Gezond en Fit: Besef jij wel hoe mooi je bent?

GEZOND EN FIT

Eind oktober 2021 nam een jonge vrouw contact met mij op naar aanleiding van een Facebook advertentie. Ze vertelt me dat ze veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Dat was dus gelijk een goede match. Ze is toe aan verandering.

Onzeker
Wat ik tijdens ons eerste online gesprek direct merk is dat ze erg onzeker is over zichzelf, dit terwijl ze zeer enthousiast en gezellig met me praat. Ik vraag haar wat de reden is waarom ze zo onzeker is. In grote lijnen zal ik je vertellen waar de jonge vrouw mee worstelde. De details laat ik liever uit het verhaal weg, uit respect voor haar privacy. 

Interne blokkades
Ze vertelt me dat ze bepaalde overtuigingen heeft, die haar in de weg staan om het beste uit zichzelf te halen. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd. waardoor ze zichzelf niet op één heeft gezet. Ik vraag haar waarom ze dit niet heeft gedaan en leg haar uit dat ze niet voor anderen kan zorgen als ze niet voor zichzelf zorgt.

Het vliegtuig
Als er wat gebeurt tijdens een vlucht, moet je eerst je eigen zuurstofmasker opzetten voordat je anderen kan en mag helpen. Dit is niet zomaar. Deze vergelijking vertel ik vaak aan mijn cliënten en mijn boodschap wordt dan direct begrepen. Toen ik dit aan deze jonge vrouw vertelde zei ze geëmotioneerd “Dit klopt helemaal Dylan, hoe kan het dat jij dit ziet?”

De essentie van coaching
Die reactie, dat is waar ik het voor doe. Mensen richting geven in het leven wanneer zij zelf vastlopen. Puur vanuit mensenkennis en hooggevoeligheid in positieve zin, merkte ik wat haar in de weg stond. Samen met mijn cliënt maak ik een plan voor de komende drie weken. Ik geef haar bewustwordings opdrachten, een voedingsplan en een e-book mee.

Resultaat
Een week later hebben we weer een online gesprek ingepland om bij te praten over haar proces. De verandering is groot. Afgelopen week heb ik haar het advies gegeven om te ontbijten volgens het Fitplan, minimaal 2 liter water te drinken, gezond te eten en een dagboek bij te houden met positieve punten én gaf ik haar het advies om te mediteren voor het slapen.

Zes dagen later heeft ze meer energie, kan ze beter voor anderen zorgen omdat ze zelf beter in haar vel zit en heeft ze een boekje vol met positieve punten van de afgelopen dagen.

Met de Greenfinity kun je zelf heel gemakkelijk planten stekken en kweken. De terracotta pot staat in een waterreservoir met touwtjes zodat de plant zichzelf van water voorziet. Met het stekvaasje van glas stek je heel gemakkelijk planten.

Het zit in de kleine veranderingen
Eigenlijk is er dus in één week al een eerste verbetering in het leven van deze jonge vrouw. Doordat ik haar simpele handvatten, goede voeding en waardevolle tips betreffende een gezonde levensstijl meegeef, voelt ze zich stukken beter. Ik sluit het gesprek met haar af met de woorden “Besef je je wel dat je een mooi en sterk persoon bent?” Ze bedankt me voor deze woorden en ziet dat daarna zelf ook in.

Mijn missie is geslaagd! We gaan door met een langer traject om nog meer moois in haar naar boven te halen. Dit is mijn passie, mensen helpen verder te komen. Meer in mensen geloven dan zij doen in zichzelf.

Wat kan je hier zelf mee?
Als je ergens tegenaan loopt in je leven, vraag jezelf dan altijd af of je wel goed in je vel zit. Zet jij jezelf op één? Pas als je dat doet, kan je andere dingen in het leven oplossen ofwel verbeteren. Alles begint namelijk met liefde voor jezelf.

Eerder schreef ik over de wet van de aantrekkingskracht, dat is ook hier toe te passen in het artikel ‘Gezond en Fit: Hoe maak je die verlammende faalangst een kopje kleiner?’ Als je lekker in je vel zit en je écht overtuigd bent dat je bepaalde problemen kunt oplossen, zal dat ook veel eerder lukken.  

Beeld bron: iStock


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!