De Gevaarlijkste Wegen: Natte voeten voor Suzanne Klemann en Peter Sterk

De Gevaarlijkste Wegen 2023

Ik mag me aan een nieuwe uitdaging wagen: De Gevaarlijkste Wegen 2023. Om over te schrijven uiteraard! Waar ik zelf het liefst alleen in mijn eigen vertrouwde Opel Corsaatje rijd, met voorkeur toch wel op een bekende (en in ieder geval verharde) weg en daarbij ook nog eens nachtblind ben, ligt dit programma mij natuurlijk helemaal! 

Zangeres Suzanne Klemann en acteur, tekstschrijver Peter Sterk wagen zich deze week als deelnemers van seizoen 7 aan de gevaarlijkste wegen van het prachtige Costa Rica. In een dikke Toyota Land Cruiser vertrekken de twee vol goede moed. De muziek staat lekker hard en ze rijden (nu nog) op een verharde weg. Peter begint meteen sterk als bijrijder en vertelt een paar gezellige verhalen over auto’s die ravijnen in gereden zijn. Heerlijk Peter, ik had je geloof ik meteen gevraagd om je mond te houden voor de rest van de reis. Want op dit soort verhalen gaat mijn hartslag in niet heel lekker. 

Samen in zo’n wagen schept toch een band

Het is bizar hoe snel je persoonlijk wordt als je met zijn tweeën opgesloten zit in een auto. Het is bijna intiem, net als bij de kapper. Daar vertel je na een wasbeurt ook je complete levensverhaal én dat van je buurvrouw. Suzanne deelt dat haar vader en oudste zus overleden zijn. Ze vertelt op een prachtige manier over haar familie. Het raakt mij enorm en Suzanne Klemann komt over als een sterke vrouw. Na dit mooie gesprek zit dag één erop en slapen onze dappere coureurs in de jungle. 

Niet alleen voor Suzanne en Peter zijn het gevaarlijke wegen

De volgende dag begint met een prachtige gewaarwording. Vroeg in de ochtend komen Peter en Suzanne aan op het strand, waar ze de eerste reis van de baby schildpadden meemaken. De kleine schildpadden banen zich een lange weg door het zand, maar eenmaal in de zee zit hun reis er nog niet op en schuilt er nog altijd gevaar. Ook dit mag met recht, één van de gevaarlijkste wegen worden genoemd. 

Niet alles loopt op rolletjes

Terug de auto in en dag twee begint. Niet voor lang, want al vrij snel stuiten Peter en Suzanne op de eerste hindernis. De wagen komt vast te zitten in de modder. Peter is de moeilijkste niet en doet een dappere poging om de zwaar beladen jeep met brute kracht de modder uit te duwen. 

Niet alleen Suzanne weet zichzelf op onhandige plekken vast te rijden. Ook onze Peter krijgt het voor elkaar om de wagen vast te rijden. Midden in een rivier, wat niet alleen zorgt voor vertraging, maar ook voor natte voeten. Binnen no time loopt de auto vol water en besluit Peter om Suzanne de schuld te geven. Fijn hoor, zo’n kerel. 

Ik hoop in ieder geval dat er een all risk verzekering op die mooie huurauto zit, want ik vraag me af of deze twee coureurs hem nog heel inleveren na gebruik. Gelukkig zijn de Costa Ricanen de misselijkste niet en is hulp snel aanwezig. Of je er helemaal blij mee moet zijn is een tweede, maar de deelnemers Suzanne en Peter vervolgen hun gevaarlijkste wegen in een ietwat natte auto en met een paar schone sokken. 

Slangen ontwijken en kikkers likken

Dag drie beginnen we met het volkslied en een gezonde portie goede hoop. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de wegen tot nu toe nog redelijk begaanbaar vind. Met iets meer geduld en wat meer beleid, heb ik het idee dat ik dit aan zou kunnen. Meerijden als bijrijder zonder tranen en met een volle broek. Je weet wat ze zeggen ‘de beste stuurlui staan aan wal’. 

Ook op dag drie rijden Peter en Suus zichzelf muurvast en weer moeten de vriendelijke locals onze rijders uit de brand helpen. De dag eindigt midden in de jungle, wat niet helemaal goed samengaat met de slangenfobie van Peter. Ook noemt Peter graag bepaalde kikkers waar je niet aan moet likken. In mijn beleving moet je aan geen enkele kikker likken, maar goed wie ben ik zullen we maar zeggen. 

Nog niet helemaal onder de indruk

De laatste dag is aangebroken en ik ben razend benieuwd waar we als kijkers mee beloond worden. Om het spannend te maken hebben Peter en Suzanne een roestig kapmes meegekregen, waarmee zij zichzelf dapper een weg door de jungle hakken. 

Ik had iets meer van de laatste dag verwacht. Van Costa Rica hebben we prachtige beelden gezien, maar ik miste de actie die ik mijzelf op voorhand beloofd had. Begrijp mij niet verkeerd, ik had het zelf nooit gedurfd om mee te doen aan seizoen 7 van De Gevaarlijkste Wegen 2023. Maar met een programma met zo’n titel had ik me toch iets meer gevaar voorgesteld. Goed dit is mijn eerste aflevering pas, dus ik zal netjes volgende week afwachten. Ik bereid me nu maar voor op mijn eigen gevaarlijkste weg…de weg naar mijn schoonouders om tweede kerstdag mee te vieren. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma De Slechtste Wegen te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media❤️ 

Heb jij aflevering 3 aflevering van van De gevaarlijkste wegen 2023 met deelnemers Suzanne Klemann en Peter Sterk gemist en wil je deze graag terugkijken? Kijk seizoen 7 van De Gevaarlijkste Wegen dan terug op NPOPlus of NLZiet.

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / Powned / De Gevaarlijkste Wegen 2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 7 De Gevaarlijkste Wegen 2022 / 2023