GTST: Er is weer stront aan de knikker in Meerdijk

Ook deze week is er weer op diverse plaatsen stront aan de knikker in het Goede Tijden, Slechte Tijden dorpje Meerdijk. Merel beduvelt de boel in GTST en Saskia zet het op een janken. Als donderslag bij heldere hemel meldde ook nog Monica, de biologische moeder van Manu, zich bij vorige week bij Bing. Ze is terug en wil haar zoon graag zien. Nina is hier op zijn zachts gezegd niet blij mee, maar kan het tot mijn grote verbazing toch opbrengen om met het mens om de tafel te gaan zitten. Tijdens een goed gesprek komt ze er tot haar grote afgrijzen achter dat haar GTST vader Ludo Sanders nog veel meer op zijn kerfstok heeft dan ze tot nog toe al wist.

Hoogspanning in GTST

Nina is woedend als ze afgelopen week in GTST ontdekt dat Ludo heeft geprobeerd om Monica om te kopen, in de hoop dat de relatie tussen haar en Bing daardoor op de klippen zou lopen. Als ze het hele verhaal uit de doeken doet tijdens een verzoenend telefoongesprek met haar moeder, zijn ook bij Janine de rapen gaar. Wat een gezellig diner met Stefano en zijn verkering Merel had moeten worden eindigt in soort van laatste avondmaal. Janine weigert pertinent om het over de kwestie te hebben en kruipt prompt in de rol van huissloof door zelf de tafel af te gaan ruimen. Tja meid, dacht je het ergste toch wel gehad te hebben met je vent, komt er wéér een nieuw lijk bovendrijven. Die kerel is een monster, maar bij mij komt hij eigenlijk overal mee weg. Wat zouden we moeten zonder het personage Ludo Sanders in GTST?!

Ook in huize Verduijn gebeuren er wederom dingen die niet door de beugel kunnen. Goede Tijden, Slechte Tijden personage Saskia moet nog steeds rust houden, maar lijkt deze week te lijden aan een aandoening waar ik zelf zelden tot nooit last van heb. Ze wordt gek van het niks doen. Ik kan dat dus zo niet begrijpen. Ik zou in haar plaats lekker een aantal series op Netflix gaan bingewatchen. Maar dat rare mens kiest er liever voor om zich de benen onder het lijf vandaan te rennen tijdens het doen van allerlei huishoudelijke klusjes. Mij niet bellen.

Bedrog in Goede Tijden Slechte Tijden

GTST dochter Merel kan het niet langer aanzien en besluit de foeilelijke sieraden van haar overleden oma Kaatje te verpatsen. Ze koopt er neppers voor terug onder het motto ‘geen kip die het merkt’. Het geld dat Merel eraan overhoudt wil ze aan haar GTST moeder Saskia geven om het arme schaap eens lekker in haar eentje op vakantie te sturen. Het is tenslotte de maand mei, dé vakantiegeld maand.

Ondanks de waarschuwingen van GTST zus Demi om de sieraden niet te verkopen, doet Merel het toch en jaagt daarmee ook haar vader tegen zich het harnas. Tegen moeder Saskia zegt ze een mooi bedrag gewonnen te hebben met een loterij. De vakantie kan geboekt worden. Ik zou er alleen wel even op letten dat je niet met Transavia gaat vliegen, want dan gaat het zeker weten Villa Balconia, oftewel thuisblijven worden. Ach, ik heb me weer drukgemaakt om niks. De GTST moeder van Merel staat te janken dat ze helemaal niet in haar eentje op vakantie wil. Nou Saskia, ga jij dan maar weer lekker de was opvouwen, strijken en achter het fornuis staan dame. Doei All inclusive.

De Koning blijft gesloten

Helaas is dat lang niet het enige waar Julian en Saskia mee te dealen krijgen, want GTST stamkroeg De Koning kan nog steeds niet open. Het lijkt een langdurige kwestie te gaan worden nu gebleken is dat de fundering van het pand totaal verrot is. Als dit niet verholpen wordt, bestaat de kans dat het hele zaakje instort. Ik wil nou niet meteen ‘fuck de Koning’ gaan roepen, maar zoals ik al eerder schreef: de symboliek met betrekking tot huidige staat van onze monarchie kan niet treffender.

Hoe het een en ander juridisch is geregeld en wie er op moet draaien voor de kosten is bij niemand duidelijk. Saskia meent er goed aan te doen om haar GTST advocatenbroer even goed naar de zaak te laten kijken, maar daarmee jaagt ze Shanti volledig tegen zich in het harnas. Als deze hier achter komt rent ze als een bezetene de galerij op om daar als een viswijf tekeer te gaan tegen haar buuf. ‘Hoe haalt ze het in haar hoofd!’ ‘We regelen dit toch als vrienden?!’ Gelukkig bedaart Shanti op tijd en hoeft Meester Frank Visser er niet aan te pas te komen met zijn decibelmeter. Heeft Rik dan misschien toch gelijk als hij zegt dat ‘het met vrouwen altijd drama is en dat je beter kippen kunt houden’? Daar komt hij denk ik nog wel op terug als ze eenmaal aan het kakelen gaan .

Gaat de bruiloft van Henk en Laura door?

Het GTST personage dat ze wat mij betreft wél mogen vervangen door een kip is Linda. Haar gekakel ben ik al weken zat. Helaas zal ik het toch nog even met dat mens uit moeten houden, want de bruiloft van Henk en Laura gaat volgende week plaatsvinden. Tenminste als de twee oudjes niet ziek worden.

Het stel heeft een tijdje in de stromende regen op het balkon moeten staan als gevolg van een sukkelige buitensluiting. Er wordt door Laura en Henk gehoest, geniest en het snot vliegt door de beeldbuis waardoor de bruiloft op losse schroeven komt te staan. Ja, daar zit ik dus helemaal niet te op wachten. Nóg meer gekerm en gekreun. Mijn ‘mannengriepalarm’ beging spontaan te gillen en alles in mij roept dat ik dekking moet zoeken. Ik moet weg van hier.  Hoor je me Saskia? Je hoeft niet alleen op vakantie te gaan. Ik vlieg wel met je mee.  Wanneer vertrekken we?

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van GTST te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de avonturen van Laura, Henk, Merel, Linda, Saskia , Shanti en de rest van de cast van GTST kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden vooruit kijken en wellicht is daar ook de bruiloft van Laura en Henk al te bewonderen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 22 tm 25 mei 2023 Goede Tijden Slechte Tijden