De Invasie van België: Maken de Nederlanders een inhaalslag?

De Invasie van België 

Wat waren ze blij die Belgen! Het was bijna aandoenlijk om te zien. Zo trots als een kind dat net zijn zwemdiploma A had gehaald stonden Fixers Kat Kerkhofs en Slongs Dievanongs te stralen op het moment dat ze rapper Gers Pardoel in zijn kraag hadden gevat. Bij het hoofdkantoor ‘The Brains’ werd gejuicht alsof zojuist de Belgen wereldkampioen voetbal waren geworden. Laten we onze Vlaamse vrienden het succesje aan het begin van aflevering 6 van De Invasie van België van Powned gunnen. Het succes was tenslotte van korte duur.

Zoals je in het vorige artikel over De Invasie van België hebt kunnen lezen kun je niet gemist hebben dat Gers Pardoel regelrecht in de val van de Belgen is gelopen. Hij vertrouwde zijn Belgische vriend en ging gretig in op het aanbod van Ian om samen een slaapfeestje te houden. Aangezien het programma De Invasie van België heet besloot de vriendelijke Belg om Gers driedubbel dwars te naaien en de fixers in te lichten. Best voorspelbaar en het meest verrassende is dan ook dat onze Gers het totaal niet zag aankomen. Gelukkig kan Gers Pardoel beter zingen dan spelletjes spelen.

Polonaise Hollandaise

Waar de Belgen aan het begin van de aflevering nog stonden te dansen op het spreekwoordelijke graf van Pardoel, zingen ze aan het eind van aflevering 6 van De Invasie van België toch een toontje lager, dat hebben we onder andere te danken aan deelnemers Dio en Geza Weisz.

Om de vlagmissie te volbrengen én onze zuiderburen een poepie te laten ruiken, hebben Dio en Geza een kluitje Belgen opgetrommeld die zich er niet voor schamen om hun landgenoten een loer te draaien. Vol enthousiasme host de menigte door het met oranje vlaggetjes versierde gemeenteplantsoen. Normaal ben ik niet zo van die kleffe handjes op schouders en dan in een treintje achter elkaar aan hobbelen, maar dit is by far de mooiste polonaise die ik ooit heb gezien. 

Wanneer The Brains van De Invasie van België in het hoofdkwartier een filmpje ontvangen van het Oranje Boven tafereel, zijn ze niet bepaald blij. De blik in hun ogen is ongeveer hetzelfde als die van een tandarts die tijdens een wortelkanaalbehandeling is uitgeschoten met de boor en per ongeluk een gat zijn eigen pink heeft geboord. Niet heel happy dus.

Patattekes

Tim Senders en Jasper Demollin blijken ook over unieke vaardigheden te beschikken als het gaat om Belgjes plagen. Met een geplastificeerde flyer met daarop de tekst ‘Wist je dat, friet wordt patat’ maakt dit duo de frietkotten van België onveilig. Ondanks het zwaar beroerde Belgische accent van Jasper trappen frietbakkers er met open ogen in. 

De mannen en vrouwen in het hoofdkantoor schamen zich plaatsvervangend voor hun landgenoten. Ik moet wel zeggen dat ze inmiddels niet meer dezelfde blik als een onhandige tandarts hebben. Ze kijken nu meer als een slager die met zijn linkerarm is terecht gekomen in de gehaktmolen. Zou dit betekenen dat de Nederlandse deelnemers van De Invasie van België in de tweede helft van de strijd een inhaalslag aan het maken zijn? Laten we het hopen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Invasie van België te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij het PowNed programma De Invasie van België gemist? Kijk dan terug hoe de Nederlanders deelnemers een inhaalslag maken deze aflevering op NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Powned / De Invasie van België

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 1 De Invasie van België 2022