Brief aan: Mark Rutte, waar zijn we nou helemaal mee bezig?

BRIEF AAN…

Beste Mark,

Ik snap dat u continu onder een vergrootglas ligt en dat zelfs een minister-president wel eens een steekje laat vallen. Maar man, kom op nou! Vast blijven hangen aan uw oude Nokia als werktelefoon met alle beperkingen vandien, maar wel een smartphone hebben om het nieuws te kunnen lezen komt natuurlijk niet heel geloofwaardig over. 

Dat snap u toch zelf ook wel? U bent toch niet gekomen waar u nu bent door dommigheid? Die onnozelheid en daarbij behorende “Huh dat wist ik niet” of “Dat kan ik me niet meer herinneren” porum heeft iedereen nu wel even gehad hoor. 

SMS

U claimt dat u niet zo van de smartphones bent, maar dat er aan dat oude vertrouwde Nokiaatje wel nadelen kleven. Het is onoverzichtelijk en heeft maar een klein schermpje. Tevens kan men maar 20 sms-berichten bewaren. 

U zegt, zichtbaar geïrriteerd, dat u alles wat van belang was door heeft gestuurd naar collega’s binnen het ministerie. Kan… Kan ook niet. Er is toch werkelijk niemand die na uw betoog dan denkt “Oh in dat geval, nee dan is het goed hoor!” SMS staat voor Short Message Service maar ik denk dat u het verward hebt met Short Memory Service.

Verschuiving van waarden en omgangsvormen

Vervolgens wilt u de kamer ook nog even waarschuwen, omdat u merkt dat er verschuiving van waarden en omgangsvormen gaande is. Het beeld dat u de boel steeds loopt te belazeren is van A tot Z gewoon niet waar, zegt u ook nog. 

Ja Mark, als u keer op keer op niet al te snuggere acties wordt betrapt kunt u wel wijzen met uw vingertje en de grote onschuld uithangen maar beter doet u dat niet. Zelfs ik, en als er één iemand niet politiek onderlegd is ben ik dat wel, snap dat iemand hier geen vertrouwen mee zaait. 

Goed idee

Nou zat ik eens te denken en vraag me af, is het geen goed idee dat u gewoon eens met uw guitige koppie ten overstaan van Volk en Vaderland zegt: “Lieve mensen, ik ben een enorme kwingkwanger en heb een aantal dingen niet zo handig aangepakt. Ik ben het soms zo kotsbeu om altijd maar onder een vergrootglas te leggen en maak daardoor niet altijd de meest snuggere beslissingen. Vanaf nu zal ik geen informatie meer achterhouden, altijd notulen maken en nooit meer liegen.” Al vermoed ik dat dat laatste op voorhand al een leugen zal zijn. Maar goed, u probeert dan tenminste iets. Toch? 

Wellicht heeft u uw oude Nokia wel zo omarmt omdat u er vanuit ging dat dat goed paste in uw imago als ‘gewone man’. Maar Mark u bent geen gewone man. U bent de minister-president van een land met 17.674.446 inwoners. Dan kan u in uw oude auto stappen, een Nokia hebben en op de fiets naar uw werk komen maar dat verandert hier net even meer dan niets aan.

Ik heb twee schermpjes open staan op mijn laptop terwijl ik dit tik. Ik schrijf namelijk ook een brief, e-mail is mij net even te modern, naar de belastingdienst.

Beste belastinginspecteur, 

Ik kan helaas geen aangifte doen, want mijn computer heeft te weinig geheugen. Derhalve heb ik al mijn inkomsten moeten wissen. Het goede nieuws is dat ik alle uitgaven nog wel in een bestand heb staan. Ik heb 1.4739.935 euro kosten en uit mijn blote hoofd zo om en nabij 1.4739.935 euro inkomsten. Lood om oud ijzer dus. Is het juist dat ik dan niets hoef te betalen?

Wat denkt u Mark? Is toch een nette brief? Ik ga er van uit dat de belastingdienst dit in goed vertrouwen accepteert. Er is namelijk totaal geen reden om aan te nemen dat ik hierover lieg. Nou ja, ik heb er in ieder geval geen actieve herinnering aan.

Met vriendelijke groet,

Sandy

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Geschreven door: