De Slimste Mens: Met de billen bloot voor Quinty Misiedjan

De Slimste Mens finaleweek

Je schrijft ongezouten columns, overgoten met een sarcastisch sausje en snufje satire. Dit alles wil niet zeggen dat je, je als columnist hier altijd maar achter kan verschuilen. Ik ga met de billen bloot mensen. Niet letterlijk, dat wil ik niemand aandoen. Na de aflevering van De Slimste Mens van gisteren, maakte ik een opmerking aan het adres van Quinty Misiedjan. Ik deed namelijk nogal lacherig over het feit dat Quinty had gezegd dat Shakespeare een acteur was.

Shakespeare blijkt wel degelijk ook acteur te zijn geweest, waar ik dacht dat hij ‘slechts’ dichter en toneelschrijver was. Quinty was zo vriendelijk om mij daar persoonlijk op te wijzen na het plaatsen van mijn De Slimste Mens column. Ze eindigde ons gesprek met de woorden ‘Tsja. Je kan niet alles weten hè.’ Touchè… 

Vriendjes? 

Goed beschouwd zaten er vandaag drie kandidaten in de finaleweek van De Slimste Mens die mij waarschijnlijk maar een bitch vinden en niet geheel onterecht. Guido Spek nam ik herhaaldelijk op de hak om zijn nogal bijzondere kledingsmaak, of beter gezegd, het gebrek daaraan. Mátyás Bittenbinder noemde ik een kinderachtig mannetje na een tactische zet tijdens een eerdere dagfinale in De Slimste Mens 2023. Wat hij trouwens bijzonder sportief opnam. Ja ik ben een kei in vrienden maken, maar lig daar geen seconde wakker van. Het is wat het is. 

Zeeland en Gelderland?

Maarten van Rossem is weer eens ontdaan wanneer er een geschiedenisvraag komt die geen van de drie Slimste Mens kandidaten kan beantwoorden. Welke landen waren kort in oorlog in 1967? Spanje, Portugal, Frankrijk en zelfs Duitsland komen voorbij in de antwoorden. Als Frerik Philips het jaartal nog eens herhaalt, beroepen De Slimste Mens deelnemers zich erop dat de vraag niet goed hoorbaar was.

Laten we het daar in hemelsnaam op houden, want de preek van Maarten is een logisch gevolg. ‘Schokkende onkunde’, noemt hij het. Dat Guido Spek luttele seconden later in De Slimste Mens wel weet welke kleur Teletubbie Lala heeft, maakt het toch alleen maar heerlijke televisie?

Een beperkt intelligente columnist

Over Vandaag Inside wil Maarten van Rossem graag even kwijt dat het ‘platte pret is voor mensen met een beperkte intelligentie’ en dat hij hoopt dat ‘iedereen die kijkt zich aangesproken voelt’. Nou grumpy Maarten, niet in het minst. Je hebt gelijk hoor, het is platte pret, kroegpraat, stom gelul en niet te vergelijken met De Slimste Mens. 

Meer dan eens ben ik het totaal niet eens met de heren van Vandaag Inside, maar nog net iets vaker ben ik op het tijdstip van uitzenden wel eens even toe aan beetje plat geouwehoer. Sterker nog Maarten, ik ben er vrij zeker dat jij altijd zo nors bent omdat je wellicht geen gebrek hebt aan intelligentie, maar wel aan platte pret in je leven. 

Hoe spel je dat?

De slimste van de dag in aflevering 27 van De Slimste Mens wordt degene die op het juiste moment een cruciaal antwoord weet te roepen en dat is niet Bioloog Mátyás Bittenbinder. Hij heeft er zwaar de pest in en zet zijn ongenoegen kracht bij door een paar keer kut te roepen. Tja, je bent bioloog of je bent het niet. Het is mijn allernieuwste beste vriendin Quinty Misiedjan die de slimste van vandaag is en daar baal ik nogal van. 

Niet lullig bedoeld, want ik wil onder geen beding onze prille vriendschap op het spel zetten, maar vanwege haar naam. Ik kopieer en plak me rot in mijn columns om maar vooral geen spelfout te maken. Tot overmaat van ramp is Mátyás Bittenbinder ook door. Guido Spek tikt gewoon makkelijk weg. Helaas is de koning van de dagfinales van De Slimste Mens van zijn troon gestoten, ik zal je missen Guido en heus niet alleen maar vanwege je makkelijke naam.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de aflevering met De Slimste Mens kandidaten Quinty Misiedjan, Guido Spek en Mátyás Bittenbinder gemist? Op NLziet kun je de afleveringen van seizoen 21 terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 27 seizoen 23 De Slimste Mens 2023