GTST: Nina en Janine in de bres voor Nola

Goede Tijden, Slechte Tijden – maandag t/m donderdag 20:00 RTL4

In Goede Tijden, Slechte Tijden staat bij Steef de examentijd staat voor de deur. In hem herken ik wel een beetje de puber hier in huis die over een kleine drie weken ook aan de test der testen mag gaan beginnen. Op mijn vraag of hij niet eens met zijn neus in de boeken zou moeten duiken in plaats van steeds op het schermpje van zijn telefoon of Playstation te zitten, krijg ik steevast een zuchtend ‘Jahaaa’ te horen. Een ‘ja’ die dus eigenlijk als een ‘Zit niet zo te zeiken, dat maak ik zelf nog wel uit’ bedoeld is. In tegenstelling tot mijn puber doet Steef in de afleveringen van GTST in ieder geval wél alsof hij druk bezig is met zijn studie, al grijpt hij iedere gelegenheid aan om weg te komen. 

Onder het mom van ‘studeren met een vriend’ weet Steef het huis te ontvluchten om doodleuk een balletje te gaan slaan met zijn Goede Tijden, Slechte Tijden oom Jonathan. Heb ik even geluk dat die koter van mij niet kan tennissen, anders had ik hem zeker weten ook nog van het veld moeten plukken. Nu kan ik tenminste gewoon vanaf de bank de zeikende ouder uithangen. 

GTST café De Koning

Julian is druk aan het werk op zijn laptop en probeert van allerlei constructies op papier te zetten om het beroemde GTST café ‘De Koning’ van Shanti over te kunnen nemen. Hij wil de toko samen met Saskia gaan runnen. Vooralsnog ziet Shanti het idee van Julian nog niet zo zitten. Bovendien is ze nog in onderhandeling met een potentiële koper, dus zal hij uit een ander vaatje moeten gaan tappen om zijn toekomstdroom niet in duigen te zien vallen.

Over toekomstdromen gesproken.  Ook de uitgestippelde plannen van GTST personage Merel dreigen bij het zien van een positieve zwangerschap uiteen te gaan spatten, ware het niet dat de eigengereide dame meteen heel zeker is van haar zaak. Ze wil geen kind. ‘Nu niet, en nooit niet’  Een afspraak voor een abortus wordt snel gepland. 

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Onder druk van haar GTST zus Demi voelt Merel zich helaas wel genoodzaakt om Saskia en Julian op de hoogte te stellen van de hoogst ongelukkige situatie waarin ze zich nu bevindt. Het zure gezicht van Julian als hij hoort dat Stefano de vader is, kan ik me dan ook helemaal voorstellen. Je dochter Merel, zwanger van een oudere vent die niet meer welkom is in zijn eigen GTST familie en het op zakelijk gebied keer op keer verkloot, daar zit toch geen enkele weldenkende ouder op te wachten? 

Ik maak meteen maar even van de gelegenheid gebruik om mijn oudste dochter te zeggen dat ze gewaarschuwd is. Goede Tijden, Slechte Tijden ouders Julian en Saskia blijken toch een stuk milder te zijn dan deze zeikende moeder hier op de bank. Zij besluiten zich zo min mogelijk met Merel te bemoeien en vinden dat hun dochter oud en wijs genoeg is om haar eigen beslissingen te nemen. Ik ben benieuwd hoe Stefano in GTST gaat reageren op het  ‘een beetje zwanger zijn’ van Merel.

Het testament van Laura

Niet alleen Merel is bezig met het nemen van belangrijke beslissingen, ook Laura vindt dat het tijd wordt om het een en ander in een levenstestament vast te leggen, nu ze door de ziekte van Parkinson beetje bij beetje moet inleveren. Ze spreekt zelfs over de optie euthanasie voor als de tijd daar is. Henk wil in eerste instantie niks van dit alles weten. Gelukkig haalt hij even later toch zijn kop uit het zand en stemt hij in met de wensen van zijn aanstaande.

Of ze met deze wensen snel bij Goede Tijden, Slechte Tijden dokter Luuk terecht kan is nog maar de vraag. Die is namelijk veel te druk met de held uithangen in ‘De Rozenboom’ als hij bij vaste figurant ober Marcel alle tekenen van een beginnend hartinfarct herkent en met spoed een ambulance laat komen.

Hitsige Linda

Linda die het allemaal van een afstandje gade slaat raakt hier dusdanig opgewonden van dat ze, zodra Luuk terugkomt uit het ziekenhuis ,hem de kleren van het lijf rukt. Als ze Luuk de volgende ochtend  dan ook nog voorstelt om samen een weekendje Gent te doen omdat ze binnenkort een half jaar samen zijn, weet de dokter niet hoe snel hij weg moet komen. Hij laat Linda verbijsterd achter. 

Ze voelt dat er iets niet in de haak is en gaat stiekem in de dagboeken van haar lover zitten neuzen. Fout Linda, heel erg fout. Al snel stelt ze de diagnose. Haar lover heeft geen last van een ‘7 year itch ‘maar van een ‘6 month itch’. Al de voorgaande relaties van Luuk zijn na een half jaar op de klippen gelopen. Wat doe je dan ook nog op een boot, zoek een huis sukkel. De paniek slaat Linda nu  om het hart, en er is deze keer geen heldhaftige dokter in de buurt om haar te redden. 

GTST oma en moeder in de bres voor Nola

Ook is er wederom paniek in huize Sanders als de post van GTST personage Nola, en alle reacties hierop, worden opgemerkt door de media. Nola krijgt zelfs midden op straat een microfoon onder haar neus geduwd. Bij het zien van deze beelden op tv schreeuwt ‘prinses junior’ het uit. Dit kan zo niet langer. 

Met hangende pootjes gaat Nina aan haar moeder vragen om gebruik te maken van haar bekendheid als talkshowhost, waarna Janine in het programma ‘In de Roos’ een dringende oproep doet om te stoppen met het reageren op de hartenkreet van haar kleindochter. Ze dreigt zelfs met ontslag als haar baas de post niet verwijdert. En met succes. Al is Ludo Sanders allerminst blij met de actie van zijn vrouw. Hij voorziet alleen nog maar meer problemen. Wat een gedoe daar allemaal in de familie. En dan vinden de kinderen dat ik zeik?! 

Stanley

Aan Nina zien we dat niet alleen ouders, maar ook kinderen oervervelend kunnen zijn. Blijkbaar is het besmettelijk, want ook Bing blijft zijn GTST vader Stanley verstikken met allerlei adviezen die eigenlijk alleen bedoeld zijn om Marwan dwars te zitten. Wanneer Marwan achter de rug van Stanley om weet te regelen dat die zijn baan als zanger op een cruiseschip weer op kan gaan pakken, lijkt ook Stanley zich even tegen zijn personal assistent te gaan keren. ‘Je bent gek als het niet doet man’, roep ik vanaf de bank naar het beeldscherm, en verhip, prompt geeft Stanley alsnog groen licht. Hij accepteert het aanbod. 

‘Zie je nu wel’, zeg ik tegen mezelf, ‘er toch nog iemand die naar me luistert.’

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van GTST te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de avonturen van Nina, Nola, Janine, Merel en de rest van de cast van GTST kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden vooruit kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 17 tm 20 april 2023 Goede Tijden Slechte Tijden