Better Than Ever: Raffaëlla bezweek onder de roem

Better Than Ever 2023

Net zo gemotiveerd als de ontwerper van de Japanse vlag, plof ik met een zak van die plakkerige noga voor de buis om de eerste aflevering van een nieuw seizoen Better Than Ever 2023 met Martijn Krabbe en Waylon te kijken. Soms doe je gewoon liever iets heel anders met je avond. Ik kan zo snel even niets bedenken, maar het gaat om het idee mensen.

We kijken en luisteren naar talentenjacht winnaars van jaren geleden. Deelnemers van bijvoorbeeld The Voice of Holland, Idols en Holland’s Got Talent. Ik durf mijn noga eronder te verwedden dat ook jij je weleens af hebt gevraagd waarom je nooit meer iets gehoord hebt van deze of gene. Martijn Krabbe en Waylon komen met de antwoorden op deze vraag.

Volgende keer Weight Watchers 

De eerste van vijf deelnemers, van Better Than Ever seizoen 2 is Raffaëlla die in 2006 Idols won. Na haar overwinning ging het razendsnel met haar zangcarrière, maar al snel bezweek zij onder de roem. Een eetverslaving was slechts de bron van alle ellende die op haar pad kwam. Raffaëlla begon aan speed en cocaïne om af te vallen. Al snel namen de drugs bezit van haar en had ze voor én na een optreden een lijntje coke nodig om het überhaupt vol te kunnen houden. 

Met een gewicht van slechts 48 kilo donderde ze letterlijk om in de coulissen. Het zou haar laatste optreden zijn. Inmiddels is Rafaëlla al 10 jaar clean en durft ze het aan om deel te nemen aan Better Than Ever. De naam van het programma doet haar eer aan. Ze zingt de sterren van de hemel en dat in combinatie met haar trieste verhaal, laat mij bijna de rotmoord stikken in mijn plakkerige noga. Mevrouw de Labiele Columnist jankt weer eens tranen met tuiten. What else is new?

Noga is killing

Al vrij snel kom ik erachter dat ik het niet ga redden met één pakje tissues. Iedereen krijgt zijn portie ellende te verwerken in het leven. Zo ook Better Than Ever deelnemer Brandon Delagraentiss. Geboren als de Son of a Preacher Man vertolkt hij een gospel versie van Knockin’ on heaven’s door, vlak nadat hij de kijkers heeft verteld dat hij op zijn zestiende een zelfmoordpoging deed. 

Depressief door extreem racisme in Texas, waar hij oorspronkelijk vandaan komt, zag hij geen andere uitweg meer. Ik pleur mijn noga aan de kant om te voorkomen dat het mij wél lukt om mezelf van het leven te beroven. Luidkeels janken en noga vreten gaat niet samen. Dat wetenschappelijk onderzoek kunnen we bij deze afronden. 

Mijn spanningsboog heeft kuren

Zo snotter ik mij door anderhalf uur aan mooie verhalen en prachtige optredens heen. Tevens mijn enige irritatie wat betreft het programma Better Then Ever. Anderhalf uur is te lang voor mij. Nou ja, als het om een tv-programma gaat. 

Ik kan best dingen bedenken die zo lang mogen duren, maar juist die ‘klusjes’ zijn doorgaans na vier minuten wel bekeken. Welterusten schatje. Het lijkt mij beter om voortaan drie in plaats van vijf deelnemers uit te nodigen voor Better Than Ever. Dan lijkt het NK tegenwindfietsen wellicht niet zo’n aantrekkelijk alternatief. 

Fijn, fijner, fijnst

Al met al een prima avond. Fijn dat Martijn Krabbé weer terug op de buis is. Nog fijner dat Waylon mij geen aanleiding gaf om iets lulligs te zeggen over zijn escapades buiten de deur, terwijl zijn vrouw hoogzwanger als een pinguïn rond waggelde. Maar vooral fijn dat we van vijf talentenjacht winnaars nu weten hoe het met ze gaat. Minder fijn dat die plakkerige noga nog langer aan mijn kiezen vastplakt, dan dat een aflevering van Better Than Ever duurt. Fijner dan vijf keer fijn, kan ik het niet maken. 

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Better Than Ever te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij de eerste aflevering van seizoen 2 van Better Than Ever 2023 gemist en ben je nieuwsgierig naar hoe het nu gaat met de deelnemers, kijk seizoen 2 dan terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Better Than Ever / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 2 Better Than Ever 2023