GTST: Rik geeft Stefano gratis vliegles als dessert

Goede Tijden, Slechte Tijden week 10 2023

Weten jullie nog hoe het vroeger ging als er op tv gevloekt werd? Of als er een seksscène in beeld gebracht moest worden? De vloekwoorden werden zorgvuldig weggepiept en als er per ongeluk teveel bloot te zien was, hadden we altijd mijn inwonende oma die steevast wegkeek van het beeld en ons sommeerde de tv ‘dicht’ te zetten. Zij leefde zich altijd zo erg in de personages in, dat ze regelmatig vol emotie voor de buis zat. Als ik naar de RTL4 serie Goede tijden Slechte Tijden kijk, ontkom ik er dan ook niet aan om soms even terug te denken aan vroeger. 

Het taalgebruik van Stefano Sanders in GTST

Mijn oma zou bijvoorbeeld zeker zijn gaan piepen bij het horen van het taalgebruik van GTST personage Stefano Sanders deze week. Met een flinke borrel op maakt de wanhopige wannabe galeriehouder schaamteloos misbruik van de gastvrijheid van zijn vrienden Shanti en Rik. Hij ziet de goede bedoelingen van Shanti aan voor betutteling en maakt een pijnlijke opmerking over het feit dat ze geen kinderen kan krijgen. Rik smijt Stefano woedend de deur uit. Geen galerie, maar een galerij voor die hork. 

Wanneer Stefano vervolgens in de rozenboom Ludo ziet zitten, krijgt ook hij nog eens de volle laag. Termen als ‘klerelijer’ en ‘smerige bloedhond’ vliegen door de kamer. En nee oma, ik zet de tv niet ‘dicht’. Ik geniet met volle teugen van het niet weggepiepte gevloek van Stefano in GTST, die alleen nog maar meer redenen vindt om letterlijk naar de fles te grijpen en om deze vervolgens vakkundig op de rekening van Ludo Sanders te laten zetten.

Firma list en bedrog

Ludo zou deze week in Goede Tijden Slechte Tijden eigenlijk met zijn vrouw Janine meegaan naar het ziekenhuis voor een controle afspraak, maar hij wordt weggeroepen voor een noodgeval op de stoeterij. Nola kan het niet over haar hart verkrijgen om oma alleen te laten gaan en begeeft zich tegen de wil van haar ouders in, stiekem naar het ziekenhuis om Janine te steunen. Oma is daar erg blij mee. Helemaal als ze te horen krijgt dat ze nog steeds in remissie is. Eenmaal buiten moeten Janine en Nola als twee baldadige pubers achter een auto duiken om niet betrapt te worden door Bing, die bij zijn vader op bezoek is geweest. Het is en blijft toch één grote ‘firma list en bedrog’ dat GTST.

Bij het verhaal rondom Stanley zou mijn oma zeker weten gemopperd hebben. Het lukt hem maar niet om zijn zoon Bing te overtuigen de zaak tegen dokter Luuk te laten vallen. Sterker nog, als Linda op komt biechten dat zij degene was die met het dossier heeft gerommeld om haar lover in te dekken, slaan bij Bing helemaal de stoppen door. Hij besluit er een tuchtzaak van te maken. Als Linda en Luuk hiervan horen, slaat de paniek toe. Moeten ze allebei op zoek naar een andere baan? En de hoeveelste gaat dit dan worden in je GTST carrière Linda? Deze vrouw verslijt net zo snel banen, als het tempo waarmee ze mannen verslijt.

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Dat het verbreken van het contact met je ouders meer problemen dan gemak oplevert, ondervindt Nina ook deze week weer aan den lijve. De nagelparty die de dames altijd gezellig samen hadden, wordt nu opgesplitst in tweeën. Kamp Nina en kamp Janine. Een keer overslaan is natuurlijk geen optie voor het verwende prinsesje Nina, want haar nagels moeten vlijmscherp blijven zodat ze haar klauwen weer flink uit kan slaan. 

Dit keer is meester Rob het slachtoffer van Nina. Hij komt praten over Max en zet haar daar weer mee op scherp. ‘Dat haar zoon regelmatig in zijn broek plast ligt niet aan problemen thuis, maar aan de school zelf’, concludeert Nina. Meester Rob moet niet zo zeiken. Ik ben blij dat  Bing haar vervolgens een spiegel voorhoudt en laat zien dat ze meer op haar vader lijkt dan ze wil toegeven. Goed zo jongen, tem dat katje maar eens flink.

Mag ik de doos tissues?

In het ziekenhuis krijgt Bing zelf ook een spiegel voorgehouden, door Stanley. Hij vraagt zijn zoon in Goede Tijden Slechte Tijden nogmaals om de zaak tegen dokter Luuk te laten vallen en zijn energie te richten op zijn kinderen die een opa en oma kwijt zijn, en zijn vrouw die haar bedrijven dreigt te verliezen. Vroeger was Stanley er niet voor zijn kinderen. Mijn oma had nu de tissues al lang tevoorschijn gehaald en ook ik voel een traantje branden als Bing huilend toegeeft dat hij een enorm schuldgevoel heeft dat hij niet bij zijn vader was ten tijde van het herseninfarct. De woorden van Stanley hebben effect, zo blijkt als dokter Luuk even later een telefoontje ontvangt van Bing, waarin hij laat weten de zaak te laten vallen.

Alsof er nog niet genoeg emoties voorbij waren gekomen, zag ik ook nog hoe een verdrietige Demi aan Marwan en haar GTST familie opbiecht waarom en hoe het uit is gegaan met Jesse. Mijn hart smolt bij de verliefde Pim en ik schrok me rot toen Steef betrapt werd, terwijl hij een fiets probeerde te jatten. Uiteindelijk heb ik het advies van mijn oma toch maar opgevolgd. Met een vloek en zucht heb de ik tv ‘dicht’ gezet. 

Klik hier om naar alle artikelen over Goede Tijden, Slechte Tijden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij week 10 van Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 50 gemist en ben je nieuwsgierig naar hoe Stefano tekeer ging, kijk GTST vandaag dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden, Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » week 10 seizoen 50 Goede Tijden Slechte Tijden 2023