Hoe denkt Simone Kleinsma over ouder worden?

Niemand minder dan vakvrouw Simone Kleinsma zet haar deur open voor Art Rooijakkers in aflevering 6 van het RTL4 programma Rooijakkers over de Vloer. De inmiddels 65-jarige vedette staat nog midden in het leven en volop in de schijnwerpers, waar ze ook nog altijd thuishoort.

Art Rooijakkers Over de Vloer bij Simone Kleinsma

Als ik Simone Kleinsma zie stralen in de fotostudio waar een shoot plaatsvindt voor haar nieuwste productie, weet ik het zeker. Vijfenzestig is het nieuwe vijfenveertig. Het geeft mij moed voor de toekomst, al ben er ik op die leeftijd wellicht veel krakeriger aan toe. Natuurlijk zie je bij Simone de sporen des tijds, maar je prikt er doorheen als ze haar sprankelende persoonlijkheid door de ruimte slingert. 

Simone vertelt dat haar hoofd niet matched met haar lijf. Dat is het lullige van ouder worden. In je koppie blijf je wie je bent, maar de verpakking verkreukeld, verliest kleur en scheurt zelfs hier en daar. Een rotstreek van Moeder Natuur, maar die kun je nu eenmaal geen dagvaarding sturen voor alle ‘zwaartekracht geintjes’ die ze met je uithaalt. Bespaar je de moeite om een advocaat in de arm te nemen. Beter draag je je lot met trots en neem je een voorbeeld aan Simone Kleinsma die met Art Rooijakkers over de vloer rolt in de ballenbak van het Instagram museum Upside Down Amsterdam. 

Hoge pieken en diepe dalen

In het programma Rooijakkers over de Vloer vertelt Simone Kleinsma dolenthousiast over een verjaardagscadeau dat zij kreeg van Joop van den Ende. Geen doos chocolade, parfum, of bloemen, maar de musical De Hospita. Een heuse musical voor je verjaardag krijgen is uiteraard wel heel bijzonder. Dat het mes van dit cadeau aan twee kanten snijdt laten we dan ook maar even achterwege. 

Natuurlijk bestaat het leven van Simone niet alleen uit Musical Awards, successen en glamour.  In 2017 overleed haar grote liefde Guus Verstraete waarmee ze eind jaren 90 stilgeboren dochtertje Teuntje kreeg na zeven maanden zwangerschap. Soms denkt ze weleens dat het beter was geweest als ze helemaal nooit zwanger was geworden, want dan had ze niet geweten hoe het voelt om een baby in je armen te hebben. Mijn moederhart breekt als Simone Kleinsma in Rooijakkers over de Vloer praat over dit afschuwelijke verdriet.

Zes kleinkinderen mogen genieten van bonus-oma Simone Kleinsma 

Gelukkig hoeft ze de liefde van kinderen en kleinkinderen niet te ontberen in haar leven. Toen Guus Verstraete het hart van deze vakvrouw wist te veroveren had hij al drie dochters uit een eerder huwelijk. Nog altijd is de band met zijn dochters en zes kleinkinderen heel goed. Art heeft als verrassing voor Simone Kleinsma de hele bubs op laten draven tijdens de opnames Rooijakkers over de vloer. Met tassen vol lekker eten en een hoop gezelligheid zit het hele gezelschap samen aan tafel. 

Ondanks het verdriet in haar leven heeft bonus-oma Simone het toch aardig voor elkaar.  Lieve mensen om haar heen, een energie waar je jaloers op zou worden, een carrière achter de rug waar je een musical op zich over zou kunnen schrijven en de meest mooie blauwe ogen die ik ooit heb gezien heb. En dat alles op haar vijfenveertigste… (knipoog)

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma Rooijakkers over de Vloer 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je de afleveringen van Rooijakkers over de Vloer 2023 op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 6  van Rooijakkers over de Vloer elke zondag om 21:05 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Simone Kleinsma en de andere gasten terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Rooijakkers over de Vloer / seizoen 6 / 2023

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 6 Rooijakkers over de Vloer 2023