De Slimste Mens: Ezelsbruggen en kinderachtig gedrag in week 2

De Slimste Mens week 2

Waar De Slimste Mens ooit een wat stoffig imago had, is het vandaag de dag een spraakmakend vat vol bijzondere momenten en kandidaten. Vorige week nog zagen we hoe een onschuldige vraag over een tattoo van Potige Smurf uitmondde in een verlegenheid gebrachte Philip Freriks. De commotie hierover zal niemand ontgaan zijn en het was naar alle waarschijnlijkheid het meest besproken ‘koffiemachine praatje’ in veel bedrijven de volgende dag. Geslachtsdelen of bepaalde onderdelen daarvan doen het nu eenmaal altijd goed. A dirty mind is a joy forever. Deze week vallen vooral Anniek Pheifer, Meester Jesper Hesselinh, Abel en Mátyás Bittenbinder op in De Slimste Mens

Vrouwendingen

Of het praatje ook gespreksonderwerp was in de lerarenkamer van Meester Jesper durf ik niet te zeggen, daar is geen filmpje van. Ik zal eerlijk bekennen dat ik een aantal dingen tegelijk deed toen ik vandaag ging zitten voor De Slimste Mens 2023. Dat schijnt een typisch vrouwendingetje te zijn, al beheerst mijn kerel de kunst van meerdere dingen tegelijk doen ook best aardig. Hij kan met de afstandsbediening in zijn hand zappen, terwijl hij een glas wijn drinkt en mij negeert. 

Maar goed dat even terzijde, want De Slimste Mens had plotsklaps mijn onverdeelde aandacht toen tijdens de aflevering van vandaag hoorde waarom Meester Jesper een bekend persoon is. Jesper is een TikTok onderwijzer. Een wat? Ja, ik hoor het toch echt goed. Hij maakt TikTok filmpjes en heeft maar liefst ruim 650.000 volgers. 

Relax maar Philip

Jesper weet te vertellen dat ook hij een tattoo heeft. De slimmerd had zijn leerlingen beloofd bij 100.000 volgers een tattoo te laten zetten. Destijds had hij nog geen enkel vermoeden hoe populair zijn Tiktok zou worden en het leek een belofte waar makkelijk onderuit te komen was.

mensrelatie_468x60_v1

De Slimste Mens presentator Philip Freriks is zichtbaar opgelucht wanneer blijkt dat de tattoo van Meester Jesper maar om een simpel logo gaat in plaats van een geslachtsdeel. Freriks stelt aan Maarten van Rossem voor om samen ook maar een prikplaatje te laten zetten. Maarten boort het voorstel echter direct de grond in met de woorden dat een tattoo ‘een stompzinnig iets is’. 

Een ezel stoot zich…

Meester Jesper vertelt in De Slimste Mens dat zijn TikTok filmpjes geregeld gaan over ezelsbruggetjes, die bepaalde leerstof wat kunnen vergemakkelijken. De meester dat had nooit hardop moeten zeggen, want wanneer Anniek in de galerijronde het onderwerp ‘ezelsbruggetjes’ op haar bordje krijgt, kijkt Jesper als een hert in de koplampen van een grote truck, zo eentje met een mega bullbar voorop. Klaar om te sterven.

Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik had op DING FLOF BIPS na ook nog nooit gehoord van die mallotige ezelbruggen. Ja laat dat ‘tje’ er maar af. De hoofdletters van ‘Maak Van Acht Meter Stof Uw Japanse Pyjama’ staan voor de planeten. Wie, vertel het mij in hemelsnaam, wie onthoudt Japanse Pyjama in combinatie met Acht Meter Stof makkelijker dan het zonnestelsel? Meester Jesper en Anniek Pheifer in ieder geval niet.

Fuck maar op

We zagen tijdens de afleveringen van afgelopen week ook hoe Bioloog Mátyás Bittenbinder zich allesbehalve populair maakte door in De Slimste Mens finale tegen Vogue-hoofdredacteur Yeliz Ciceksterker bizar veel tijd te rekken. Als hij vervolgens zelf ook nog lachend zegt: ‘Ik vind het echt schandalig van mezelf’, ben ik echt volledig klaar met dit kinderachtige mannetje. Ik stel voor dat hij sokjes gaat breien voor zijn tamme duizendpoot, in plaats van mij, alle kijkers en zijn tegenspelers zo mateloos te irriteren. 

In de laatste finale van deze week De Slimste Mens komt Mátyás Bittenbinder tegenover Abel, de frontman van de punkband Hang Youth, te zitten. Ik heb nooit van die band gehoord en liever had ik dat ook zo gehouden. Laat ik het zo zeggen, deze twee deelnemers van De Slimste Mens verdienen elkaar. Werkelijk voor ieder antwoord dat Abel geeft in De Slimste Mens, plakt hij het woord ‘fucking’. Wat is je probleem gozer? Ik ben niet braver dan de paus, maar dit was echt fucking irritant. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de aflevering van vandaag van De Slimste Mens gemist waarin Mátyás Bittenbinder het in de finale op moet nemen tegen Abel of ben je benieuwd hoe Meester Jesper het er deze week vanaf bracht? Kijk alle afleveringen dan terug op NPO Start of op NLZIET.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » week 2 seizoen 21 De Slimste Mens 2023