De Slimste Mens: Na je 40e slaat domheid toe en is het leukste voorbij

De Slimste Mens week 4

Als je ‘pas’ zegt omdat je het antwoord niet ziet, maar het antwoord blijkt ‘pas’ te zijn. Het gebeurde Manuel Venderbos in week 4 van De Slimste Mens. Het zorgde voor verbazing en hilariteit. ‘Oh hè? Nee joh, hahaha’, lacht Manuel.

Gelukkig dat deze vraag niet bij Cindy Hoetmer terecht kwam. Die lijkt in eerste instantie geen moer te snappen van het hele concept en als ze een antwoord niet weet roept ze zuchtend ‘nee’ of ‘geen idee’. Philip Freriks legt de spelregels van De Slimste Mens nog een keer uit aan Cindy Hoetmer. ‘Pas! Je moet pas zeggen, hè!’

In de war

Cindy Hoetmer is schrijfster en by far de opvallendste van de kandidaten van De Slimste Mens deze week. Het is een ontiegelijk droog type. Haar manier van reageren is bijzonder en Cindy is een typisch gevalletje van ‘je houdt van haar of je haat haar’. Ze brengt mij enigszins in verwarring met haar uitspraken en geloof mij, ik ben niet zo snel in de war. 

Mevrouw Hoetmer vertelt dat haar glas eerder half leeg dan half vol is, maar wel op een rustige manier en ze moet er niet heel erg van huilen… Huh, wat bedoel je nou in hemelsnaam Cindy? Kun je ook op een ‘drukke’ manier een glas half leeg hebben? En moet je er wel een beetje van huilen? Maar waarom huil je er dan om? Godallemachtig, ik ben je nu al kwijt, als ik je überhaupt al gevonden had.

Ik? Tactisch?

Maarten van Rossem steekt gewoon vrolijk af bij deze vrouw wanneer Philip Freriks haar vraagt of het leven na je 40ste begint. ‘Nee, ik zou eerder zeggen dat het leukste dan wel geweest is’, antwoord Cindy Hoetmer stoïcijns op de vraag van De Slimste Mens presentator. Zelfs de altijd wat bokkige Maarten van Rossem is hoogst verbaasd: ‘Daar ben ik het volstrekt mee oneens. Na je pensionering komt het leukste.’

Door de opmerking van Cindy word ik nog onrustiger dan ik al was, wat is het nou? Heb ik het leukste al gehad of komt het nog? Ik ben bang dat ik het maar uit moet zitten en zo rond mijn zeventigste kom ik hier wel een keer op terug. 

Ondanks dat Cindy Hoetmer de spelregels van De Slimste Mens niet lijkt te kennen, weet ze toch de finale te winnen van Manuel Venderbos. Het is super spannend en net op het juiste moment gooit ze er een goed antwoord uit en past precies op tijd. Normaliter zou je dit scharen onder tactische zetten, ware het niet dat Cindy het zelf niet eens doorheeft.   

Restafval

Voor wat betreft de overige kandidaten van De Slimste mens deze week, zagen we influencer Thomas Brok het spel al na één aflevering verlaten en schrijver Martin Rombouts ging ook exit. Maar met dien verschil dat laatstgenoemde moest vertrekken omdat hij het maximum van zeven afleveringen had weten te overleven. Martin zijn voorbereidingen in De Slimste Mens app hebben zijn vruchten afgeworpen en ik benieuwd of Heleen21, waarmee hij veel en goed heeft kunnen oefenen zich al gemeld heeft na zijn oproepje.

Op de valreep zagen we dat nog dat Tim de Wit het in de finale van De Slimste Mens af moest leggen tegen Thijs van de Meeberg. Ik heb zelden iemand zo nerveus gezien als Thijs. Rode vlekken in zijn nek en een gezicht waar de frustratie van afdroop als het even niet lukte. Het had geen 3 minuten langer moeten duren of hij had met een appelflauwte tegen de grond gegaan. 

Jong dus slim

Quinty Misiedjan is net als Thijs Meeberg maandag weer bij De Slimste Mens. Ik denk dat ze daar erg content mee is, want ik vind haar sowieso erg content met zichzelf. Toch nieuwsgierig naar Quinty geworden besluit ik social media even na te slaan op deze, overigens prachtige, meid en stuit daarbij op een bericht van haar over fake news. 

De boodschap van De Slimste Mens Quinty Misiedjan is min of meer dat jonge mensen het belang van context zien, maar over 40-plussers zegt ze: ‘Doodeng hoe ‘dom’ veel van hen eigenlijk zijn!’ Dat verklaart natuurlijk dat jij door bent naar de volgende aflevering, je bent de 40 nog niet gepasseerd! Good for you miss ‘infloewenzer’

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je deze week De Slimste Mens kandidaten Cindy Hoetmer, Tim de Wit, Manuel Venderbos, Thomas Brok, Quinty Misiedjan, Thijs Meeberg en Martin Rombouts gemist? Op NLziet kun je de afleveringen van seizoen 21 van De Slimste Mens terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » week 4 De Slimste Mens 2023