De Invasie van België: Tim en Jasper brengen ons in de problemen

De Invasie van België 

Amai jongens, de Belgen zitten ons op de hielen! Het ziet er niet best uit voor de Nederlandse voortvluchtigen die de onmogelijke taak hebben om het Belgisch grondgebied te veroveren. Die domme Belgen blijken nog helemaal niet zo dom te zijn. Ze zitten den ‘Ollanders als een stel uitgehongerde leeuwen achterna in De Invasie van België. Ja beste lezers, we hebben onszelf goed in de nesten gewerkt. De kans dat de BN’ers die Nederland vertegenwoordigen geen flater slaan is ongeveer net zo groot als de kans dat ik ooit nog eens mijn streefgewicht bereik. No fucking chance in hell.

De opdrachtgever

De kolonel is de grote baas in het spel en stuurt de deelnemers van De Invasie van België op een missie die gedoemd is om te mislukken. Ik twijfel dan ook ernstig aan de integriteit van de beste man. Je landgenoten de opdracht geven om live op de radio te verkondigen dat ze België zijn binnengevallen… Heeft die blaaskaak in dat groene uniform ze wel allemaal op een rijtje? Slechts enkele dagen geleden heeft Bekende Vlaming Peter Veire via de radio zo’n 6,5 miljoen Belgen aangespoord om een klopjacht te houden op onze landgenoten. 

De kolonel weet het wel. Tenminste daar ga je vanuit. Maar deze kolonel heeft toch wel erg sadistische trekjes hoor en stuurt de arme BN’ertjes zo rechtstreeks het hol van de leeuw in. Aan de ene kant hebben we natuurlijk veel te veel Bekende Nederlanders in ons landje. Er wordt wel eens geklaagd over de aanwezigheid vluchtelingen, maar laten we er alsjeblieft niet omheen draaien. In het ego van één gemiddelde BN’er passen zo’n 3 vluchtelingen, een hond, dwerghamster en een parkiet en dan nóg houd je ruimte over voor een ondergrondse parkeergarage.

Makkelijk praten voor de kolonel

Vanuit dat oogpunt zijn de kamikaze acties van de kolonel best te begrijpen. Maar aan de andere kant woont de kolonel waarschijnlijk niet in Zeeland en ik wel. Heel dicht bij de Belgische grens zelfs. De ‘Belse buurtjes’ komen regelmatig even over de landsgrens piepen om hun verlof in het Zeeuwse land door te brengen, de Neeltje Jans te bekijken of een kopje suiker te lenen. Andersom schroom ik er niet voor om bij hun het hele schap mayonaise van de Delhaize leeg te kopen en op de terugweg naar Kinepolis in Antwerpen te gaan. 

Wat denk jij dat er gaat gebeuren als de Nederlandse deelnemers van het tv-programma De Invasie van België finaal ingemaakt worden door de Belgen? Dan hebben we hier in Zeeland geen leven meer. Dan zijn we niet alleen die ‘zuunige Zeeuwse ‘Ollanders’ maar ook ‘den domme losers’. Geen prettig vooruitzicht. Je zou er ambetant van worden.    *ambetant is Belgeritische definitie van onhebbelijk

Zeeuwen in de penarie

Wat wellicht ook desastreuze gevolgen kan hebben voor het Zeeuwse volk, is dat de BN’ers die meedoen als deelnemers van De Invasie van België er prat op gaan om de Belgen in het ootje te nemen. Vooral Tim Senders en Jasper Demollin hebben daar een handje van en ik moet zeggen dat ze uitmuntende kwaliteit leveren voor wat betreft het treiteren van onze zuiderburen.

Met de nodige bombarie hangen Tim en Jasper een kolderverhaal op bij de presentator van Radio Nostalgie. Ze zijn zogenaamd voor een datingprogramma op zoek naar liefde op de camping en hebben het vol passie over Afrikaanse hout bubbeling. Kan ook bobbeling zijn overigens, ik ben niet zo nieuwerwets wat dat betreft. Doen wij in Zeeland niet aan. ‘Doe mah hewoon, dan doe jie hek henoeg’, is ons motto.

Volgens mij bedoelen Jasper en Tim een soort ‘twerken voor gevorderde onbekwame twerkers’. Hoe ik erbij kom dat die twerkers onbekwaam zijn? Nou simpel, als ze wel experts waren in het verleidelijk kontschudden dan waren ze vast niet vrijgezel en op zoek naar de liefde. Jaja, Mien uut de Zeeuwse klei is nog niet helemoal op d’r achterhoofd hevallen.

Boze buren

De presentator van Radio Nostalgie zal inmiddels wel doorhebben dat Tim en Jasper hem enorm voor de gek hebben gehouden. Ook bij het comedy café waar onze heren later op de dag hebben opgetreden, zal het kwartje intussen wel gevallen zijn. Score:  1 radiopresentator + 3 bartenders + een stuk of 20 stamgasten van het comedy café + 1 toiletjuffrouw met de naam Marie Sophia Antoinette = een heleboel boze Belgen die uit zijn op wraak. Drie keer raden waar die Belgen als eerste toeslaan… juist Zeeland. 

Amai, amai, amai! Da’s niet voor te lachen hè. Die gaan zeker en vast komende nacht nog toeslaan. Dus als iemand een schuilplaats in de omgeving van Amsterdam weet voor een Zeeuwse vluchteling, dan houd ik me aanbevolen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Invasie van België te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb jij het PowNed programma De invasie van België op NPO 3 gemist? Kijk dan de avonturen van Tim Senders en Jasper Demollin en de andere deelnemers van De Invasie van België terug op NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / PowNed / De Invasie van België

Home » Televisie » aflevering 2 De Invasie van België