Het Familiediner: Heibel met schoonfamilie

Het familiediner 2022

Schoonfamilie, een raar woord vind je niet? Wie geeft je immers de garantie dat die gozer waar je broer of zus mee thuis komt wel zo fris ruikt? Laat staan in wat voor stinkende zaakjes hij zijn neus steekt? Nee hoor, het kan verkeren, die band met de ‘koude kant’. Dat heeft ook Nicole aan den lijve ondervonden. Ze ging jarenlang heel lekker met haar zwager Lorenzo. Zo lekker dat ze bij hem een tas uitgewoonde kinderkleding wilde komen lozen, omdat hij dichterbij woont dan de ‘zak van max bak’. Dat hij even geen tijd vrij kon maken voor dit genereuze gebaar werd de sfeer al wat grimmiger. 

Toen zwager Lorenzo en broer Patrick op het familiefeest ook nog eens en plein public beweerden dat er nooit iemand van de familie op de koffie kwam, waren de rapen gaan. Bits merkte Nicole op dat ze die zak met vodden zelfs nog door de brievenbus had proberen te duwen, maar dat ze gewoon nooit welkom is in huize broer en zwager. Dit was voor zwager Lorenzo meer dan een brug te ver. Dagen en nachten lang had ze bij hun op de bank lopen zeveren over de mooie en minder mooie zaken des levens en nu dit?! Nicole was een narcistische prinses op de erwt en het was ook altijd wat in deze eh.. vaginale familie. 

Je hebt zangvogels en je hebt luxepoezen

Moeder Anja is het na twee jaar radiostilte meer dan zat en wil de radiostilte tussen haar dochter en haar schoonzoon graag doorbreken. Als snel lijken de intenties van het schoonloeder toch niet helemaal zuiver. Haar prinses gaat namelijk trouwen en ze zou het toch ontzettend leuk vinden als haar schoonzoon een moppie komt zingen op de bruiloft. 

Tino Martin inhuren schijnt een stuk duurder te zijn dan Bert van Leeuwen en Lorenzo zingt nu eenmaal als een nachtegaal. Dat haar schoonzoon haar bloedeigen familie heeft vergeleken met een liefdesgrot die geurt naar een dampende oude viskar, moet ze dan maar even naast zich neerleggen. Die strijdbijl begraaft ze gewoon onder een heel dun laagje zand zodat ze er op elk moment weer bij kan. 

Gastvrijheid, blijheid 

Bert van Leeuwen kwam de ruziënde kemphaan en kip tegemoet met een lelijk standbeeld van een Portugese kip, omdat ze daar in Portugal als familie ooit zo’n leuke tijd hebben beleefd. Echt, kan iemand een stagiair inhuren om die cadeaus voortaan te gaan kopen, want de originaliteit is momenteel echt om te huilen. Lorenzo weet dan ook niet hoe snel hij de deur dicht moet duwen als die haan z’n snavel om de hoek steekt en ook zijn hondjes gaan er op af. 

Bert is echter een echte doordouwer en wringt zichzelf gewoon door de kier. Na de eerste schrik geeft Lorenzo toe dat hij zijn schoonzus niet verrot had mogen schelden, maar het raakte hem diep dat zij hem neerzette als een ongastvrije vlegel. Ja Lorenzo heel begrijpelijk, je ontving Bert en zijn voyeuristische cameraclubje inderdaad met open armen net. 

Prinses Nicole daarentegen straalt bij zoveel media-aandacht. Wellicht neemt haar volgersaantal op Insta nu in rap tempo toe en kan ze er nog wat sponsordeals voor haar bruiloft aan over houden. Als haar schoonbroer nachtegaaltje dan ook nog sorry zegt ,mag hij komen opdraven om te zingen en wordt het een heus knalfeest. 

Wie schuift er aan bij Het Familiediner?

Moeder Anja ziet met angst en beven de witte limousines tegemoet en klampt zich vast aan Bert van Leeuwen. Over Nicole maakt ze zich niet zo’n zorgen. Aandacht, likes, bruiloft etc. Maar Lorenzo is een heel ander verhaal. Zou hij nog steeds vinden dat haar familie net zo vals is als een natte harige poes met een muis in het vizier? 

Gelukkig heeft ze zich zorgen gemaakt om niets. Lorenzo stapt gewoon die witte wagen uit en Anja is zo ontroerd dat ze vergeet dat ze ook nog een zoon heeft. Patrick maakt zich daar geen seconde druk over. Hij is allang blij dat iedereen aanschuift bij Het Familiediner en dat hij voortaan geen leugens meer hoeft te verzinnen over een minnaar. Hij kan weer gewoon vertellen dat hij bij zijn zus langs gaat voor een bakkie. 

Hoe gaat het met René en Tien uit Het Familiediner 2020?

Omdat er nog maar weinig familieleden waren die het aandurfden om hun bloedverwanten voor dé Bert van Leeuwen te gooien, bleken de aanmeldingen voor Het Familiediner 2022 een beetje tegen te vallen. De vegetarische broers René en Tien kregen tijdens het familiediner 2020 een berg vlees voorgeschoteld, maar verder koesteren ze warme herinneringen aan die avond en ze zijn dan ook  meer dan bereid om te vertellen hoe het nu met ze is. 

Ze hadden heel wat in te halen, want ze hadden 2,5 jaar geen contact vanwege een ruzie over .. helemaal niets. Letterlijk niets. Tien zat te wachten op René met zijn aanhangwagentje, maar René liet niets horen. Tien checkte met een appje of René nog leefde maar kreeg geen respons. Toen René toch nog een hartslag bleek te hebben was Tien boos en René deed nog steeds… precies, niets. 

Binnen twee minuten was de ruzie over niets begraven onder een berg niets en konden de heren de draad weer oppakken. Tien mocht weer langs komen in de theetuin van René en René zou zorgen voor een extra lekker gebakje om de boel te lijmen. Anderhalf jaar later ontmoet Bert de twee weer in de theetuin en blijken ze nog steeds de beste maatjes. René heeft z’n aanhangwagentje laten fixen en is alsnog bij René langs gegaan om de schuur leeg te halen. Tien komt weer twee keer per week langs in de theetuin. Gelukkig was daar nog helemaal niets veranderd. 

Beeld bron: EO

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Het Familiediner te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je Het Familiediner gemist kijk dan de aflevering terug via NLziet.

Home » Televisie » aflevering 3 Het Familiediner 2022