De Slimste Mens: Bliksembezoek van kamerlid Hanneke van der Werf

De Slimste Mens

We zitten maar net op tijd fris en fruitig klaar voor de nieuwe aflevering van De Slimste Mens vanavond. Het heeft namelijk even geduurd. Ik droomde vannacht over pratende clitorissen met het stemgeluid van Milou Deelen en ik kan je zeggen, ik werd badend in het zweet wakker. Ik zal dan ook niet beweren dat ik de snelle aftocht van Milou betreur. Niet omdat ze niet gemist zal worden in De Slimste Mens, maar omdat mijn hart het na gisteren gewoon even niet trekt. Laten we het erop houden dat de wereld, inclusief ondergetekende simpelweg nog niet klaar is voor een dergelijke feministische golf. 

Vers bloed

De Slimste Mens kandidaten Anniek Pheifer en Marlou van Rhijn krijgen vanavond versterking van D66 kamerlid Hanneke van der Werf. Ik kende haar nog niet, maar ik ben enorm content met deze dame. Een ´vers bloedtransfusie´ is in Den Haag immers bittere noodzaak. Het is er inmiddels zo stoffig dat de astma patiënten onder ons het loodje leggen zodra ze in een straal van tien meter van het Binnenhof komen. 

De komst van Hanneke verklaart ook direct waarom het in het parlementsgebouw altijd zo bloedheet is. Afgelopen week kwam het wereldnieuws naar buiten dat de ondeugende heren en dames politici zich niet aan hun eigen regeltjes houden. Niks de thermostaat op standje vrieskou, maar gewoon een comfortabele 20.9 graden. Ik inmiddels dat dit alles niets te maken heeft met het opkrikken van de thermometer, maar alles met de komst van deze prachtige dame. 

Wethouder Hekking 

Nu het krijspaleis van gisteren in De Slimste Mens vanavond weer een beetje tot rust is gekomen, krijgen we als kijker ook eindelijk een beetje meer van van wat we zo gemist hebben. Die heerlijke visie van Maarten van Rossem op de belangrijke zaken des levens, de schitterende woordkeuzes en hersenspinsels om jaloers op te worden. Ik vrees wel dat het vanavond weer geen beste nacht wordt. Het beeld van Mark Rutte die grijnzend als Chucky achter Angela Merkel opduikt, omdat hij volgens Maarten de enige echte ‘wethouder Hekking’ is, valt mij toch behoorlijk zwaar op de maag. Het gezicht dat van Rossem er vervolgens zelf bij trekt spoelt het laatste restje moed door het afvoerputje. Dat wordt lucifers tussen de oogleden persen vannacht, want sluiten doe ik ze niet meer. 

Goed voorbereid

Gelukkig bezorgt De Slimste Mens ons vanavond niet alleen lugubere nachtmerries, maar leren we als vanouds ook wat nieuwe belangrijke feitjes. Nu Oud & Nieuw voor de deur staat vliegen de bordspellen zeer binnenkort weer samen met de gevulde eieren door de kamer, omdat neef Gerrit de goede antwoorden onder de tafel doorspeelt aan zijn nieuwe, twintig jaar jongere liefde terwijl moeders net met haar kop in het frituurvet hangt. Dan is het toch lekker als jij eens de lachende derde bent, omdat je al die valsspelerij dit jaar niet nodig hebt. 

Je hebt je met De Slimste Mens namelijk steengoed voorbereid met al die kennis waar je in het normale leven geen zak aan hebt. Daarnaast zijn al die uitgekauwde gesprekken over werk en nieuwe auto’s op dat soort gelegenheden natuurlijk ook een keer klaar. Hoe leuk is het dat je, je gesprekspartner du jour haarfijn kunt uitleggen wat ‘heuken’ is? Vergeet dan ook vooral niet de bewegingen erbij te maken. Gaat je zeker lukken, na een glaasje bubbels. Yes, vanavond even geen uitgedroogde conversaties over poepluiers maar gewoon lekker samen uit je bol. 

Aan elkaar gewaagd

De Slimste Mens kandidaten zijn vanavond aan elkaar gewaagd en Anniek Pheifer krijgt het voor het eerst echt moeilijk. Marlou van Rhijn is wederom enorm verbaasd met elk goed antwoord dat ze geeft en valt bijna van haar stoel als blijkt dat ze de dagwinnaar is. Hadden ze, toen ze haar die stalen benen gingen aanmeten, de zenuwen ook niet meteen mee kunnen nemen?! Maar niet zo bescheiden hè Marlou, je bent niet voor niets verkozen tot ‘Woman of the Year’ door Harper’s Bazaar. She is the beauty and the blades.. eh brains. Het gouden duo blijft na drie afleveringen van De Slimste Mens nog steeds overeind. Hanneke van der Werf moet helaas vertrekken, maar die kan zichzelf de komende tijd gelukkig nog op vele manieren nuttig maken. Ik zou beginnen met een beetje ‘heuken’ in de Tweede Kamer om de boel eens flink op te leuken. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je De Slimste Mens met kandidaten Anniek Pfeifer, Marlou van Rijn en Hanneke van der Werf gisteren gemist en wil je weten wie er vanavond weer bij zijn? Kijk alle afleveringen van De Slimste Mens dan terug op NPO Start of op NLZIET.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 21 De Slimste Mens 2023