De Slimste Mens: Mátyás zet vogelspin in als geheim wapen

De Slimste Mens halve finale

Voor Anniek Pheifer begon de avond van de halve finale van De Slimste Mens niet zo goed. Zou Mátyás Bittenbinder geweten hebben dat Anniek bang is voor spinnen? Het zou mij niets verbazen als hij al grinnikend zijn vogelspin in het bakje deed om mee te nemen naar de studio, terwijl hij het beestje influisterde: ‘Zo Doornroosje, we zullen Anniek eens even de stuipen op het lijf jagen, dan is ze misschien iets minder scherp.’

Doornroosje, de vogelspin is ogenschijnlijk al wakker gekust door Mátyás Bittenbinder. Anniek had er heel wat voor over gehad als er geen leven in dat harige ding had gezeten, maar al snel blijkt dat de aanwezigheid van Doornroosje geen invloed heeft op het spel van Anniek Pheifer in De Slimste Mens. Als dat wel het geval was geweest, had ze dat beestje altijd nog een prikje kunnen geven. Slapen eng mormel!

Spelletje met de duivel

Zelden iemand zo fanatiek zien kijken als Anniek Pheifer tijdens de halve finale van De Slimste Mens. Je zou bijna bang worden van haar blik. Als het even niet lukt komt de K.U.T. uit haar tenen. Ook ik ben bloedfanatiek als het om spelletjes gaat. Ik zou een moorddadig gezellige avond kunnen verstieren wanneer iemand niet volgens de regels het spelletje speelt of domme keuzes maakt. Sterker nog, dat is wel eens voorgekomen tijdens een spelletje hartenjagen met vrienden. 

Een vriend gooide iedere keer de schoppenvrouw op mijn kaarten, terwijl ik al heel hoog stond, in tegenstelling tot de rest. Ik zal het kort houden, de avond was snel voorbij. Trots ben er niet trots op, maar de duivel nestelt zich dan in mijn brein. De desbetreffende vriend kwam nota bene de volgende dag langs met een bloemetje om zijn excuses aan te bieden. Het is inmiddels al eeuwen geleden, maar ik schaam mij met terugwerkende kracht als ik eraan terugdenk. 

Alles is weg!

We werden tijdens deze halve finale van De Slimste Mens ook nog getrakteerd op het hysterische ‘alles is weg’ filmpje van Gerda Smit, de moeder van volkszanger Jan Smit. Het filmpje waarin Gerda over de top verontwaardigd vertelt wat Yolanthe Cabau van Kasbergen allemaal meenam uit de woning na haar breuk met Jan Smit. ‘Gastendoekjes? Allemaal weg!’ Voor het eerst in dit seizoen van De Slimste Mens moet ik om Maarten van Rossem lachen. Hij zegt: ‘Echt Nederlands topnieuws is dit, wij draaien weer in de wereld voorhoede mee!’

Het fanatisme van Anniek Pheifer zorgt ervoor dat ze de slimste van de dag wordt. Geheel terecht en niet gebaseerd op mazzel of geluk. Doornroosje eat your heart out! Het plannetje van Mátyás Bittenbinder om Anniek Pheifer van de leg te krijgen is mislukt, en dat betekent dat hij samen met Quinty Misiedjan de dagfinale van De Slimste Mens speelt. Een dagfinale met een heel opmerkelijk einde. 

De beerput open

Het enige wat Quinty Misiedjan in de slotfase van De Slimste Mens had moeten doen om nog kans te maken op een finaleplaats, was de seconden weg te laten tikken om onder Mátyás Bittenbinder te komen en zo de beurt terug te pakken. Voordat ze die optie überhaupt kon bedenken, riep Quinty al ‘pas’. Een cruciale blunder waarmee ze Mátyás Bittenbinder de overwinning van De Slimste Mens en een finaleplaats in zijn schoot wierp. ‘KAK…KAK…heb ik al KAK gezegd?!’, riep Quinty verschrikt uit.

Zo zie je maar weer, één moment van onoplettendheid en je verzuipt in je eigen stront. Eigenlijk moet ik nu schrijven dat ik haar zal missen, maar het ‘je mag niet jokken’ is er bij mij als kind ingestampt en zit blijkbaar diepgeworteld. Quinty Misiedjan heeft het wel goed gedaan tot de halve finale van De Slimste Mens, dat is een feit!

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de halve finale van De Slimste Mens kandidaten Mátyás Bittenbinder, Anniek Pheifer en Quinty Misiedjan gemist? Op NLziet kun je de afleveringen van seizoen 21 terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 28 seizoen 23 De Slimste Mens 2023