Flikken Rotterdam: Haalt Harm het einde?

Flikken Rotterdam 2022

Met het lijk nog warm in haar armen neemt ze afscheid. Koshi blijkt toch een hart te hebben en dat ligt aan duizend stukjes. Na weken tussen hoop en vrees komt seizoen 6 van Flikken Rotterdam 2022 tot een tragisch en roemloos einde. Hier zijn alleen maar verliezers. Ergens hoopten we op een twist, een uitweg waarmee Koshi hier samen met haar Harm zonder kleerscheuren uit zou komen. Ik heb er laatst zelf mijn kaarsje in de kerk voor opgeofferd. Je weet het maar nooit toch? Maar het mocht niet zo zijn. Harm is niet meer, hij is neergeknald door de Godfather himself, Willem Visser. Het enige lichtpunt in deze donkere tijd is dat onze drugsbaron het zelf ook niet overleefd heeft. Koshi heeft Willempie van het balkon geflikkerd. Haar vriendje een beetje om zeep helpen, dat moet je niet flikken. 

Happy end?

Ik houd hier niet zo van, deze droevige eindes. Ik ben een sucker for happy endings. Behalve in een massagesalon hè. Voor mij geen ‘special treatments’ en van het ´pistool´ van mijn vent blijf je al helemaal af. Tot acht minuten voor de grande finale van Flikken Rotterdam zat ik nog met grote vraagtekens op mijn voorhoofd, op het puntje van mijn stoel. Wanhopig aan mijn nagels knagend, omdat ik geen idee had waar dit heen ging. De flikken zelf trouwens ook niet, zo lijkt het. 

Licht ontvlambaar

De enige die de flikken wel op tijd te pakken hadden was de corrupte politica Roos Wildeboer. Ze zijn er eindelijk achter dat haar telefoon en die van Arjan Visser wel heel veel tijd met elkaar doorbrachten. Waar de telefoon van Roos was, was die van Arjan. En waar de twee ook samen speelden, lag er dood en verderf op de loer. Een licht ontvlambaar duo kunnen we wel stellen. 

Dat Roos vrij direct de moord op Wesley op haar geweten heeft, lijkt haar niet de deren. Zij kan er niets aan doen dat ze moest bijbeunen voor het echte geld. Hadden ze haar maar meer moeten betalen daar in Den Haag. Het geld van de belastingbetaler klotst er tegen de plinten omhoog, maar het gaat allemaal daar ome Mark. Nee, zo zijn we niet getrouwd. In ieder geval niet met Roos. Nee, met Roos is het enige witte in je wittebroodsweken waarschijnlijk je neus. De rest is gitzwart en je moet vrezen voor je leven, dat ook. 

Origineel

Carolien en Co zijn zelf ook allerminst blij met dit onbevredigende einde van Flikken Rotterdam 2022. Na iedere aflevering wisten de flikken niet hoe snel ze moesten gaan afpilsen ergens in een kroeg in Rotterdam, maar nu even niet. Nee, dit seizoen van Flikken Rotterdam wordt niet afgetopt met een koud biertje, maar met de beelden van Koshi en Harm in betere tijden. Op het dakterras bij zonsondergang vertelde Koshi aan Harm dat ze nergens rustig kon poepen. Deze bekentenis leidde tot een vurige kus. Zo zie je maar, zo veel mensen zo veel wensen. Iedereen wordt ergens anders hitsig van.  Niet alleen Koshi en Harm houden er authentieke voorkeuren op na, maar ook Dries en Carolien dingen mee voor de originaliteitsprijs. Iets met een doodskist in een lijkenhuis, remember..? 

Laat ons niet in de Steek Stan

Stan lijkt voorlopig de enige stabiele factor bij de Flikken Rotterdam en laten we dat in godsnaam zo houden. Telkens als ik door de bomen van rare zoenpartijen, afgeschoten drugsbazen en overdreven influencers het bos niet meer zag, was er altijd nog Stan die de boel weer even lekker in perspectief kon plaatsen. Hij is zo lekker gewoon gebleven. Doe je in seizoen 7 van Flikken Rotterdam alsjeblieft weer mee lieve Stan? Anders ben ik genoodzaakt om zelf even in de lijkkist te gaan liggen, om even lekker bij te komen. 

Beeld bron: Ruud Baan

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Flikken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 10 van Flikken Rotterdam 2022 gemist? Je kunt seizoen 6 van Flikken Rotterdam terug kijken op NLZiet.

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 6 Flikken Rotterdam