GTST: Het is feest in Meerdijk!

Nog amper bijgekomen van het songfestival geweld van zaterdagavond schiet het me opeens te binnen dat ik jullie nog helemaal niet heb bijgepraat over de perikelen rondom de Goede Tijden, Slechte Tijden. In mijn hoofd moet ik wel even de switch maken van het bruisende Liverpool naar het pittoreske Meerdijk. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het dorp niet bruisend is natuurlijk. Ook daar weten Nola, Shanti en de rest cast van GTST hoe het is om een feestje te bouwen. 

Goede Tijden, Slechte Tijden perikelen

Neem nou Goede Tijden, Slechte Tijden personages Ludo en Janine. De twee hebben deze week de smaak helemaal te pakken nu ze groen licht hebben gekregen om het verjaardagsfeestje van hun GTST kleindochter Nola bij hen thuis te mogen organiseren. Tot grote frustratie van Nina wordt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast getrokken om er een onvergetelijke avond van te maken. Nola krijgt van opa en oma zelfs de elektrische fiets die ze van haar ouders niet mocht hebben. 

GTST vriendinnen Shanti en Nola

Het is mij inmiddels wel duidelijk geworden dat de rol van verwende prinses in de serie naadloos is overgegaan van moeder op dochter. Dat Nola echt schijt heeft aan haar GTST ouders blijkt wel uit het feit dat ze liegt tegen hen over de ‘vape’ die Bing per toeval in haar tas heeft gevonden. Ze lijkt er met de ‘hij is niet van mij, maar van een vriendin’ verklaring mee weg te komen. Maar het secreet wordt even later alsnog vapend betrapt door haar vader. Nola waant zich gered door GTST vriendin Shanti die verklaart dat de vape van haar is. Al weet Bing wel beter. 

De hypocriete GTST pa zit even later wel gewoon zelf met het ding in zijn muil terwijl hij het hele voorval met Shanti bespreekt. Goed voorbeeld ouwe.

Julian en Saskia

Ook Julian en Saskia hebben wel zin in een feestelijke avond en plannen een cocktailparty. Bij die gelegenheid hoort ook een ‘huiscocktail’. Alleen hebben ze beiden weinig kaas gegeten van het mixen van drankjes. De creaties van Julian en Saskia blijken niet te zuipen en de twee lijken het daarom wel te kunnen shaken, ware het niet dat Goede Tijden, Slechte Tijden personage Jonathan een kei blijkt te zijn in het maken van cocktails en mocktails. Dit tot grote blijdschap van Julian en Saskia. 

Dat Jonathan vervolgens op de cocktailavond zelf zijn moeder, alias de vrouw met wie haar vader destijds lag te rampetampen, meeneemt naar de koning valt bij Saskia een beetje verkeerd. Ze is echter te druk om daar lang bij stil te staan. Als de twee uitbaters na een geslaagde avond samen aan het opruimen zijn geslagen, eindigt Saskia niet tussen maar wel op de planken. Ze is flauwgevallen en moet van Julian een dagje rust houden. 

Laura, Linda en Luuk

Helaas vierde deze week niet de hele cast feest in GTST. Zo zien we een boze Laura de praktijk van dokter Luuk uitstormen nadat ze ontdekt heeft dat deze met haar verloofde Henk onder één hoedje speelt wat betreft de perikelen rondom haar gezondheid. Diezelfde Luuk moest met lede ogen toezien dat zijn ex Linda weer aan het daten sloeg. Tot mijn grote verbazing wordt Lin aan de bar versierd door een veel jongere vent. Die moet wel blind zijn toch? ‘Doe het niet, weet waar je aan begint’, sis ik naar de tv als ik tot mijn grote afschuw de lippen van de naïeveling gewillig op die van Linda zie belanden. Ook Luuk die hier ongewild getuige van is kan het duidelijk niet aanzien. Zijn sneer dat ‘Linda nu eenmaal een meester is in dubbele signalen uitzenden’ wordt hier thuis dan ook met luid gejuich ontvangen.

Stefano en Ludo

Voor wie het afgelopen week ook een feestje leek te zijn, is GTST personage Stefano. Hij heeft het bijgelegd met zijn broer Ludo en is zelfs weer bij hem ingetrokken. Ook zijn relatie met Merel lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen. Toch wel schattig.

Dan nog even terug naar huize Sanders waar het feestje van GTST puber Nola nog in volle gang is. Ook daar dreigt het behoorlijk uit de hand te lopen als blijkt dat er stiekem sterke drank wordt geschonken. Terwijl Ludo een vechtpartij probeert te sussen staat Stefano met het scheidsrechtersfluitje klaar om een zoenend stel tot de orde te roepen. Je mag tegenwoordig ook niks meer. 

Als Nina vervolgens een stel feestgangers ontdekt die zich tegoed doen aan de drankvoorraad in de saferoom van Ludo, weet ze jongelui met zachte hand naar buiten te werken. Ze krijgt het wel even te kwaad nu ze weer in de ruimte is waar haar Goede Tijden, Slechte Tijden vader haar destijds vasthield. Juist op dat moment verschijnt Ludo in de deuropening.  Ik schuif naar het puntje van mijn stoel……en ja hoor, de aftiteling. Waarom?! Waarom altijd als het net spannend begint te worden. Hoe lang houd ik dit nog vol?

GTST Zomerstop

Nog een paar weken en dan is dit seizoen van GTST weer voorbij. Ruim een maand eerder dan andere jaren. Het duurt nog even voordat de zomervakanties overal van start gaan en het lenteweer in ons land is dit jaar in één woord ‘ruk’, dus de vaste  Goede Tijden, Slechte Tijden fans zullen van maandag tot en met donderdag rond de klok van acht binnenkort een andere bezigheid moeten gaan zoeken. Het welbekende zwarte gat dreigt, maar niet voor mij. Ik heb het wel een beetje gehad met het Meerdijkse. Zou er onverhoopt toch een zwart gat verschijnen, dan zal ik daar met alle plezier een paar personages van de GTST cast in donderen. Jullie weten inmiddels wel wie. Graag gedaan alvast!

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van GTST te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de avonturen van Merel, Stefano, Luuk, Linda, Nola , Shanti en de rest van de cast van GTST kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden vooruit kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 08 tm 11 mei 2023 Goede Tijden Slechte Tijden