GTST: Een serenade voor Laura en Henk

Nog even volhouden. Nog twee weken doorploeteren tot cliffhanger op 1 juni 2023 voor de zomerstop van GTST en dan….rust in de tent. Rust van alle Goede Tijden Slechte Tijden intriges, drama’s en de ,bij mij inmiddels, hoog oplopende irritaties. Vooral rust van het kinderachtige gedoe binnen GTST familie Sanders waarbij vader Ludo en dochter Nina nog steeds op voet van oorlog met elkaar leven. Ondanks verwoede pogingen van Janine en wannabe motivational speaker Stefano om het stel tot inkeer te brengen. En eindelijk rust van dezelfde Stefano die steeds meer werk lijkt te maken van de veel jongere Merel en haar zelfs een lesje inparkeren geeft. Want inparkeren bij het groene blaadje is voor de ouwe snoeperd immers al eens heel succesvol gebleken, al moesten de gevolgen hiervan snel uitgewist worden. 

Linda en Leo

Door de kleuterachtige aantrek- en afstoot praktijken van GTST dokter Luuk en zijn afwisselend gewillige en stugge doktersassistente Linda ben ik al helemaal aan rust toe. Zij is inmiddels toch wel dé afgelikte boterham van de soap. Helemaal nu ze het ook nog aan lijkt te gaan leggen met de veel jongere Leo. Die gast was na een avondje met de bezopen Linda als een blok voor haar gevallen. Onbegrijpelijk. De volgende Goede Tijden, Slechte Tijden affaire lijkt hiermee weer in steigers te zijn gezet.  Het houdt niet op, niet vanzelf. Beste GTST scriptschrijvers, doe mij een plezier en geef die Leo een enkeltje Verweggistan cadeau. Laat hem alsjeblieft die afgelikte boterham meenemen.  

Rust krijgen we binnenkort gelukkig ook van de GTST pubers Nola en Steef. Die maken er de laatste weken één grote teringbende van. Daar waar de een lekker aan het ‘vapen’ is geslagen, laat de ander zich omlullen door zijn zogenaamde vrienden om een ‘fissa’ te geven in ‘De Koning’. Lekker illegaal feesten in de kroeg van je ouders die wegens waterschade tijdelijk de deuren hebben moeten sluiten. Goed plan. NOT

Er wordt afgesproken om niet aan de drankvoorraad te komen en plassen moet buiten of in emmers, omdat de wc’s tijdelijk buiten werking zijn. Dat hier gezeik van zou gaan komen kon je natuurlijk wel nagaan. Het gevolg: twee GTST kroegbazen over de pis. De één omdat Steef stomdronken thuis komt, de ander omdat er niet alleen water bij de wijn, maar ook bij de opgezopen Gin is gedaan. Zo blijft het natuurlijk dweilen met de kraan open voor de kersverse kroegeigenaren. Altijd lekker voor je burn-out ook. Goed bezig gozer.

Het vrijgezellenfeest van GTST tortelduifjes Laura en Henk

Degene die nog harder aan rust toe lijkt te zijn dan ik, is de aanstaande GTST bruid Laura. Zij moet van haar neuroloog echt gas terug nemen en besluit daarom haar vrijgezellenfeest te cancellen. Omdat die goeie ouwe Henk solidair wil zijn met Laura, zegt ook hij zijn vrijgezellenfeest af in GTST. ‘Heel begrijpelijk’, mompel ik terwijl ik het volgende moment wordt geconfronteerd met de krokodillentranen van weddingplanner GTST dramaqueen Linda die het zó erg vindt voor Henk en Laura. Herstel: die het zó erg vindt voor zichzelf. Ga toch fietsen met je zelfmedelijden en probeer er in ieder geval nog iets leuks van te maken voor de twee senioren. 

Weet je wat? Ga lekker met zijn allen een aangepaste versie van Ik heb je lief staan zingen onder het balkon van het aanstaande Goede Tijden, Slechte Tijden bruidspaar. Zo gezegd, zo gedaan. Het feit dat het ‘artiestengezelschap’ vervolgens niet door het stel binnen wordt gevraagd en het met een bedankje vanaf grote hoogte moet doen, heeft natuurlijk niets te maken met hoe tenenkrommend vals het klonk. Ach ja, het is vanuit een goed hart zullen we maar zeggen.

Zomerstop GTST en cliffhanger

Nog heel even doorbijten en seizoen 33 van Goede Tijden, Slechte Tijden zit er weer op. Langzaam wordt toegewerkt naar de climax voor de GTST zomerstop met een cliffhanger op 1 juni 2023. Tot mijn grote teleurstelling zal die waarschijnlijk wederom tijdens een bruiloft zal gaan plaatsvinden. Althans zo lijkt het. Wat kunnen we dit jaar verwachten? Wie gaat er het loodje leggen of raakt er levensgevaarlijk gewond?  Zou GTST kroeg De Koning dit jaar het decor worden van onheil en rampspoed? Het lijkt er verdacht veel op. Met de monarchie die in ons land al een tijdje onder vuur ligt zou het wel een toepasselijke symboliek zijn. Nog een paar weken mensen en dan……. rust. Laat de Goede Tijden maar komen.

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van GTST te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de avonturen van Laura, Stefano, Henk, Linda, Nola , Shanti en de rest van de cast van GTST kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden vooruit kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 15 tm 18 mei 2023 Goede Tijden Slechte Tijden