Dit bijzondere duo blijkt een goede match voor De Gevaarlijkste Wegen

Gertjan Verbeek en Eva Koreman, reizen in aflevering 5 van het Powned programma De Gevaarlijkste Wegen naar Spanje. Om precies te zijn de Picos de Europa in Noord Spanje. Er worden levensgevaarlijke weggetjes gereden met ravijnen van meters diep, maar dit bijzondere duo blijft ijzig kalm en van paniek is op geen enkel moment sprake.

Gertjan Verbeek en Eva Korenman trotseren De Gevaarlijkste Wegen

Gertjan blijkt meer te zijn dan alleen een coach en voetbalanalist. Wanneer Eva en Gertjan in de auto zitten komt het gesprek vlotjes op gang. De voetbalanalist vertelt over zijn uitlaatklep; werken aan zijn huis, op het veld staan en sporten. De uitlaatklep van Eva ligt in een wereld die voor Gertjan misschien wat onbekend is. Psychedelica zoals LSD en paddo’s, drinken en dansen. Niet elke dag of week, maar toch zeker elke maand. Tja, dat zie ik Gertjan nog niet zo snel doen en ik wil mij er ook geen voorstelling bij maken.

Noord Spanje is prachtig

Terwijl Gertjan Verbeek en Eva Koreman op de gevaarlijkste wegen van Noord Spanje rijden, valt het meteen op hoe prachtig de omgeving is. Ik had dat eigenlijk al kunnen weten, aangezien vrienden er ooit vakantie hebben gehouden. Maar 260 foto’s op de iPad van je vriendin bekijken is toch een soort zelfkastijding. Ik ben er dan ook redelijk snel doorheen geswiped en was intussen alweer vergeten hoe mooi het land is. Al snel blijkt dat de wegen wat minder mooi zijn en ik zit met samengeknepen billen op de bank naar de televisie te kijken. Eva en Gert ouwehoeren ondertussen gewoon lekker verder en trekken zich niks van de smalle, onverharde wegen aan. Bewonderenswaardig, op zijn minst.

Op dag twee van De Gevaarlijkste Wegen beginnen we met poep scheppen met een verdwaasde boer van een jaar of 80. Net wanneer ik zelf ook verward begin te raken, blijken er opeens twee dezelfde boeren te zijn. Het is een tweeling. De twee boeren broers zijn hun hele leven samen geweest en zien er zeker niet als 80+ uit. Gertjan zei het al ‘fysiek werk houdt je jong’. Oh… dat verklaart mijn niet zo’n jonge staat van zijn of is tikken op een beeldscherm ook fysiek werk? Volgens de boeren komt het door de bergen en de natuur. Ik weet niet waarom, maar de twee oude mannetjes ontroeren mij een beetje. Samen rijden ze gebroederlijk op hun tractor het dorp uit en onze Belgische chauffeurs vervolgen hun weg de bergen in. 

Soms kan je wel wat meditatie gebruiken

Dag drie van De Gevaarlijkste Wegen begint met een meditatie/yoga sessie, begeleid door Gertjan. Een man met stille wateren en diepe gronden. Het uitzicht kan niet op, wat is het prachtig. Ik ga toch nog eens de iPad van mijn vriendin lenen. Het gesprek van Eva en Gertjan gaat over bombrieven, doodsbedreigingen op twitter, dick pics en bedreigingen die beide rijders ontvangen hebben tijdens hun carrière. Ik mag misschien niks zeggen van achter mijn toetsenbord, maar wat heb ik toch een hekel aan toetsenbordhelden, die maar denken dat ze alles kunnen roepen vanaf een anoniem account.

De Duitse fraulein van Gertjan Verbeek

De laatste dag verandert het landschap in een groene oase. De gesprekken worden wat controversiëler. Eva Koreman heeft het over de seksuele voorlichting gericht op vrouwen, wat vooral gaat over het creëren van een bepaalde angst van het niet zwanger worden in plaats van het genieten van intimiteit of seks. Gertjan heeft al zijn vaardigheden geleerd van een Duitse fraulein. Tja, het is weer eens wat anders dan voorlichting van een stoffige biologieleraar, ik snap Gert Jan wel.

Het avontuur van de gevaarlijkste wegen zit erop voor deelnemers Eva Koreman en Gertjan Verbeek. Bij de start van de aflevering dacht ik in eerste instantie ‘wie heeft deze twee nu samen in een auto bedacht?’ Maar wat een geweldig duo. Eva en Gertjan, ik ben vanaf nu fan van jullie én van de Spaanse bergen! 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Slechtste Wegen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 5 van De Gevaarlijkste Wegen met deelnemers Eva Koreman en Gertjan Verbeek gemist? Op NLziet kan je de avonturen van de deelnemers van De Gevaarlijkste Wegen seizoen 7 terugkijken.

Beeld bron: Powned / De Gevaarlijkste wegen / seizoen 7

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 7 De Gevaarlijkste Wegen 2022 / 2023