GTST: Julian wordt met open armen ontvangen

Goede Tijden, Slechte Tijden  –  maandag t/m donderdag 20:00 RTL4

Jaaaaa, deze week was het eindelijk zover; Goede Tijden, Slechte Tijden personage ‘crimineel’ Julian keert terug uit de Meerdijkse nor. Voor dit heuglijke feit gooit Saskia eindelijk een keer haar haren los. Moet je vaker doen meid! Ze staat haar man opgedirkt op te wachten bij de gevangenispoort. Onder haar jurkje draagt Saskia een sexy lingeriesetje dat ze heeft gekregen van haar vriendinnen. Dolgelukkig vallen Julian en Saskia elkaar in de armen. 

Met een waardebon van de Rozenboom op zak belooft het een wilde nacht te worden. Maar daar gaan wij niks van te zien krijgen, gok ik zo. Er kijken nu eenmaal kinderen mee op dit tijdstip en die tere zieltjes raken natuurlijk danig in de war van een verdwaalde blote tepel en wat dierlijk gekreun. Jammer, maar helaas. 

Om niet op de zaken vooruit te lopen ga ik eerst maar eens kijken hoe personage Julian thuis wordt ontvangen door de rest van de familie in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze zijn allemaal dolblij dat hij weer thuis is, al lijkt dreumes Tom nog niet veel van die ‘vreemde man’ in huis te moeten hebben. Jammer opa, maar het komt vast wel weer goed. Geloof me.

Riemen vast, we hebben wat turbulentie bij GTST

Ondanks mijn frustratie over de preutsheid van de soap Goede Tijden, Slechte Tijden heb ik tijdens de afleveringen van deze week ook weer hard moeten lachen om het avontuur van personage Henk. Hij deed een poging om met behulp van een vliegtuigsimulator van zijn vliegangst af te komen. De gezichten die Henk tijdens het ‘nepvliegen’ trok waren goud waard. Nu hij deze angstige ervaring heeft doorstaan, hoop ik dat hij ook opgewassen is tegen de turbulente tijd die hij met Laura tegemoet gaat. Zij kan vanwege het feit dat ze lijdt aan Parkinson, fluiten naar de lening die ze nodig heeft voor het kopen van ‘De Koning’. Ook nemen haar lichamelijke klachten flink toe. Ik vrees dat het slechte nieuws over de lening straks nog wel even tijd nodig heeft om te landen bij Henk. 

Schuitje varen, theetje drinken

Waar het wel helemaal goed mee lijkt te gaan is de relatie van Linda en Luuk. Na een verhelderend gesprek tijdens een potje schaken met Ludo, ziet de GTST dokter opeens in dat hij wel erg kinderachtig heeft gehandeld. Hij nodigt haar uit om naar zijn boot te komen.  Na excuses te hebben gemaakt aan Linda lijkt alles weer koek en ei tussen de twee. Ook nu had er natuurlijk een potje ‘goedmaakseks’ moeten volgen, maar wederom kom ik van een koude kermis thuis. Het blijft bij een kus, een knuffel en de vraag of Linda weer haar intrek wil nemen bij Luuk. 

Als het letterlijk niet kan, hoop ik dat Linda ook figuurlijk niet door de dokter in de boot wordt genomen. Ze kan het onderdak namelijk wel heel goed gebruiken nu ze ook door Goede Tijden Slechte Tijden personage Janine de deur is gewezen omdat die vond dat Linda het niet genoeg voor haar opnam tijdens nagelparty gate in voorgaande afleveringen. Zowel Janine als Nina zijn er niet meer welkom totdat ze de ruzie hebben opgelost. Dan maar even zonder gelakte en gevijlde nagels door het ‘soap leven’ gaan dames.

Puberhormonen

Ook Nola is nog steeds not amused dat ze haar oma niet meer mag zien. Ze plaatst een bericht op social media waarin ze Janine laat weten het jammer te vinden dat ze elkaar niet meer kunnen zien. Dit levert de nodige verontwaardigde reacties op van volgers. Nola negeert het verzoek van oma om het bericht te verwijderen. Zelfs als Janine met Nina belt om haar op de hoogte te stellen van de situatie, weigert Nola pertinent het bericht te wissen. 

Wanneer Nina vervolgens dreigt om het paard van Nola te verkopen, scheldt de puber haar moeder de huid vol. Wat een bitch, dat had ik vroeger echt niet moeten proberen thuis. Geheid dat ik dan kon rekenen op een flinke draai om de oren. 

Niet alleen Nola maar ook Bing wordt getrakteerd op een ouderlijke preek. GTST personage Stanley wil met Marwan blijven werken en kan niet meer tegen het obsessieve gedrag van zijn zoon. Hij vertrekt uit het atelier van Nina en trekt bij Marwan in. Ja, zo houdt Nola  helemáál geen grootouder meer over stelletje idioten.

Achter de schermen

Het is dat de hele familie gebrouilleerd is met GTST personage Stefano, anders hadden ze binnenkort mooi een sessie met hem kunnen plannen. Hij is namelijk vastberaden om onder de naam Steven Sandro als motivational speaker aan de slag te gaan. Een samenwerking met Rik tot stand brengen kan hij waarschijnlijk vergeten. Als die namelijk hoort hoe Stefano in zijn speech met de ene leugen na de andere op de proppen komt, krabt hij zich achter de oren. Hij laat zijn vriend maar even zijn gang gaan. Ik geloof niet er ooit een samenwerking gaat komen tussen die twee. 

De vraag is of Stefano überhaupt tijd zal krijgen voor het uitdragen van zijn bagger, want het ziet ernaar uit dat hij binnenkort in heel andere shit gaat belanden. Nadat Steef een doosje met een zwangerschapstest vond en deze niet van Demi maar van Merel bleek te zijn, zien we in de cliffhanger van deze week in GTST een positieve zwangerschapstest van Merel in beeld en horen we de ‘welgemeende’ felicitaties van Steef.

Een ding is inmiddels duidelijk nu: er wordt wel degelijk gesekst in Meerdijk, al krijgen we hier als kijker maar bitter weinig van te zien in GTST. Jammer hoor.

Klik hier om naar alle artikelen over Goede Tijden, Slechte Tijden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Goede Tijden Slechte Tijden kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 50 van het GTST elke maandag tot en met donderdag om 20:00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken én kun je een aantal afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden vooruit kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » weekoverzicht 10 tm 13 april 2023 Goede Tijden Slechte Tijden