Bilal Wahib en Gwen van Poorten trotseren de gevaarlijkste wegen

Meerdere bloedstollende wegen zagen we al voorbij komen in seizoen 7 van het Powned programma De Gevaarlijkste Wegen, maar in Peru trotseren Bilal Wahib en Gwen van Poorten echter de gevaarlijkste wegen in overtreffende trap. En dat terwijl Bilal al aan het begin van aflevering 4 laat weten dat hij niet zo’n goede chauffeur is. Als dat maar goed komt.

De gevaarlijkste wegen in Peru

Persoonlijk had ik meteen omgedraaid om lekker een weekje in Lima te gaan vertoeven, in plaats van gezellig naast meneer Wahib in te stappen. Om het feest compleet te maken, rijdt Bilal meestal ook nog in een automaat en is de wagen van vandaag een schakelbak. Gwen van Poorten heeft totaal geen ervaring met rijden in de bergen. Ook iets wat ik toch wel als een belangrijke skill zou zien wanneer je door Peru gaat toeren en dan vooral door het Andes gebergte. Met Bilal Wahib en Gwen van Poorten als deelnemers van De Gevaarlijkste Wegen heb je helemaal geen indrukwekkende wegen nodig om het spannend te maken! 

Het duurt niet lang tot het gesprek komt op de controversiële ‘grap’ van Bilal Wahib. Het is ondertussen alweer ruim twee jaar geleden, maar het staat mij nog altijd levendig bij. Ik kan niet ontkennen dat ik een error in mijn kop krijg telkens als die onsmakelijke grap hoor. Gewoon niet mijn humor zullen we maar zeggen, en natuurlijk totaal niet de plaats en publiek. Gwen stelt goede vragen over de ‘grap’ en Bilal geeft alle sociaal wenselijke antwoorden.

Verlaten weggetjes lang het ravijn voor Bilal Wahib en Gwen van Poorten

Wanneer ik de gevaarlijkste wegen in Peru zie, zit ik met met samengeknepen billen naar Gwen van Poorten en Bilal Wahib te kijken. Onverharde paden, scherpe bochten, bizarre hoogtes, geen vangrails en werkelijk waar geen kip in de buurt. Ik ben bang terwijl ik gewoon veilig thuis op de bank zit. Dat er langs de weg geen kip te bekennen is, heeft zowel een voor- als nadeel. Er komen immers geen vrachtwagens van de andere kant die je bijna de weg afdrukken. Maar als je onverhoopt toch in het ravijn flikkert met je autootje, dan ben je goed de pisang als er geen kip of mens in de buurt is.

mensrelatie_300x250_v2

Geen paniek, er wordt zowaar een mens gevonden. Langs de weg staat een man in zijn cactusveld en die wil maar al te graag wat vertellen over zijn werk. Hij is bijzonder gastvrij en voorziet deelnemers Gwen van Poorten en Bilal Wahib van wat ‘coca bladeren’. Ja het moet bij mij ook even doordringen, maar coca bladeren zijn de bladeren waar cocaïne van gemaakt wordt en niet het hoofdingredient van jouw koude blikje cola. Gwen van Poorten is natuurlijk wel wat gewend en neemt dankbaar een blaadje aan. Volgens de Peruaanse boer moet het blad helpen tegen de hoogte. Bilal Wahib besluit er vanaf te zien, onder het mom van ‘er moet toch iemand nuchter blijven in de auto’. Wijs en waarschijnlijk onderdeel van de nieuwe en wat meer verstandige Bilal 2.0

Een bijzondere maaltijd in Peru

De tweede dag van het Gevaarlijkste Wegen avontuur in seizoen 7 begint met beelden van de adembenemende natuur in Peru. Waar het gisteren vooral gebergte en gesteentes waren langs de weg, is het vandaag vooral groen, groener, groenst. Wat is het een prachtig divers land. Ik zou er graag eens heen gaan, zij het niet dat mijn bucketlist al bomvol is. Misschien streep ik er wel iets vanaf om Peru toe te kunnen voegen.

Tussen het rijden door wordt er geknuffeld met alpaca’s en krijgen De Gevaarlijkste Wegen deelnemers Gwen van Poorten en Bilal Wahib de tip om in het naastgelegen dorp langs te gaan bij de familie van de herder. Het duurt even voordat de taalbarrière overwonnen wordt, maar dan komen de Nederlanders er toch langzaam achter dat de lieve pluizige alpaca’s van zojuist, nu op hun bordje liggen te dampen. Gwen vindt het onbeleefd dat zij en Bilal beiden zowat over hun nek gaan. Nou meid, ik begrijp je helemaal. Ik had dat stuk alpacavlees in een moment van onoplettendheid stiekem over mijn schouder gegooid. Gwen gaat voor de eerlijke aanpak en bekent dat haar Nederlandse maag deze delicatesse echt niet kan verdragen. Eerlijkheid duurt het langst en ik kan het waarderen dat ze zo moedig is om het eerlijk te vertellen. 

Gwen van Poorten ondergaat ‘cavia healing’

Dag drie van De Gevaarlijkste Wegen begint met wat klets over de relatiestatus van Bilal Wahib en Gwen van Poorten. En dan gebeurt het…de auto stopt ermee. Op een prachtige plek, maar wel middenin de bergen. Niet de meest ideale plaats voor autopech! Gelukkig is er een alarmnummer en wordt er redelijk snel vervangend vervoer geregeld. 

In het dorp waar Bilal Wahib en Gwen van Poorten vervolgens aankomen in het programma De Gevaarlijkste Wegen, gaan ze langs bij zogenaamde healers. Bilal bedankt voor de eer, maar onze Gwen is niet bang en gaat de uitdaging graag aan. De helers wrijven een cavia over haar heen om te zien welke ziektes Gwen gehad heeft. Nu ben ik geen liefhebber van beestjes in kooitjes, maar levende dieren gebruiken als een soort van medische absorptie-spons gaat me helemaal een stap te ver. Ik besluit dus helemaal niets van mijn bucketlist af te strepen, hij is prima zo!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Gevaarlijkste Wegen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 4 van De Gevaarlijkste Wegen met Bilal Wahib en Gwen van Poorten gemist? Kijk dan op NLziet de avonturen van de deelnemers uit seizoen 7 van De Gevaarlijkste Wegen terug.

Beeld bron: Powned / De Gevaarlijkste Wegen seizoen 7