De Slimste Mens: Het verlies van de slimme Belg

De Slimste Mens – finaleweek

Het is ook een beetje het lot tarten hè, om met een Belgische vlag op je oog deel te nemen aan De Slimste Mens Nederland. Erik van Looy, je was een kandidaat die het programma in de slotfase weer een beetje schwung wist te geven. Ik was aan het dwepen met een Belg, wilde zelfs de Belgenmoppen al af laten schaffen en dan flik je mij dit. Niet bijster slim voor een best wel slimme, maar net niet slim genoeg Belgische kandidaat van De Slimste Mens, Erik van Looy has left the building

Heeft er iemand deet?

Weet jij de overeenkomst tussen een mug en Guido? Van een mug heb je alleen in de zomer last… We komen niet af van de ‘met zijn hakken over de sloot’ Slimste Mens kandidaat Guido Spek. Heel even leek het erop dat hij deze aflevering vol met zijn hakken in de sloot zou springen, maar morgen zit hij er gewoon weer met zijn poffertjesporum schalks opzij te kijken naar zijn medekandidaten als hij een antwoord toevallig wel weet. 

De darkside van Haroon

Haroon Ali was de lachende derde van De Slimste Mens en stelde zichzelf en de kijkers wederom niet teleur. We pakten fijn nog even mee dat Haroon daten alleen maar ‘ellende’ vindt. Op de eerste date met zijn huidige vriend gingen ze glow in the dark midgetgolf spelen. En op de tweede date aten ze hun buikjes rond in een dining in the dark. Een darkroom kon hij ook al van zijn bucketlist strepen, al vond Haroon het jammer dat ze daar geen buffet hadden. Uh nee meneer Ali, daar draait het doorgaans om andere lekkere hapjes. Haroon Ali is inmiddels 10 jaar samen met zijn vriend en ik vraag me af of deze kandidaat van De Slimste Mens zijn vriend al eens in het daglicht heeft gezien.

Oogjes dicht en snaveltjes toe

Het meest teleurstellende de eerste aflevering van de finaleweek was het gebrek aan kennis over de Fabeltjeskrant. Natuurlijk is dat een generatie dingetje . De Slimste Mens kandidaten Haroon Ali en Guido Spek zijn te jong om er iets over te weten en Erik van Looy te oud. Maar ‘Pino’ en de ‘Film van ome Willem’ roepen terwijl we Ed en Willem Bever in beeld zagen? Het maakte mij toch een tikkie verdrietig. Misschien dat Haroon Ali deze Fabeltjeskrant iconen wel zou herkennen als hij even aan ze mocht voelen in een donkere ruimte? Neem Maarten van Rossum dan gezellig mee en negeer hem wanneer hij dingen als ‘idioterie’ gaat roepen. Misschien knapt Maarten zijn humeur ervan op! 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de aflevering met De Slimste Mens kandidaten Erik van Looy, Guido Spek en Haroon Ali gemist? Op NLziet kun je de afleveringen van seizoen 21 terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » aflevering 25 seizoen 23 De Slimste Mens 2023