Zomerse cocktail ‘with A Kiss From Sophia Loren & Catherine The Great’

Een zomerse cocktail uit de keuken van restaurant De Vrouw met de Baard

Veel recepturen ontstaan uit fouten. Voor het restaurant had ik 20 flessen Prosecco besteld, 2 flessen wodka en aaaaiiiiiii 20 flessen Limoncello. FOUTJE!  En dat moet opgelost worden. Dus bedachten we samen met onze barman deze mix. Een die mix die blijft! Flauw maar waar ‘foutje bedankt   

Deze cocktail gebruiken wij als welkomstcocktail omdat elk gezelschap, van de koude kant tot de been there done that gasten, bij binnenkomst ervan opkikkert. De gasten ontdooien snel en worden op een prettige manier luidruchtig.

Italiaanse Limoncello, Russische wodka en Prosecco

Weelderig, delicaat en met de amore van Sophia Loren en de kickass stevigheid van Catherine de Groote, die op het gebied van eten, drinken en haar 22 minnaars een veelvraat was.

K'OOK! Demeyere koekenpannen

Wodka, het Russische en Poolse woord voor water,  leent zich trouwens erg goed om met eten te combineren. En dat hoeft echt niet alleen kaviaar te zijn, want tapas kunnen net zo goed. De lekkerste Limoncello komt natuurlijk van citroenen uit Sorrento aan de Italiaanse Amalfi kust. Door de bergen zijn de citroenplantages klein en de citroenbomen meters hoog. De Sorrento citroenen zijn de reuzen onder de citroenen.   

Wat heb je nodig?    

Voor 1 glas

  • 20 ml Limoncello
  • 10 ml wodka
  • 15 ml suikerwater*
  • Koreaanse pepervlokken 
  • Cava of Prosecco, om bij te schenken

* Suikerwater maak je gelijk voor meer cocktails. Neem een halve liter water, 1 bosje munt, 250 g suiker en 50 ml citroensap. Laat het geheel 10 minuten koken. Bewaar het suikerwater wat over is in een flesje voor de volgende keer.

Bereiden en opdienen

Voordat je gasten komen zet je de glazen klaar. Het rode randje maak je door de bovenkant in het suikerwater te dopen en daarna in de Koreaanse pepervlokken. De Limoncello en wodka heb je al in een kan gemixed en kan je van te voren goed inschenken. Vlak voordat de gasten binnenkomen, top je het geheel af met Cava of Prosecco. 

Woonaccessoires

Nieuwsgierig naar meer? Volg ons dan op instagram: devrouwmetdebaard of kom naar ons restaurant De Vrouw met de Baard in Amsterdam.

Eetbare groetjes van Mas.

Mas van Putten poseert in restaurant De Vrouw met de Baard.

Beeld bron: foto cocktail en foto van Mas: © Carl Lemette – De Vrouw met de Baard


Je vrienden ook mee laten genieten van dit heerlijke recept? Deel het recept dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

  • Als kookboekenschrijfster, restauranthouder en cateraar op festivals en evenementen wil ik het liefst een foodtrail door Nederland achterlaten met gerechten die een verhaal vertellen. Waarbij de Indische fusion keuken in mijn genen zit en mijn nieuwsgierigheid me naar alle keukens op de wereldbol brengt.