GTST: Slechte tijden voor dokter Luuk en Linda

Goede Tijden, Slechte Tijden – maandag t/m donderdag 20:00 RTL4

Nu ik mij al enige tijd onderdompel in het lief en leed van de Goede Tijden Slechte Tijden personages is me inmiddels wel duidelijk geworden dat bij de meeste gezinnen de ouder-kind relatie niet zo soepel  loopt. Het is voor mij dan ook totaal geen verrassing dat de schrijvers van de serie GTST ervoor hebben gekozen om nog een verhaallijn toe te voegen over de liefde die een ouder wél of juist niet zou moeten voelen voor zijn kind. Ik heb het dan uiteraard over het nog ongeboren GTST kindje van Merel.

Voor haar is het namelijk niet meer dan een klompje cellen en Merel wil er zo snel mogelijk vanaf. Dit tot groot onbegrip van Stefano, die met de week softer wordt, zeker nu er ook nog vaderlijke gevoelens ontstaan. Je zal niet gemist hebben dat het Stefano maar niet lukt om Merel van haar abortus plannen af te brengen dus doet hij een beroep op haar GTST vader Julian.

GTST baby

Stefano vertelt in GTST de aanstaande opa wat hij Merel ook al heeft gezegd: Hij wil helemaal alleen voor de baby gaan zorgen. Het enige dat Merel hoeft te doen is het kindje te dragen en te baren om het daarna aan Stefano over te dragen. Zeg ouwe snoeper, die meid mag dan wel een vogelnaam hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat ze meteen als broedmachine moet fungeren. Hoe haal je het in je botte hersens? Waar is die mindfulness van je gebleven?

Gelukkig denkt Merel er net zo over en al helemaal als ze erachter komt dat Stefano in GTST ook nog eens achter haar rug om op de gevoelens van haar vader heeft proberen in te spelen. Even verschijnt Married At First Sight-deelnemer Martijn op mijn netvlies als Merel zegt helemaal klaar te zijn met haar fling en bij het weglopen ‘Ciao Stefano’, roept.  Dit horrorscenario verdwijnt echter alweer snel bij het zien van het verontwaardigde gezicht van Stefano die zojuist keihard aan de kant is gezet. Stiekem vind ik het ook wel een beetje zielig voor hem. Het is tenslotte ook zijn ‘klompje cellen’.

Zinkend schip

Tussen Goede Tijden, Slechte Tijden, personage Nina en haar ouders lijkt het al niet veel beter te gaan. Even leek er een kleine toenadering te zijn tussen moeder en dochter tijdens een kopje thee, nadat de kleinkinderen een ochtendje bij opa en oma mochten vertoeven. Dat moment wordt echter bruut verstoord als Ludo Sanders binnen komt stormen en Nina met een botte opmerking weer boos de deur uit weet te jagen. Leert die vent het dan nooit?

Nina doet haar beklag weer bij haar GTST echtgenoot Bing, maar die heeft zoals gewoonlijk genoeg aan zijn eigen sores. Bing wil niet dat zijn vader Stanley voor een paar maanden naar het Caribisch gebied vertrekt en al helemaal niet met Marwan als zijn personal assistent. Om dit te voorkomen komt Bing zelfs op het onzalige idee om dokter Luuk te chanteren.

Hij eist van hem een medische verklaring waarin staat dat Stanley niet in staat is om werkzaamheden op het cruiseschip uit te voeren. Ongelooflijk die vent. De jaloezie druipt er gewoon van af. Ik slaak dan ook een zucht van verlichting als Luuk weigert mee te werken aan dit slinkse plannetje. Hij laat Bing zelfs inzien dat het Stanley  goed zal doen om er wel even tussenuit te zijn.

De sores van GTST koppel Linda en Luuk

Luuk wordt tureluurs van het onzekere gedrag en het onzinnige geleuter van zijn lover Linda. En hij niet alleen. Wat mij betreft wordt het personage van Linda zo snel mogelijk uit de serie geschreven. Ik snap Luuk dan ook helemaal als hij een dagje vissen verkiest boven Koningsdag vieren met Linda. Dat zit haar uiteraard niet lekker en ze besluit Luuk dan ook te stalken. Uhhh… ik bedoel te verrassen met een picknick op het strand.

Het GTST koppel lijkt weer helemaal verliefd in, maar voor Linda is dit nog niet genoeg en het liefst wil ze Luuk aan de ketting leggen. Ze vraagt hem vanuit het niets om met haar te trouwen. Dat een aanzoek een beetje snel is na een relatie van slechts zes maanden, zal zelfs Gordon nu kunnen beamen. De definitie van geluk bij deze twee blijkt dan ook mijlenver uit elkaar te liggen. Linda besluit in dat er geen toekomst meer is voor hun relatie, waarop Luuk wijselijk het hazenpad kiest en blijft het dus bij één aanstaande bruiloft in GTST.

Henk is té lief

Terwijl ik nog een oranje tompouce naar binnen werk, vraag ik mij af of er dan helemaal niemand in de soap bereid is om zijn/haar eigen gevoelens opzij te zetten voor het geluk een ander? Jawel hoor, we hebben namelijk Henk Visser nog, de lieve schat. Hij offert zich op om samen met zijn oude vlam een steen voor het graf van haar pas overleden man uit te gaan zoeken. Henk springt ook in de bres voor zijn kleindochter Demi. Hij laat Marwan inzien dat hij Demi niet zomaar een paar maanden alleen achter kan laten met hun zoontje Tom. Niets dan respect voor deze man.

Hoera voor de Koning

Nadat Goede Tijden, Slechte Tijden personages Rik en Shanti zich in allerlei bochten moeten wringen om hun buurtjes te ontlopen, gaan ze alsnog met de billen bloot. Figuurlijk, al is er blijkbaar wel gesekst op de bank in hun toekomstige strandhuisje. Anyway…Rik en Shanti gaan akkoord met de zoveelste constructie van Saskia en Julian om café De Koning van hen te pachten. Terwijl ik ‘Leve de Koning, hoera, hoera hoera’ roep, zie ik nog net hoe een verdrietige Linda zich in hetzelfde GTST café jankend in de armen van Henk Visser werpt. ‘Ren Henk, Ren’, roep ik naar het televisiescherm, terwijl ik weet dat dit geen enkele zin heeft.

Sommige mensen zijn gewoon té lief voor deze wereld. Ik hoor daar deze week helaas niet bij. Volgende week misschien beter.

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van GTST te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de avonturen van Merel, Nola, Luuk, Linda en de rest van de cast van GTST kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden vooruit kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 24 tm 27 april 2023 Goede Tijden Slechte Tijden