Confronterende gedachten tijdens Five Days Inside

Five Days Inside 2022

De uitdagingen van het leven. ‘Nou Floor, ga jij maar eens een humoristisch stuk schrijven.’ Ik hoor mezelf praten, terwijl ik de eerste aflevering van Five Days Inside met Eddy Zoëy zit te kijken. Wie had er ook alweer bedacht over een programma te gaan schrijven, waarbij je verbaasd bent bellenblaasjes te kunnen maken van je eigen gesnotter. De hoofdredacteur zal ook wel heimelijk in haar vuistje hebben gelachen. 

Mensen die in coma hebben gelegen en die gaan revalideren. Iets wat niet alleen topsport is voor het slachtoffer zelf, maar ook de dierbaren eromheen. Leven met het idee dat je broertje, je vader of je vrouw nooit meer helemaal de ‘oude’ zal worden vraagt veel flexibiliteit en acceptatie van een mens. En dan die boosheid, pijn en frustratie voelen, terwijl je gevangen zit in je eigen lichaam. 

Nooit meer achter het stuur

Wat ik weet is dat het een zeer goede keuze van me was om nooit mijn rijbewijs te halen. Want wat een ellende haal je, je op de hals als je besluit om achter een stuur te gaan zitten. Al glibberend en glijdend vlieg je zo je eigen doofpot in. ‘Sorry schat, we bouwen thuis wel een feestje, ik ga nergens meer heen.’ En mijn zusje, die zo nodig een wereldreis moet maken, gaat vanaf nu maar lekker met de benenwagen. Niks achterop de motor bij die leuke Australische boy of scooter rijden in Vietnam. Bij deze krijgt iedereen om mij heen, een verbod om ook zich ook maar enigszins vooruit te bewegen. Lekker thuis blijven, het leven kun je prima al zappend vanuit je luie zetel observeren. 

Weet wat je prioriteiten zijn

Terwijl ik voor de zoveelste keer een verdwaalde traan wegveeg en ik Five Days Inside presentator Eddy Zoëy hoor zeggen ‘count your blessings‘, denk ik ‘ja duh!’ Maar hé, zo makkelijk is dat nog niet om blij te zijn met wat je hebt. De dagelijkse beslommeringen waar we allemaal zo gigantisch druk mee lijken, die zijn gewoon prioriteit. We bedenken al vroeg in de ochtend snode plannetjes hoe we de buurman met zijn ‘turbo-schuurmachine’ op de brandstapel kunnen gooien. Hoe we er gelikter uit kunnen zien dan onze vriendin met haar nieuwe opgespoten lippen en hoe we die bloedirritante collega van zijn troon kunnen stoten, om die nog hogere, betaalde functie binnen te kunnen slepen. 

Geluk zit in een klein hoekje

Want dat is hetgeen waar we onze hersens voor laten kraken. Maar even stilstaan bij het feit dat je zelfstandig de deurklink kan openen, een broodje hummus naar je mond kunt brengen en je die nieuwe spijkerbroek kunt passen, doen we niet vaak. Behalve als we in de supermarkt achter ons wat ‘hhhuu hhhu’ geluiden horen en er een beweeglijk uitziende jongen, met wat kwijl aan zijn mond vooruit wordt geduwd, dan kijken we op.

Sommige idioten gniffelen en stoten elkaar ongemakkelijk aan, maar ook zij beseffen maar al te goed dat ze verdomde blij mogen zijn met hun lichaam. En ik begrijp ’t, je wordt je pas bewust als je zelf zoiets van dichtbij meemaakt, iets wat ik niemand gun. Hopelijk besef je na vandaag na het kijken van Five Days Inside, net als ik, een beetje meer dat het belangrijk is om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Beeld bron: Still Tv RTL5

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je de aflevering van Five Days Inside 2022 met Eddy Zoëy gemist? Kijk dan terug op Videoland.

Door Floor link www.instagram.com/_doorfloor

  • Floor

    Floor Leenen is columnist, dichter, Loesje-schrijver en workshopgever. Ze heeft een passie voor natuurlijke gezondheid, is doordachte ontdekkingsreiziger en is een aan chipsverslaafde dierenvriend.