelt hij. Joh… je meent het?  

Door zoveel onnozelheid in het Omroep Max programma Het Hoge Noorden krijg ik enorm zin om het Noorderlicht te gaan ontrafelen met Rob en Threes van het Polarlightcenter. Lekker met een theetje en een bammetje hagelslag op pad. De ruis neem ik dan wel voor lief. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Hoge Noorden en Dionne Stax te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Het Hoge Noorden kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van het Omroep Max programma Het Hoge Noorden met Dionne Stax elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van deelnemers Rob & Threes, Martijn & Anne en Rob & Astrid terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO1 / Omroep Max / Het Hoge Noorden / 2023

Home » Televisie » aflevering 2 Het Hoge Noorden 2023