Better Than Ever: Ernstig zieke The Voice kandidaat liep lever mis door corona

Better Than Ever – donderdag 20:30 RTL

Waar ik een aantal weken geleden enthousiast begon aan seizoen 2 van Better Than Ever, voel ik dat enthousiasme met de week afnemen. De ‘oude bekenden’ uit talentenprogramma’s als Idols, Starmaker, X-Factor en The Voice of Holland zijn voor mij, op een enkeling na, helemaal geen bekenden eigenlijk. Natuurlijk hebben de meesten van hen een bijzonder of zelfs schrijnend verhaal te vertellen. Dat had de dame naast mij in het vliegtuig ook afgelopen week. 

Geloof mij, ook dat verhaal was ik na pakweg 10 minuten al meer dan zat. Het was een vroege vlucht richting Hongarije en ik had me zo verheugd op nog een uurtje slaap. Je doet het niet, want zo’n hork ben ik nu ook weer niet, maar het liefste had ik geroepen: ‘Houd in hemelsnaam je mond, ik vroeg je toch niks! Oh ja, en je stinkt nog uit je muil ook!’

Waarom dalen de kijkcijfers?

Wanneer ik de dalende kijkcijfers zie, blijk ik niet de enige te zijn die een beetje klaar is met het programma Better Than Ever. Martijn Krabbé presenteert het echt super en zelfs Waylon weet voor iemand met erectieproblemen de sfeer hoog te houden. Maar het boeit me niet echt meer.

Er gaan stemmen op dat het wellicht te wijten is aan het The Voice schandaal. Dat heeft immers bevestigd dat meedoen aan een talentenjacht ook een heel nare ervaring kan zijn. Het blijft uiteraard gissen naar wanneer en wat er echt heeft plaatsgevonden bij The Voice of Holland, want degenen die betrokken zijn geweest bij het schandaal zitten uiteraard niet bij Martijn Krabbé en Waylon op de bank om hun verhaal te doen in Better Than Ever. 

Danjil

Wie wel op de bank zit bij Better Than Ever is Danjil. Hij deed mee aan het tweede seizoen van The Voice. Tijdens die editie van de beruchte talentenjacht kwam hij in contact met Charly Luske en werd gevraagd als vaste leadgitarist van de band van Charly. De muziekcarrière van Danjil loopt lekker tot hij op een gegeven moment heel ziek werd. Met bloedwaardes op een niveau waarbij je normaal gesproken comateus bent, werd Danjil afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij nieuw bloed toegediend kreeg en uiteindelijk bleek dat hij levercirrose heeft. Zijn lever was zo beschadigd dat alleen een nieuwe lever hem nog kon redden. 

Toen hij eindelijk het langverwachte telefoontje kreeg dat er een lever voor hem beschikbaar was, moest hij deze aan zich voorbij laten gaan vanwege het feit dat hij besmet was met Corona. Hoe zou zo’n gesprek met het ziekenhuis zijn verlopen? ‘Goedemorgen Danjil, heel goed nieuws, we hebben een geschikte lever voor je!’ ‘Oh wat fijn.  Ik moet echter passen, want ik ben besmet met dat uit China overgewaaide kutvirus, maar als ik dat overleef dan houd ik me aanbevolen voor de volgende lever!’ 

Wat een bikkel!

Tijdens het wachten op een geschikte lever bleef Danjil werken als gitarist, want er moest toch brood op de plank komen voor zijn gezin. Wat een doorzettingsvermogen! De familie van Danjil zag echter dat het zo niet langer ging en sommeerde hem te stoppen met spelen. Dankzij de steun van zijn familie wisten Danjil en zijn gezin door deze vreselijk onzekere periode heen te komen. Inmiddels heeft Danjil een nieuwe lever getransplanteerd gekregen en voelt hij zich weer on top of the world.

Danjil sluit het interview in Better Than Ever af met de woorden: ‘Het feit dat ik hier nog steeds mag zijn en dit mag doen, is een zegen.’ Niet alleen Waylon, maar ook ik veeg mijn tranen weg. Wat ben jij een bikkel Danjil! Bedankt voor je ontroerende verhaal. Ik dacht dat Better Than Ever mij niet meer kon boeien, maar ik had het mis en had het interview met Danjil niet willen missen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Better Than Ever te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ??❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Better Than Ever 2023 kunt kijken? Op televisie wordt het seizoen 2 van het programma Better Than Ever elke donderdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RtL4 / Better Than Ever / seizoen 2 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 2 Better Than Ever 2023