Gezond en Fit: Een positieve mindset is het halve werk

Gezond en Fit

In een eerder artikel las je over de wet van de aantrekkingskracht. Gedachten en affirmaties hebben hier ook mee te maken. Jouw gedachten bepalen het geluk in jouw leven. Als je positiever gaat denken, zal dat veel mooie dingen in je leven brengen. Dat werkt tegenovergesteld ook zo, daarom is het belangrijk om bewust te zijn van de manier waarop je denkt. 

Wat is een affirmatie?

Een affirmatie is een, meestal positieve, gedachte die je door constante herhaling steeds meer gaat geloven. Ik geloof erin dat je door affirmaties bepaalde dingen aan kunt trekken in je leven. Het komt van het Latijnse woord ‘affirmare’, wat versterken of bekrachtigen betekent. Zeg je bijvoorbeeld tegen jezelf in de spiegel “Hey, wat zie je er goed uit vandaag” of “Ik ga vandaag mijn doel behalen”, dan is dat een affirmatie. 

Je kunt jouw hersens en dus denkwijze letterlijk programmeren. Door bijvoorbeeld elke ochtend in de spiegel tegen jezelf een positieve gedachten uit te spreken, plant je een ‘zaadje’ in je hersens waar je in gelooft. Door deze positieve programmering heb je weinig behoefte aan piekeren over negatieve dingen. Je besteed zelf weinig aandacht aan negatieve dingen en juist veel aandacht aan positieve dingen. Hetgeen waar jij aan denkt of wat jij aandacht geeft groeit. 

Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je binnen een aantal jaar een grote wereldreis wilt maken. Door hier elke dag mee bezig te zijn, blijf je jezelf herinneren aan je uiteindelijke doel. Denk ook maar eens aan de drukke avondspits. Als je voordat je vertrekt vanuit je werk constant denkt dat er file zal staan, drie keer raden wat je dan onderweg zal tegenkomen. 

‘What you imagine, you become’

Een oude Engelse quote welke precies zegt wat jouw gedachten kunnen doen. De letterlijke vertaling is ‘hoe jij jezelf voor je ziet, is hoe je zult worden.’ Hiermee probeer ik te zeggen dat een positief zelfbeeld essentieel is voor het leven van een goed leven. Als je je niet goed voelt, sip bent, of onzeker bent, vraag je dan eens af hoe je eigenlijk over jezelf denkt. Als je jezelf blijft zien als iemand die een bepaald doel niet kan bereiken, dan zal dat ook nooit gebeuren. 

Als je van jezelf houdt en een goed zelfbeeld hebt, kom je enthousiaster over in het dagelijks leven. Dit kan je helpen om bepaalde doelen te behalen. Denk aan een zakenrelatie of misschien wel een date. Als je zelfverzekerd een gesprek ingaat na een leuke ontmoeting, is de kans vele malen groter dat er een klik is dan wanneer je stil en verlegen bent. 

Wat kan dit voor mij betekenen?

Heb jij een doel? Iets dat je heel graag wilt? Start deze week eens met het opschrijven en zeven dagen achter elkaar uitspreken tegen jezelf wat dit doel is. Schrijf het op blaadjes en hang deze in je woonruimte. Op elk moment van de dag zul je worden herinnerd aan het feit waar je het allemaal voor doet.  De kans dat je dit doel dan ook zult bereiken is een stuk groter, dan wanneer je zult denken dat dit toch niet lukt. 

Yummygums Hair
Ga voor een groot doel! 

Als je groot droomt blijft je doel altijd ‘zichtbaar’, omdat het groter is dan de tussenliggende obstakels in je hoofd. Als je een groot doel stelt en je haalt de helft is het resultaat nog steeds meer dan voldoende! Zet dus een mooi hoog doel voor jezelf en spreek dat uit, iedere dag opnieuw.

Beeld bron: iStock


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke artikelen en columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!