De Slimste Mens: Zogende mussen in de Twentse Achterhoek

De Slimste Mens week 3

We leken niet van hem af te komen, maar bioloog Mátyás Bittenbinder werd met zijn eigen tactiek om de oren geslagen. Queeny Rajkowski was geenszins van plan na één aflevering al naar huis te moeten vertrekken en gaf hem een koekje van eigen deeg door de seconden op de klok weg te laten tikken in de belachelijk spannende dagfinale. Als ik koek zeg, heb ik het niet over een droog biscuitje maar zo’n dikke, vette roze koek. ‘Karma aka Queeny is echt een bitch’, moet Mátyás Bittenbinder gedacht hebben in deze aflevering van de De Slimste Mens.

Hoewel ik hem vorige week nog een kinderachtig mannetje noemde, waar hij overigens zeer sportief op reageerde, besef ik nu dat ik hem ga best missen bij De Slimste Mens. Laten we eerlijk zijn, hij had wel iets te vertellen en ik was weg van zijn tamme miljoenpoot. Bij deze ook gelijk even rechtgezet dat ik de kruiper vorige week een duizendpoot noemde. Ter verdediging wil ik nog wel even aanvoeren dat het gewoon te snel ging. Ik was tijdens het tellen pas bij pootje 156 van het kleine wezen, toen Philip Freriks lomp besloot door te gaan met het programma.

Zogende musjes

Afgelopen week zagen we hoe ‘vers van de pers’ cabaretier Boban Benjamin Braspenning een imitatie deed van Stefano Keizers. Philip Freriks is net als veel kijkers onder de indruk en noemt de imitatie ‘echter dan echt’. Dan gebeurt er iets wat iedereen voor onmogelijk had gehouden, Maarten van Rossem krijgt zowaar een glimlach om zijn gezicht. Die zagen we niet aankomen en het was een memorabel moment bij De Slimste Mens. We moeten er waarschijnlijk nog lang op teren.

Het is goed dat Boban zijn momentje van fame wist te pakken, want hij gaat vervolgens keihard voor schut. Wanneer de cabaretier de vraag ‘wat weet jij van mussen?’, krijgt voorgeschoteld, antwoordt hij zonder blikken of blozen: ‘Het zijn zoogdieren.’ Als hij dan ook nog eens aangeeft dat het een zoogdier is omdat mussen eieren leggen, lig ik er finaal af. Is dit ‘sitdown’ comedy of is hij serieus? Het punt is dat je niet eens heel slim hoeft te zijn om te weten dat het ongelooflijk fout is. 

Met de billen bloot

Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ook ik een vreselijke flater heb begaan. Toen Marjon de Hond in De Slimste Mens riep dat Twente in de Achterhoek is gesitueerd, had ik niet door dat dit complete nonsens is. Ik had naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde geroepen. Ja lieve Twentenaren, wij westerlingen hebben nog wat topografisch huiswerk op het dressoir liggen. Is het misschien wel mogelijk dat ik een klein bonuspuntje krijg voor het eerlijk opbiechten? Niet? Half puntje dan?

Om te janken, van het lachen

Als je het voor elkaar krijgt om Prins Philip aan te zien voor Koning Charles en je heet ook nog eens Queeny, dat op social media al is verbasterd tot ‘Kweenie’, dan is hoog tijd dat je vertrekt uit De Slimste Mens. Je wilt jezelf als politicus toch niet nóg belachelijker maken. Tijd voor damage control. Lekker weer naar je bureautje, laptopje en telefoon en voorlopig maar even de boodschappen door Appie laten bezorgen meid. 

Niemand steekt onder stoelen of banken dat het niveau van seizoen 21 van de Slimste Mens tot op heden nogal bedroevend is. Persoonlijk kan ik er de humor wel van inzien. Ik lach me rot om al die flaters, hier en daar vermengd met wat plaatsvervangende schaamte. We kunnen natuurlijk allemaal makkelijk lullen lieve mensen. Vanaf onze comfortabele bank onder een fleecedekentje, met een hapje en drankje binnen handbereik. Ga er maar eens zitten, op de stoel van De Slimste Mens.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je deze week gemist hoe Mátyás Bittenbinder én Queeny Rajkowski De Slimste Mens moesten verlaten of hoe Marjon de Hond een flater sloeg, kijk alle afleveringen dan terug op NPO Start of op NLZIET.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » week 3 seizoen 21 De Slimste Mens 2023