De Slimste Mens: Haroon Ali verslagen door lange vingers

De Slimste Mens – finaleweek

Een beetje mazzel moet je hebben als je meedoet aan De Slimste Mens. Met een beetje geluk krijg je vragen waar je toevallig veel over weet en met een beetje pech, krijg je vragen waar je niets mee hebt. Hoe je het ook went of keert, Quinty Misiedjan weet in de finaleweek van De Slimste Mens, de slimste van de dag te worden.

Guido flikt het wéér

Guido Spek heeft die titel van ‘slimste mens van de dag’ nog nooit op zijn naam gehad. Hij kan wel doorgaan als de slechtst geklede kandidaat ooit en zit nog altijd in de finaleweek. Guido mag dan wellicht wat minder intellectueel onderlegd zijn, maar snel denken en het finalespel steeds rocken brengt je toch een heel eind. Daar doet zijn lelijke overhemd niets aan af. 

De Slimste Mens kandidaat Haroon Ali doet een prima imitatie van Woody Woodpecker. Het levert geen punten op, maar heft zijn duistere kant wel een beetje op. Dat hij uiteindelijk stuk gaat op lange vingers, is natuurlijk best een lullig einde. Voor zulke vragen is Haroon gewoon veel te slim. Dan kun je er tien keer beter uitzien dan Guido Spek, aan je looks heb je helemaal niks tijdens de finale van De Slimste Mens. Net zomin als aan mijn geschreeuw naar de tv ‘TIRAMISU’. 

Met wijn smaakt alles fijn 

Gelukkig kwamen er ook belangrijkere zaken aan bod in het spel. Bloedworst bijvoorbeeld, Quinty Misiedjan gruwelt ervan en Philip Freriks neemt aan dat ze dus niet van worsten houdt. Met zulke uitspraken moet je tegenwoordig uitkijken hè Flip. Dat hij het zelf wel lekker vindt, met name met een glaasje wijn erbij ,verbaast Maarten van Rossem niets. ‘Jij bent nog bereid knikkers te eten als er maar een wijntje naast staat.’

Maarten is niet te beroerd om toe te geven dat het een kale wereld zou worden als hij aan de macht zou zijn. Dit naar aanleiding van zijn reactie op emoticons. Maarten van Rossem vindt het maar infantiele, stupide dingen en zou ze het liefst verbieden. Op zich zou ik er nog wel mee kunnen leven, laten we eerlijk zijn, wat er nu aan de macht is wordt je toch ook niet heel vrolijk van. Veel chagrijniger dan nu, kan het toch niet worden in de wereld. Ik trek het gemekker van Maarten slecht, maar wat je ziet is wat je krijgt en dat kunnen we niet zeggen over de mensen die ons land besturen.

Soms moet je een risico nemen

Kandidaten Haroon Ali en Guido Spek spelen de dagfinale van De Slimste Mens tegen elkaar en Guido Spek weet de goed onderlegde Haroon naar huis te sturen. Verrassend? Nee niet echt, zoals ik al zei, je moet ook een beetje mazzel hebben. Ik bedoel een vraag over lange vingers…serieus? Ik weet alleen maar dat de kans erin zit dat je er misselijk van wordt als je het hele pak leeg vreet, maar ik ga het risico omwille van de wetenschap nu toch nemen. Tot morgen. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de aflevering met De Slimste Mens kandidaten Quinty Misiedjan, Guido Spek en Haroon Ali gemist? Op NLziet kun je de afleveringen van seizoen 21 terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 26 seizoen 23 De Slimste Mens 2023