Bij ons op de Boerderij: Boer Johan Doff brengt zijn passie over op de kinderen

Vijf boerengezinnen worden via het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij gevolgd in hun dagelijks leven. Er wordt hard gewerkt, maar ook volop genoten. De familie van Johan Doff uit Groningen staat vandaag centraal in aflevering 5 van Bij ons op de Boerderij. Spruitenkoning Johan Doff heeft een ultiem uitje bedacht voor zijn jongste koters. Het is een educatieve les over tractoren en hoe een zaadje een spruit wordt. Je bent nooit te jong om een vak te leren.

Bij ons op de Boerderij in Groningen bij familie Doff

Moeder Dinah Doff geeft aan in het programma dat ze wil ontsnappen uit het hectische boerenleven en neemt een dagje ‘me-time’. Een belangrijke beslissing voor de Arubaanse om energie en balans te krijgen door dingen te doen waar ze normaal gesproken buitenom het moederen niet aan toe komt. Dit betekent dat Johan Doff een papa-dag krijgt en dat de kijkers van Bij ons op de Boerderij daarvan mee mogen genieten. 

De definitie papa-dag is voor de groene kooltjesman geen reden om de kinderen een fijne tijd te geven. Nee, dat zou een worsteling zijn. Alleen maar naar stomme speeltuinen gaan en het gedrein aanhoren van je kinderen die eigenlijk koekjes willen bakken. Ik snap Johan wel om niet te willen vertoeven in winderige speelgelegenheden met het oorverdovende gekrijs van minimensen. 

De grote liefde van Johan Doff

Pa besluit met de jongste spruit Lourjen Doff naar gloednieuwe trekkers met paardenkracht te gaan kijken. Bij het zien van de ijzeren monsters druipt het kwijl uit de mond van vader Johan Doff, wat uiteraard goed in beeld wordt gebracht bij het RTL5 programma Bij ons op de Boerderij. De machine die op diesel rijdt is voor de grote spruit een liefde die op hetzelfde level staat als de liefde voor zijn vrouw Dinah. 

Persoonlijk denk ik dat het handiger is om tijdens het slapen een mens van vlees en bloed naast je te hebben en niet een stalen ros. Het is met deze temperaturen tenslotte ook niet fijn als je naast een ronkende tractor moet slapen. De warmte is ook in mijn lijf gekropen. Door de hitte voelt mijn lichaam aan als een vulkaan die op het punt van uitbarsten staat. Nog even en er stroomt lava uit mijn poriën in plaats van zweet.

De kinderen ophalen uit school

De juf is verheugd dat Johan Doff een keer op tijd is om zijn twee meiden uit school te halen. De kinderen zijn blij dat ze eindelijk zijn bevrijd van onderwijs, want opgesloten zitten op school voelt als een gevangenisstraf. Het grut heeft niet door dat hun vader van plan is om een lesje te geven in het kweken van spruiten. Het leven Bij ons op de Boerderij is passie leren voelen en Johan Doff wil het boerenleven met hartstocht overbrengen aan zijn kinderen.

Mijn hersenen moeten overuren maken tijdens het luisteren naar het binnensmonds gekwaak van Johan Doff, maar toch is het programma Bij ons op de Boerderij leerrijk. Vooral als er een doventolk bij staat. De ondertiteling staat dan standaard aan bij mij thuis. Eén ding heeft geen ondertiteling nodig: Liefde! Het gezin geeft en brengt liefde voor elkaar én voor de spruiten die gerooid worden door de grote motorische trekkers. Niet alleen de koters leren van Johan Doff uit Groningen, maar ook de kijkers van Bij ons op de Boerderij leren nog wat.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL5 tv-programma Bij ons op de Boerderij te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je het tv-programma Bij ons op de Boerderij met onder andere de familie Arendz, de familie van den Hurk en familie Doff kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van Bij ons op de Boerderij elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL5 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still tv RTL5 / Bij ons op de Boerderij / seizoen 1 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 1 Bij ons op de Boerderij 2023