De Slimste Mens: Ontkersten met de nuchterheid van Maarten van Rossem

De Slimste Mens

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid toch? Nou dat durf ik dus te betwisten. Deze slimme meid heeft de afgelopen dagen in ieder geval lekker met haar broek op de vreetstand aan de kerstdis gezeten en was daarbij vrij weinig bezig met de dag van morgen. Schransen like there’s no tomorrow, vreten op aarde. De vetrolletjes van de toekomst, zijn zorgen voor morgen. Niet zo slim misschien, maar wel heerlijk. Gelukkig mag ik mijn intelligentieniveau de komende zeven weken, samen met de kandidaten, eens flink opkrikken met een gloednieuw seizoen van De Slimste Mens. 

Of de kandidaten van De Slimste Mens, seizoen 21 zulke slimpies zijn is natuurlijk maar helemaal de vraag. Wie legt er nu vrijwillig zijn hoofd op het schavot om het er door 17 miljoen ‘allesweters’ af te laten hakken? Aan de andere kant hebben kandidaten van vanavond, Ron Fresen, Marlou van Rhijn, en Anniek Pheifer, misschien nog helemaal niet zo’n slechte dag voor hun deelname aan De Slimste Mens uitgekozen. Er zijn immers al genoeg varkentjes geslacht aan de kersttafel en we hebben onze buikjes weer even vol van elkaars ongezouten mening, dus wie weet blijft het stil op de bank.

Tanden erin 

Marlou van Rhijn zit sowieso comfortabel, want er is natuurlijk geen mens die zijn tanden willen zetten in een lekker pootje van deze ‘Blade babe’. Puur op basis van het feit dat Anniek Pheifer zo pittig uit haar ogen kijkt, blijft Ron Fresen dan over als mijn ‘favoriet’ om vroegtijdig het strijdtoneel te verlaten. Het olijke duo Philip Freriks en Maarten van Rossem hebben natuurlijk ook voortijdig het kerstdiner verlaten om op tijd in de studio te kunnen zijn. Want wat is seizoen 21 van De Slimste Mens zonder deze twee guitige types? Helemaal niets. 

Zuurpruim

Oké correctie, een guitig type en een enorme zuurpruim. Schijn je trouwens overheerlijke Slivovitsj van te kunnen maken weet Anniek Pheifer ons te vertellen. Kijk die meid kan je erbij hebben hè. Ze weet gewoon hoe je van een gezond pruimensapje een lekkere scheut alcohol kan maken. Je zal niet gemist hebben dat De Slimste Mens met de minuut leuker wordt. 

mensrelatie_300x250_v1

Anniek heeft niet alleen de relevante weetjes op zak, maar ook de acting skills. Zo heeft ze nog niet zo lang geleden de Mary Dresselhuys prijs in de wacht gesleept waarmee ze haar loopbaan als actrice verder kon ontwikkelen. Mary zou zich uiteraard omgedraaid hebben in haar graf als ze wist dat Anniek die 12.5K aan prijzengeld heeft uitgeven aan een persoonlijke spierbundel om zich de godganse dag aan te verlekkeren onder het mom van ‘personal training’. Zo niet cultureel verantwoord. Maar goed wat maakt het uit, happy ‘lijf’ happy wife toch?

Energievreter

Zuurpruim Maarten van Rossem zuigt je met zijn negatieve energie natuurlijk helemaal leeg. En ik moet zeggen dat, dat een enorme opluchting is na de afgelopen dagen. Ik ontplofte bijna, zo vol zat ik. Niet alleen van het vreten, maar ook van de opgekropte cynische grappen die je met Kerst opeens twee dagen lang moet zien binnen te houden, omdat nu eenmaal niet de hele familie op hetzelfde humor level zit. Weet je hoe zwaar dat is? Nee heerlijk hoor, back to reality met Maarten van Rossem in De Slimste Mens, hij kan niet gemist worden. Lekkere ouderwets jammeren over first world problems als een broodje met teveel beleg en te weinig brood. Ik ben het daar trouwens zo ongelofelijk mee eens hè Maarten. Ik voel je pijn. De verhoudingen moeten gewoon kloppen, en anders kan het je hele dag totaal verzieken. Niet te veel, niet te weinig en daarmee basta.   

Ik krijg die lach niet van mijn gezicht

Ik wil mezelf niet op de borst kloppen, maar ik had het gelijk goed. Het was Ron die in de eerste aflevering van De Slimste Mens voor zijn leven moest ‘Fresen’. Ondanks het feit dat Marlou van Rhijn bij ieder goed antwoord dat ze gaf, keek alsof Jezus Christus in hoogst eigen persoon aan het kerstdiner was verschenen, had Ron geen schijn van kans tegen haar in de finale. Hij had namelijk geen flauw idee wie Loiza Lamers is, maar of dit je per se dommer maakt is enorm discutabel natuurlijk. De man met het witte jasje die op de achtergrond in het publiek zat, kon het in ieder geval weinig schelen. Die vond alles leuk en de grijns leek in zijn gezicht gebeiteld. Angstaanjagend bijna. Ik ben benieuwd of hij er morgen ook weer bij is…


Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de eerste aflevering van het nieuwe seizoen De Slimste Mens gemist, kijk dan terug op NPOPlus hoe het de kandidaten vergaat in seizoen 21.

Beeld bron: Stijn Ghijsen

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 21 De Slimste Mens 2023