Cast: Een onbedorven snob-oester op stelten

Serie Cast

‘Een onbespoten millennial. Een onbedorven snob-oester op stelten.’ Het zijn de woorden waarmee Helen haar nieuwe collega Kiki omschrijft. Het norse smoelwerk wat ze erbij trekt, geeft net dat beetje jus wat haar vlijmscherpe opmerkingen zo om te smullen maakt. Waar ik het over heb? De nieuwe satirische comedy-serie Cast.

Nahikkend van de lach zit ik met een vette grijns op de bank. Potverdorie, wat was dit genieten zeg. Vanaf 16 maart is de serie Cast elke donderdag om 21:15 bij NPO3 te zien en ik wil jullie op het hart drukken om echt een keer de moeite te nemen om een aflevering te kijken. 

Me too

Cast is fout, schurend en op het randje. Het gaat over een castingbureau waarvan de directeur zich schuldig gemaakt heeft aan grensoverschrijdend gedrag en daarna met de Noorderzon is vertrokken. Zijn twee overgebleven collega’s proberen een herstart te maken met het bedrijf, maar dat blijkt nog niet mee te vallen. 

Dat klinkt niet grappig, ik weet het. Maar de serie Cast is dat desondanks wel. Het belicht meerdere kanten van het hele ‘me too’ gebeuren waar heden ten dage veel over te doen is. Door middel van vlijmscherpe comedy krijgt de kijker een beeld van het casting wereldje. Is het nog te vroeg voor grappen over dit onderwerp? Als je mij deze vraag vorige week had gesteld, dan was het antwoord volmondig ‘Ja!’ geweest. Echter nu ik eenmaal de eerste aflevering van de serie Cast heb gezien, denk ik er anders over. Ik ben heel benieuwd hoe jullie erover denken.

Bekende namen

Wat de serie Cast extra bijzonder maakt, is dat er veel acteurs in voorkomen die zichzelf spelen. Denk hierbij aan Elise Schaap, Pierre Bokma, Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Mark Rietman, Jenny Arean, Willeke van Ammelrooy, Ferry Doedens, Karin Bloemen, Leo Alkemade, Imanuelle Grives, Maarten Heijmans, Joost Prinsen, Erik van Muiswinkel, Birgit Schuurman, Sosha Duysker, Maaike Martens, Ilse Warringa, Ruben van der Meer en Theo Maassen. 

Kortom, de serie Cast is een typisch staaltje spot en zelfspot waarmee een pijnlijk onderwerp aan de kaak wordt gesteld. Cast is elke donderdag om 21:15 bij NPO3 te zien en ik kom er zojuist achter dat alle afleveringen ook al vooruit te kijken zijn op NLziet. Drie keer raden wie zich morgen ziek meldt bij de redactie van Tv-Vrouw…  

Klik hier om naar alle artikelen over Cast te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de eerste aflevering van Cast gemist en ben je nieuwsgierig geworden? Kijk op NLziet de afleveringen van de NPO serie Cast en maak kennis met personages Helen en Mike op NLziet. 

Beeld bron: Still Tv NPO 3 / serie Cast / NTR / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 Cast