Flikken Rotterdam: De flikken zijn het spoor bijster

Flikken Rotterdam

Het is weer zo ingewikkeld en vergezocht vanavond dat ik bang ben dat ik de moraal van dit verhaal niet ga vinden voor middernacht. Ik adviseer deelnemers van programma’s als bijvoorbeeld Hunted dan ook op de eerste rij plaats te nemen en aantekeningen te maken bij deze aflevering van Flikken Rotterdam, want hier kunnen ze nog een puntje aan zuigen.

Tanden erin

Het ingewikkelde bolletje wol begint bij een 17-jarige au-pair uit Manilla. Hij is ingevlogen om op twee kinderen van de familie Prins te passen, waarvan er één koter ongeveer zo oud is dat je, je afvraagt wie er nu op wie past. Dit meisje is straalverliefd op au-pair Juan del Rosario en is op z’n zachtst gezegd not amused als ze erachter komt dat hij van de herenliefde is. 

Het broertje van het meisje, heeft een verstandelijke beperking en zet graag zijn tanden in de vlezige armen van zijn medemens. Ik weet niet of je hier nu persé verstandelijk beperkt voor hoeft te zijn. Heeft niet iedereen niet weleens de onbedwingbare behoefte om z’n tanden in een ander te zetten? Of laat ik mezelf nu weer gaan?

Wat heb ik nu aan mijn prikker?

Onze (don) Juan wordt levenloos teruggevonden op een anonieme homo-ontmoetingsplaats ergens in het bos. Sta je daar, met je papierprikker en je goede gedrag en ontdek je plotsklaps Juan in de bosjes met een bijtplekken in zijn nek. Ben je dus mooi klaar mee. 

Motieven genoeg en de lijst van mogelijke daders blijkt eindeloos. Juan bleek er in zijn prille bestaan namelijk best een heftig amoureus leven op na te houden. Hij had duidelijk zijn eigen prikker niet versleten door er alleen mee te plassen. Een uit de hand gelopen sexy spelletje lijkt voor de hand te liggen, maar dump je het lijk dan op het plaats delict? Ik zit niet zo heel diep in deze materie, maar lijkt mij toch onlogisch.

Roofmoord

Aan de andere kant van de stad wachten Koshi Muchumba en haar buddy Harm nog steeds op hun grote slag. We waren de hoofdrolspelers van seizoen 7 van Flikken Rotterdam bijna vergeten. Met 50K nemen Koshi en Harm niet langer genoegen. Ze weten inmiddels waar de dealer zijn Dagobert Duck geldpakhuis heeft en gaan er onverschrokken op af. 

We wisten al dat Koshi niet terugdeinst voor een ongecensureerd pak slaag.  Ze gaat er vol in! Dat ze zelf ook een paar tikken moet incasseren neemt ze op de koop toe. Het is haar steun en toeverlaat Harm die de vijand met een strijkijzer te lijf gaat en de genadeklap geeft. 

Hoe kan het dat mijn sympathie voor deze twee gewetenloze straatratten met iedere aflevering van Flikken Rotterdam groeit? Het Robin Hood syndroom of gewoon ordinaire sensatiezucht? Ik houd het op het laatste.

Bijklussen

Het hele corps van Flikken Rotterdam, inclusief Carolien en Dries, heeft zich inmiddels op de zaak van Juan gestort, dus kunnen Koshi en Harm lekker hun gang gaan met de gestolen flappen. Er blijken heel wat Rotterdamse, keurig getrouwde, burgermannetjes te zijn die er lekker bij klussen met hetzelfde geslacht. Dit vindt plaats op plekken waar je, je hond nog niet wil laten poepen. En de vrouw thuis zich maar afvragen waarom ze niet zwanger raakt. Hij heeft al zijn kruid al verschoten vriendin, vraag dat maar aan Juan. O nee dat kan niet meer…

Zou het antwoord op de moord dan toch zo simpel zijn als een uit de hand gelopen kinky festijn? Uiteraard niet, anders zou er geen hond meer naar dit programma kijken. Dries en Carolien besluiten het gastgezin van Juan te bezoeken om de bijtgrage Onno Prins te ondervragen. 

Konijntje

Zijn ouders proberen hun verstandelijk beperkte zoon buiten beeld te houden, maar hun zoon komt zelf vertellen dat Juan zijn lievelingskonijn aan stukken gereten zou hebben. Dat pikte Onno, dus niet dus die heeft hem ‘gewoon’ gewurgd. Oog om oog tand om tand, aldus Onno. 

Het blijkt echter niet Juan, maar zijn zus geweest te zijn die het konijn te grazen heeft genomen en Juan geframed heeft. Moest hij maar niet met vreemde mannen de bosjes in duiken. Hij had bij haar moeten blijven, dan was er niets aan de hand geweest. Papa Prins besluit dat hij zijn rijke gezinnetje niet in elkaar laat storten voor een Filipijnse au-pair en dumpt het lijk op een logische plek. Slim bedacht, maar niet slim genoeg pa.

Bijzonder

Het was weer een bijzonder verhaal van Prins die Don Juan van het leven beroofde en een stel Robin Hoods die er met de centen vandoor gingen. Heel stiekem verlang ik alweer naar de volgende aflevering van Flikken Rotterdam. Komen Koshi en Harm weg met hun roofpraktijken of komen de flikken hen toch op het spoor? 

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / AVROTROS

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Flikken te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 8 van Flikken Rotterdam 2022 gemist? Je kunt seizoen 6 van Flikken Rotterdam terugkijken op NLziet.

Home » Televisie » aflevering 7 Flikken Rotterdam seizoen 6