GTST: Niet twijfelen, gewoon opvreten!

Goede Tijden, Slechte Tijden week 7 2023

‘Kinderen, je hebt er je handen vol aan maar je krijgt er zoveel voor terug.’ Hoe vaak ik deze uitspraak al niet naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen, sinds ik een kleine negentien jaar geleden voor het eerst in de poepluiers kwam te zitten. Als je niks beters weet, houd dan je muil. Slapeloze nachten hebben ze me bezorgd. En nog steeds. De tijd van spuitluiers tot in mijn nek ligt inmiddels ver achter me, maar dat heeft inmiddels plaatsgemaakt voor het schijt hebben aan alles. 

Ik leef met twee pubers die mijn opvoedkunsten regelmatig verwisselen met onnodig gezeik en mijn liefdevolle advies steevast opvatten als bemoeizuchtig gedrag. Het valt soms moeilijk voor te stellen dat ze ooit om op te vreten waren. Jullie zullen me daarom vast niet kwalijk nemen dat het mij stiekem deugd doet om te zien dat er ook bij de GTST personages de nodige strubbelingen plaatsvinden tussen ouders en hun nageslacht.

GTST Ludo

Neem nou GTST personage Ludo Sanders. Hij voelt zich zo verraden door zijn broer en bloedeigen dochter, dat hij van plan is de twee net zo lang  gegijzeld te houden in zijn safe room totdat ze hun excuses aanbieden. Eerlijk? Zo’n gek idee vind ik het eigenlijk nog niet. Grote bek tegen je ouders? Opsluiten op hun kamer totdat de excuses komen. Maar ja, als ik dan de kamers van mijn pubers bekijk en concludeer dat daar een hoeveelheid eten en drinken te vinden is waar de buurtsuper van Goede Tijden Slechte Tijden jaloers van zou worden, vrees ik dat de kinderen hierin de langste adem zullen hebben. Nee, opsluiten is in dit huis geen optie. 

Tot diezelfde conclusie komt ook Ludo, want personages Nina en Stefano tonen namelijk geen greintje berouw in GTST en sorry zeggen lijkt al helemaal niet in hun planning te liggen. Ludo ziet uiteindelijk in dat zijn actie geen enkele zin heeft en op excuses die niet echt gemeend zijn, zit hij ook niet te wachten. Met pijn in het hart laat hij de twee gaan. De ruggengraat van die vent is duidelijk op het booreiland achtergebleven.

Radiostilte

Ook tussen Henk en zijn zoon Jonathan loopt het allerminst op rolletjes in Goede Tijden Slechte Tijden. De zoon gaat zijn vader angstvallig uit de weg. Hij legt uit ‘even geen contact’ met Henk te willen hebben. Al die jaren heeft hij een vader gehad en nu is gebleken dat het allemaal één grote leugen was. Jonathan heeft tijd nodig het allemaal ‘even een plekje geven’.  

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik krijg altijd enorme jeuk van die uitspraak. Waar is dat plekje dan? Op zolder? In de safe room? Ik hou er niet van als ik te veel moet nadenken tijdens het televisie kijken en al helemaal niet bij een soap als Goede Tijden Slechte Tijden. Dat moet je ongedwongen onderuitgezakt op de bank met een bak popcorn op schoot over je heen kunnen laten komen.

Aan de ketting

‘Kleine kinderen kleine zorgen , grote kinderen grote zorgen.’ Nog zo’n dooddoener die helaas wel vaak waar blijkt te zijn. GTST verpleger Jesse heeft een romantisch etentje geregeld in het park voor Demi. Helaas heeft de jonge moeder weer eens geen oppas voor haar zoontje Tom. Ze neemt hem daarom gewoon mee. Gezellig samen eten met een huilend kind op de achtergrond die alle aandacht van je date opeist. Wie wil dat nu niet? 

De kans voor Jesse om, tussen de tranen en het snot van die koter door, het kettinkje aan Demi te geven wordt dan ook deskundig door het krijsende kind om zeep geholpen. Ik kan helemaal begrijpen waarom die jonge vent er stampvoetend vandoor ging. Demi ligt gewoon al aan de ketting van een andere man. Deal with it gozer

Alsof de ellende nog niet compleet was in GTST moet Demi ook nog zelf met Tom thuis zien te komen. ‘Het duurde uren lopen en wachten in de kou, voordat ik de bus naar huis kon pakken’, klaagt ze tegen Steef. Nou meid, ik heb nieuws voor je, hier moeten mijn pubers al weken uren in de kou op een bus wachten áls het verrekte ding al komt. Zelfs tijdens het schrijven van dit relaas moet ik de auto in om haar op tijd op school te krijgen. Kutstakingen.

Genoeg geweest

Het gedoe van Ludo en Demi in combinatie met het feit dat Marwan, als gevolg van een felicitatie appje naar zijn vader meteen door die ouwe geblokkeerd wordt, is wat mij betreft de grens van wat ik aan ouder-kind sores op tv bij GTST kan hebben. Ik heb het destijds niet gedaan, maar laat ik jullie één tip meegeven: De volgende keer als je een kind ziet waarbij je denkt ‘Ahhh, die is toch om op te vreten’. Gewoon doen!! De ouders zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Klik hier om naar alle artikelen over Goede Tijden, Slechte Tijden te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij week 7 van Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 50 gemist en ben je nieuwsgierig naar hoe het personage Ludo verging, kijk GTST vandaag dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Goede Tijden Slechte Tijden / seizoen 50 / 2023

Home » Televisie » week 7 seizoen 50 Goede Tijden Slechte Tijden 2023