De Slimste Mens: Eindelijk niveau dankzij Belgische piraat

De Slimste Mens week 6

We beginnen deze week bijzonder ‘plezant’ bij De Slimste Mens, want met mij zijn er heel veel kijkers erg gecharmeerd van Erik van Looy. Fijn dat hij slim genoeg bleek en deze week weer van de partij is. Erik van Looy is presentator van de Vlaamse versie van De Slimste Mens en met zijn eigen kennis lijkt het vooralsnog ook wel goed te zitten. 

Daarbij is Erik een fijne persoonlijkheid om naar te kijken, hij heeft humor én ook nog wat te vertellen. Ben ik nu aan het dwepen met een Belg? Het riekt er wel een beetje naar, maar ik ben nu eenmaal niet van steen hè?

Waarom?

Annefleur Schipper is ook een frisse wind in het onder vuur liggende programma De Slimste Mens, al leiden haar koningsblauwe sokken mij wel enorm af. Waarschijnlijk denk je nu ‘daar heb je Sandy weer met haar geneuzel’, maar ik kan er niets aan doen. Sommige uiterlijkheden trekken nu eenmaal mijn aandacht en ik kan dan niet anders dan er onafgebroken naar kijken terwijl ik mij afvraag ‘waarom?’

Guido Spek heeft weer een afzichtelijk overhemd aan, dat van zijn zus blijkt te zijn. Op de vraag van Frerik Philips of het klopt dat hij een shopping trauma heeft, komt er een onsamenhangend verhaal waarvan de clou inderdaad is dat hij een hekel heeft aan kleding shoppen. Nou Guido, dat hebben we allemaal wel gezien hoor.

mensrelatie_320x100_v1

Maarten de verleider

Maarten van Rossum heeft op nagenoeg alle vragen weer commentaar. Hij vindt de meeste maar idioot. Erik van Looy trekt de stoute schoenen aan in De Slimste Mens envraagt: ‘Wat ik mij nu afvraag Maarten, dat is wel een privé vraag, ben jij thuis ook zo? Of ben je daar het zonnetje?’ Uiteraard beantwoordt Maarten de vraag op z’n Maartens: ‘Ik doe de voordeur open, ik sluit hem weer. Loop zingend naar binnen en dan citeer ik een Frans gedicht voor mijn vrouw.’ 

We weten dus nog niets, al kan ik mij lastig voorstellen dat Maarten bulderend van de lach zijn bestek even neer moet leggen tijdens het eten. Noch kan ik mij een voorstelling maken van een Maarten die speels avances maakt bij zijn vrouw. Laat ook maar, ik wil me daar helemaal niets bij voorstellen. Sterker nog, ik vind zijn gegrom een beetje een toneelstukje worden.

De Belgenmop in de ban

Er komt een Belg bij de dokter: ‘Dokter, ik zag allemaal vliegjes vliegen tijdens de opnames voor De Slimste Mens Nederland. Ik dacht dat het kwam vanwege het hoge gehalte oude mensen in de studio, maar toen ik klaar was in de studio zag ik nog steeds rare dingen!’

Nee, het is geen domme Belgenmop en die ga ik voorlopig ook niet meer maken. Behalve slim, grappig en leuk om naar te luisteren is Erik van Looy ook nog eens een bikkel. Het netvlies van zijn oog bleek gescheurd én losgelaten te zijn. Tussen de opnames door liet Erik zich opereren, geenszins van plan om een opnamedag te missen. Beetje jammer was dat hij geen piratenlapje op had gedaan in plaats van het witte verbandje, dan was hij pas echt mijn held geweest.

Dit hadden we even nodig

Nederland telt 17.796.940 inwoners en wij hebben een Belg nodig om het niveau en de sfeer van De Slimste Mens een beetje op te krikken. Of hadden we Erik nodig ongeacht zijn nationaliteit? Misschien doet het wonderen om zo af en toe eens een Belgische kandidaat uit te nodigen om deel te nemen. Al is het alleen maar om wat sjeu te geven aan het programma.

Dit alles wel met de kanttekening dat Annefleur Schipper zeker haar steentje heeft bijgedragen aan een vermakelijke week. Althans  tot zij door Kapitein Eenoog naar huis werd gestuurd. Ook journalist Haroon Ali weet zijn stempel te drukken als een van de sterkere kandidaten van De Slimste Mens.

Finalisten Guido Spek, Quinty Misiedjan, Mátyás Bittenbinder, Martin Rombouts en Anniek Pheifer zullen terugkeren in de finaleweek van De Slimste Mens en om eerlijk te zijn hoop ik dat Erik van Looy of Haroon Ali de vloer aanvegen met deze ‘finalisten’. Amai, ik heb er goesting in.

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je deze week De Slimste Mens kandidaten Erik van Looy, Annefleur de Schipper, Guido Spek, Maya van As, Janke Dekker en Haroon Ali gemist? Op NLziet kun je de afleveringen die je gemist hebt van seizoen 21 van De Slimste Mens terugkijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » week 6 De Slimste Mens 2023