Flikken Rotterdam: Het wilde verleden van Dries

Flikken Rotterdam

De ontknoping van seizoen 6 van Flikken Rotterdam 2022 nadert. Voor het feit dat de flikken in Rotterdam al negen afleveringen onderweg zijn hebben Carolien en consorten nog verdomd weinig van het mysterie opgelost. 

Laten we heel even terug gaan in de tijd. Hoe zat het ook alweer? Wesley Molenhoek werd in het restaurant vermoord toen hij officier van Justitie Hein Berg op de hoogte wilde stellen van het stelletje corrupte ambtenaren dat de gemeente Rotterdam rijk is. Witwaspraktijken in de drugsscene zijn aan de orde van de dag en met dat ambtenarensalaris zijn er genoeg overheidsdienders die graag een centje bij willen verdienen. 

De naam die steeds opduikt in deze duistere drugs affaire is Arjan Visser. Koshi Muchumba en haar vriend Harm zijn inmiddels miljonair, maar nog steeds heeft niemand van de flikken hen in het vizier. Gaan we deze affaire nog oplossen binnen twee afleveringen of zullen we moeten wachten tot seizoen 7 van Flikken Rotterdam?

Rupsje nooit genoeg

Vandaag lijkt er dan toch in sneltreinvaart een doorbraak geforceerd te worden. Rupsje nooit genoeg Koshi wordt door Willem Visser himself uitgenodigd voor een onderonsje. Hij stelt voor dat ze haar miljoen in een transport stopt en er het viervoudige voor terug kan krijgen. En dat allemaal binnen een uurtje of vier. Je bent een geldwolf of je bent het niet. Koshi doet uiteraard mee. 

Vriend Harm is zoals altijd minder enthousiast, maar we weten allemaal dat de liefde van de man over de lippen gaat. Een kus bij zonsondergang is genoeg om hem overstag te jagen en hupsakee daar gaan we nog een keer. Natuurlijk loopt het transport niet goed af. Koshi en Harm worden geraakt, maar weten te vluchten. Hun knaken zijn ze echter kwijt. Ja wie een kuil graaft voor een ander…

Beïnvloedbaar

Waar het hele corps van Flikken Rotterdam paraat staat om die ellendige Willem Visser te grazen te nemen, maakt Stan zich vooral druk om influencer Zera. Je weet wel, zo’n rasechte, die haar publiek continue aanspreekt met ‘hey guys’. Ik durf met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te beweren dat het vooral bakvissen zijn die hiervan in de ban raken. Het ‘unboxing’ ritueel wat influencer Zera tot een beroep heeft verheven, mag ze wat mij betreft heel snel letterlijk en figuurlijk op zichzelf toepassen. ‘Ontdoos’ jezelf en laat je stem nakijken. 

Trip down memory lane

Ook Dries moet zijn best doen om de focus op het werk te houden, want hij heeft het net als Stan maar druk met een meisje. Verrassend genoeg gaat het hier om Carolien. Dit zagen we natuurlijk al van mijlenver aankomen en ik heb een zicht van -6. Ik zie nog geen olifant zijn tweede slurf uitrollen als het vlak voor mijn neus gebeurt. De paden van Dries en Carolien blijken elkaar al jaren voor hun ontmoeting bij Flikken Rotterdam gekruist te hebben. Carolien weet het nog als de dag van gister, maar Dries was bezopen en weet van niks. 

Jeugdsentiment

Er wordt weleens gezegd dat vrouwen een man zoeken die op hun vader lijkt. In het geval van Carolien en Dries gaat dit helemaal op. Niet alleen Dries blijkt namelijk de gaten in zijn geheugen te drinken, maar ook de vader van Carolien kon er wat van. Laat dit nu precies de reden zijn dat ze bij de flikken is gaan werken. Dries heeft zo zijn eigen redenen. Zijn vader verdedigde namelijk als advocaat de bandieten en Dries grijpt ze liever bij hun kladden. Ach ja, zo probeert iedereen z’n eigen ‘jeugdtraumaatjes’ in de ogen te kijken hè. 

Open eindjes?

Gaat het Koshi en Harm lukken om buiten schot te blijven of zijn het toch de flikken die hen in het vizier krijgen? Zal Willem Visser wegkomen met zijn drughandeltje en gaat Stan zijn influencer redden? Komen Dries en Carolien nog een stukje dichter bij elkaar of zien we dit pas in seizoen 7 van Flikken Rotterdam 2022? Ik ben heel erg benieuwd naar de laatste aflevering. Hoe denk jij dat het af gaat lopen? 

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Flikken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 9 van Flikken Rotterdam 2022 gemist? Je kunt seizoen 6 van Flikken Rotterdam terugkijken op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 6 Flikken Rotterdam 2022