First Dates: Een nieuw seizoen leedvermaak / datevermaak

First Dates 2023

Mag ik mezelf even voorstellen als jullie First Dates expert van 2023? Mijn naam is Britt en vanaf vrijdag 13 januari zal ik jullie wekelijks op de hoogte houden van het wel en wee van datend Nederland in een nieuw seizoen van First Dates. Ik vertel jullie alles over de date perikelen van de gentlemen’s, botte boeren, jonge garde èn oude bloempjes van het populaire datingprogramma.

Vertel eens Britt, waarom ben jij daarvoor geschikt? 

Waarom ik? Nou buiten dat ik een enorme fan ben van het programma First Dates, heb ik zelf natuurlijk ook een vrij interessant date leven! Nadat ik op mijn eerste date uit blinde paniek mijn date, die ik overig al even kende, een hand gaf in plaats van een knuffel of drie zoenen, wist ik het zeker. Daten is gewoon niet mijn ding! Blind niet en ziend ook niet, gewoon helemaal niet. 

Mijn moeder kwam ooit met de wijze woorden dat een man nooit opeens voor je deur staat en een relatie met je wil. Mijn missie werd om het tegendeel te bewijzen en verrassend genoeg is me dat nog gelukt ook. Gelukkig niet op de manier zoals Shirley uit First Dates door mijn blote holletje te verkopen op Only Fans. Nee, dat is niet helemaal mijn stijl. Maar ik heb er ook niet voor hoeven daten, ik moest letterlijk alleen een deur open doen. 

Hoe het allemaal begon…

Zes jaar geleden vertrok ik voor een half jaar naar Oostenrijk om daar te gaan werken als skilerares. Na twaalf dagen opleiding en een paar dagen in een appartement met wat collega’s, mocht ik verhuizen naar ‘het grote skileraren huis’. Dat had best al eerder gemogen, maar het grote huis lag nogal afgelegen, er waren bizar veel kamers en er hingen overal dode dieren. Kortom, ik was bang! 

Echter na vijf dagen zouden er een aantal collega’s aankomen en zou ik niet meer alleen zijn in het grote enge huis. Dus vertrok ik al snel weer naar Haus Rosental, zoals het zo romantisch genoemd werd. Om niet als onbeschoft over te komen besloot ik mezelf gelijk voor te stellen aan mijn nieuwe collega’s. Lekker boeien dat die gasten net dertien uur aan een stuk door gereden hadden, ik was zenuwachtig en wilde weten met wie ik de komende zes maanden samen moest wonen en of er wellicht First Dates in het verschiet lagen.

Goudlokje

De eerste deur van het huis was het niet helemaal. Ik had eerder mijn vuile was al achtergelaten in het grote huis en mijn nieuwe Deense collega vertelde vol trots dat hij die voor me gewassen had… Handig, maar toch ook een beetje creepy, als je elkaar niet kent en hij staat ineens je strings te wassen. 

De tweede deur ging niet veel beter. Zo naïef als dat ik ben opende ik gewoon de deur waar mijn nieuwe collega lag te slapen. Naakt. Want ja, sommige mensen vinden dat fijn. Oftewel een heel kort bezoek, geen voorstelrondje en de deur snel weer dicht gedaan. 

De derde deur was raak. Sommige mensen geloven niet in ware liefde. Ik vanaf die dag wel. Ik deed de deur open en zag een prachtig schepsel in bed liggen. Drie maanden later hadden we een relatie en had, in ieder geval ik, besloten dat we ook maar zouden gaan trouwen. En ik had zowaar gelijk. Mijn First Dates vonden dus buiten Nederland plaats. Nu zes jaar later, hebben we een huis gekocht, een hond samen én zijn we verloofd! 

Tja, moeders hebben niet altijd gelijk!

Dus ja mama, soms staan de mannen gewoon zomaar voor de deur of liggen ze erachter. Voor de mensen die dit geluk niet hebben, gaat er een nieuw seizoen van start in 2023 van televisieprogramma First Dates en ik zal jullie vanaf vrijdag 13 januari elke week bijpraten over de hoogte- en dieptepunten van de kandidaten van die week. Laat het leedvermaak, euh ik bedoel datevermaak, maar beginnen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media 🙏🏻❤️ 

Lees vanaf 13 januari 2023 iedere vrijdag mee op Tv-Vrouw hoe het de kandidaten vergaan is in het BNNVARA programma First Dates Nederland dat elke werkdag te bekijken is om 19.25 uur op NPO3.

Beeld bron: Annemieke van der Togt

  • Britt

    Britt Rave is een positieveling die geen uitdaging uit de weg gaat. Met het hart op de tong, een bak sarcasme in the pocket en een zwak voor reality tv.