De Slimste Mens finale: Winnaar Martin Rombouts is zo snel als een cheeta

De Slimste Mens – Finale

Schrijver Martin Rombouts, actrice Anniek Pheifer en bioloog Mátyás Bittenbinder staan in de finale van De Slimste Mens. Ze zitten er alle drie wat zenuwachtig bij en dat snappen wij. Als je al zover bent gekomen, dan wil je natuurlijk die felbegeerde titel Winnaar van De Slimste Mens van Nederland ook mee naar huis nemen. 

Voorspel

Mátyás Bittenbinder heeft vandaag zijn twee wandelende takken meegenomen. De grootste van de twee is een vrouwtje en het opdondertje een mannetje. Niks geen gezeur van het vrouwtje dat ze een kerel wil die groter moet zijn dan zij is, sterker nog klein is fijn. Het mannetje schijnt namelijk al twee maanden op de rug te zitten van het vrouwtje. 

Niet omdat hij te beroerd is om zelf te wandelen, maar omdat hij wil paren. En wij dames maar massaal zeiken dat het voorspel wel wat langer mag duren, als er überhaupt al een voorspel is. Die wandelende ‘takkebitch’ heeft het prima voor elkaar. Alhoewel twee maanden rijkelijk lang is als je het mij vraagt.

Dezelfde theorie

Martin Rombouts heeft de tweedehands kledingwinkel bij hem op het plein uren rondgestruind naar de perfecte outfit voor de finale van De Slimste Mens. Hij had de theorie dat als hij er goed uit zou zien, het iets strijdbaars uit zou stralen. Ik kan mij vinden in zijn gedachtegang, maar niet in zijn uiteindelijke kledingkeuze. 

Er goed uit zien is vaak inherent aan je goed voelen en dat presteert wellicht ook beter. Je staat al 1-0 voor door je voorkomen. Feit is echter dat Martin Rombouts zijn tegenstanders dezelfde theorie aanhangen. Mátyás Bittenbinder heeft zich voor de gelegenheid strak in het pak gehesen en Anniek Pheifer heeft kekke glitterlaarsjes onder een tof jurkje om te stralen tijdens de finale van De Slimste Mens. Als de theorie zou kloppen, staan de finalisten in dit geval alle drie met 1-0 voor. Kortom, je hebt er geen bal aan.

Opgelucht keurig

Wanneer De Slimste Mens kandidaat  Anniek Pheifer door Philip Freriks wordt aangesproken op haar veelvuldig gebruik van K.U.T in de halve finale, biedt ze de kijkers haar excuses aan. Geheel onnodig volgens Maarten van Rossem. ‘Vroeger stond het op de schutting, maar het woord is inmiddels zo ingeburgerd dat zelfs keurige dames er tegenwoordig volop mee strooien.’ 

Wat een verademing om dat van Maarten te horen. De keurige dame die dit stukje voor jullie tikt heeft het betreffende woord namelijk hoog in haar veelgebruikte woordenlijst staan. Niet dat ik er trots op ben, maar het is sterker dan ik zelf ben. De wetenschap dat ik volgens Maarten daardoor niet per se keurig af ben, stelt mij enorm gerust.

Bijna op een brancard

De Slimste Mens finalist Mátyás Bittenbinder heeft het lastig vanavond, Meerdere malen komt hij niet uit zijn woorden en niet op de antwoorden. Het frustreert hem mateloos. ‘Kutzooi, oh ik weet dit. Ik moet er opkomen, oh wat baal ik hiervan. Waarom kom ik er nu niet op?!’ 

Vent, haal in hemelsnaam even rustig adem voordat je de eerste kandidaat van De Slimste Mens wordt die tijdens de finale wordt afgevoerd met een hartritmestoornis. Noch zijn wandelende takken, noch zijn strakke pak kunnen hem nog redden en Mátyás Bittenbinder gaat ten onder in de finale van De Slimste Mens.

De anonieme winnaar

Anniek Pheifer en Martin Rombouts strijden dus tegen elkaar om de felbegeerde titel De Slimste Mens. De twee gaan lang gelijk op. Martin blijft over met 32 seconden en hoeft slechts 2 goede antwoorden te geven en voor Anniek geldt hetzelfde. 

Helaas delft Anniek Pheifer het onderspit wanneer Martin Rombouts knalt bij de vraag ‘Wat weet je van een jachtluipaard?’ Met bloedgang antwoordt hij ‘cheeta’’ en ‘het snelste dier op aarde’. Daarmee is Martin Rombouts de terechte winnaar van de finale van De Slimste Mens. Van harte gefeliciteerd Martin en sterkte morgen bij de bakker, nu jou zo geliefde anonimiteit nooit meer vanzelfsprekend zal zijn. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de bloedstollende finale van De Slimste Mens gemist met finalisten Mátyás Bittenbinder, Anniek Pheifer en winnaar Martin Rombouts? Op NLziet kun je de finale van De Slimste Mens van seizoen 21 terugkijken en winnaar Martin Rombouts zien zegevieren.

Beeld bron: Still Tv NPO 1

Home » Televisie » finale aflevering 29 seizoen 23 De Slimste Mens 2023